Annons

Bygg din egen kamera

Produkter
(logga in för att koppla)

Erik F

Aktiv medlem
De plastburkar som efkes 30,5m filmer leveras i är mycket användbara för en liknande kamera. Gör hål någonstans på den rundade sidan och placera en bit fotopapper på motsatt.
 

Mumiemonstret

Aktiv medlem
Precis, då får man en riktig vidvinkelkamera. Det blir kraftig vinjettering eftersom hålet blir en allt smalare ellips sedd från sidan.

Vitsen med filmburkarna är att de är så små att man kan ha med sig 36 stycken om man vill... :)

/Filip (upphovsmannen till filmburkskameran)
 

Aleks

Avslutat medlemskap
skoj

Kul pryl. Är det någon som vet hur resultatet skulle bli med en större modell, typ motsvarande mellanformat? 6x6 eller större?


M.V.H


Alexander
 

Graal

Avslutat medlemskap
Gjorde för några år sedan kameror av stora kaffeburkar som vi mattsvartade på insidan. Det var elever i åk 1-6 som jag arbetade med på några skolor. Resultaten blev ganska bra men linjerna blev böjda eftersom fotoppapperet i stl 9x12 satt på burkens böjda insida. Vi kontaktkopierade negativen då det på den tiden inte fanns datorprogram eller scannrar för bildbehandling och resultatet blev ganska bra om man lyckades med exponeringen så att negativet blev normaltätt. Har sett sådana här bilder som tagits med plan bakdel och de har varit mycket effektfulla och inte alls dåliga.
 

Kanadabalsam

Aktiv medlem
Ilfochromekamera

Såg en som hade monterat 50x60 ILFOCHROME papper i bak på en storformatskamera typ med ett storformatsobjektiv. Inte allt för märkvärdigt att bygga. Bilderna blev fick grym upplösning men det var inget för rörliga motiv direkt.
 
ANNONS