Som Plus-medlem får du: Tillgång till våra Plus-artiklar | Egen blogg och Portfolio | Fri uppladdning av dina bilder | Rabatt på kameraförsäkring och fotoresor | 20% rabatt på Leofoto-stativ och tillbehör | Köp till Sveriges mest lästa fototidning Fotosidan Magasin till extra bra pris.

Plusmedlemskap kostar 349 kr per år

Annons

Museum ritar

Produkter
(logga in för att koppla)

Bobo_m

Aktiv medlem
Jag har en bekant som jobbar pa museum och fick hora av henne att museum malar av objekten istallet for att fota dem. De gor sa for att det inte gar att fanga objektet med hjalp av en kamera.

Vad tror ni det beror pa?

Svarighet att belysa pga detaljer i alla hall och lanter? Eller i ren snalhet?

Vore kul att hora lite synpunkter.
 

Olle

Aktiv medlem
Kanske av samma anledning som de flesta fågelböcker, svampböcker, floror etc har målade och tecknade illustrationer.

Man kan visa ex av objektet som är perfekta, i vilken vinkel man vill och frilägga intressanta detaljer på ett sätt som är svårt med en kamera.

Olle
 

steinick

Aktiv medlem
Anledningen till att biologiska illustrationer är målade är att man vill inte avbilda en enstaka individ, utan en typisk representant för arten. Bestämningsböcker med foton är i praktiken värdelösa och kan lika gärna lämnas hemma på soffbordet.
 

Bobo_m

Aktiv medlem
Men nar det handlar om stenar och biolgiska fynd? Orsaken jag fatt hora ar att man inte kan avbilda nagat korrekt med en kamera. Men det later ju valdigt smart att rita av istallet for att fota nar det handlar om att bestamma farg/form osv
 
ANNONS