Som Plus-medlem får du: Tillgång till våra Plus-artiklar | Egen blogg och Portfolio | Fri uppladdning av dina bilder | Rabatt på kameraförsäkring och fotoresor | 20% rabatt på Leofoto-stativ och tillbehör | Köp till Sveriges mest lästa fototidning Fotosidan Magasin till extra bra pris.

Plusmedlemskap kostar 349 kr per år

Annons

Redrigera människor och hy.

Produkter
(logga in för att koppla)

disab

Aktiv medlem
Då det inte finns sprayad olja i Photoshop får man måla dit det istället.

Dodge & Burn verktygen är vanliga för att öka/minska kontraster eller PWL som man brukar kalla metoden med ett tomt lager satt till Overlay och måla med svart eller vitt. Ett väldigt grovt exempel kan du se här ...

http://www.pellepiano.com/applications/retouch/index.html?bild=susanna

hmmm, om man kunde fixa det så där....*suck*... Har du några bra länkar om retusch?
 

wsaar

Aktiv medlem
Olja på huden, hårt ljus från rätt vinkel, dodge/burn/kurvor/nivåer i Photoshop etc. Finns många sätt, men det handlar överhuvutaget om att höja eller, som Pelles nämner, skapa hög kontrast i hudnyanserna.
 
Senast ändrad:

robertenglund89

Aktiv medlem
det finns säkert flera knep men min favorit (enklast) är att göra:

1. Skapa ett nytt lager,
2. Fylla lagret med 50% grått (overlays neutralfärg),
3. Sätta lagret i overlay,
4. Måla i lagret med burn i låtdalarna och dodge i högdlarna. (glöm inte att kryssa "sampel all layers" och ha låg opacitet på penseln)

för att få den där gulsotiga effekten rekomenderar jag att du surfar efter tutorials som beskriver fotografen dragans arbetssätt. (finns hur mycket som helst på tex youtube
 
ANNONS