Annons

Nya Canon EF-S 15-85 IS

lars2

Avslutat medlemskap
Man får ju ta säljarnas tester och kvalitetsutfästelser med en nypa salt. De kommer inte att säga ”vi har x antal av Y i lager som vi betalt x antal miljoner för, våra tester har kommit fram till att det mest var skräp och vi rekommenderar inte köpa av dessa varor”. :)
 

PierreS

Aktiv medlem
Och varför i hela friden testar de den på en 40d med sina 10 miljoner pixlar? De skall ju testa den på de nya sensorerna med över 15 miljoner pixlar för att se om optiken klarar det. Verkar väldigt skumt att välja en två år gammal modell för detta test. Rätt många objektiv klarar sig utmärkt på den kameran, men kommer till korta på de nyare. Sen kan man alltid ifrågasätta nivån på en test som tycker att man kan komma ifrån distortionen "Gillar man inte buktande horisonter så hjälper det om man zoomar lite mot tele, det blir genast betydligt mindre tunnformig distorsion. ". Är det en praktikant som gjort testet? Om man löste hög distortion genom att zooma lite så skulle ju problemet inte vara något problem. Men grejen är ju att man ofta behöver mkt vidvinkel, t ex i stadsmiljö med mkt byggnader som man vill skall vara raka. Huvva, som de säger där uppe.
Jag har inte sett ett enda normalzoom som inte har distorsion i vidvinkelläget. Cyberphoto brukar vara relativt pålitliga. Säger de att något är bra så brukar det stämma. Brukar faktiskt köpa mina grejer där för att de är så bra att ha att göra med.
 
ANNONS