Annons

Digitalt till papper?

Produkter
(logga in för att koppla)

annerborn

Avslutat medlemskap
Hej!

Är det någon som har någon erfarenhet av fotolab som gör papperskopior av digitala foton?

Vilka tillhandahåller denna tjänst?
Hur blir kvaliteten?
Vad kostar det?
Tar de emot bilder via mail?

mvh, Nicke
 

Pentapix

Aktiv medlem
Digi till papper

Hej Annerborn! I största allmänhet är det nog Fujis digitallabb som gör bäst bilder idag (med duktig kopist bakom spakarna så klart). Kvalitén beror ju på hur stor bildfil dom har att jobba med från början, ju större desto bättre. Vissa tar nog emot via mail men då blir man ju ofta begränsad med filstorleken. Säkert kommer det in svar från folk som har provat i praktiken vilket inte jag har.
 

flutte

Aktiv medlem
Både www.fotolabo.net och www.colormailer.com gör detta för ca 3:-/kopia (10x15) eller 30:-/kopia (20x30) plus ca 20-30:- i porto. fotolabo printar med 500 dpi, medans colormailer använder "bara" 300 dpi, vilket kan vara värt att veta i samband med genereringen av bilderna. Uppladdning sker via nätet mha ett speciellt program som laddas ned från resp. företags hemsida.

Även www.bildstudion.se framkallar digitala bilder, men de är betydligt mycket dyrare (ca 8:-/kopia). Uppladdning sker direkt via deras hemsida.

Har dock själv inte provat någon av dem ännu.

/Fredrik
 

drapulv

Aktiv medlem
Hej! Jag har provat www.snapsend.se
Där kan man lägga in bilder i ett album för att sedan beställa de man vill ha framkallade. Priserna är bra, men jag kan inte säga att jag är helt nöjd med resultatet. Två ggr har en del av bilderna haft en kraftig gul ton, tydligen pga något färgkalibreringsfel hos dem. De övriga bilderna såg dock bra ut. Kundservicen har däremot varit utmärkt och jag har fått nya bilder samt ett antal gratisframkallningar som kompensation.
Mvh Pär Larsson
 

pelo

Ny medlem
Hur har det gått med din personliga jämförelse mellan labben, Nicke. Det skulle vara intressant att höra din åsikt om resultatet.

/Patrick
 

berga

Aktiv medlem
Crimson tillhör de bästa i Stockholm, men de är också de dyraste. De är ett labb för proffs och har en service därefter. Snabba leveranser, bra kvalitet och stort utbud.Scannar själv Photo-CD mm. Men det kostar. Kan dock vara värt ibland.

-Anders
 

annerborn

Avslutat medlemskap
Resultat av test

Jag utlovade en redovisning av mitt test av firmor som framkallar digitalbilder till papper. Min aldeles egna subjektiva bedömning är följande:

LAB - RESULTAT
http://www.odenlab.se - ej testad (dyr)
http://www.apport.nu - ok kvalitet
http://www.snapsend.se - gulaktig ton
http://www.extrafilm.se - ej testad (hög startavg)
http://www.fotolabo.net - bäst kvalitet
http://www.fotoquick.com - ej testad (bilder hämtas i butik)
http://www.odenlab.se - ej testad (dyr)
http://www.valafoto.se - bäst kvalitet
http://www.colormailer.com - något oskarp

mvh, Nicke (bättre sent än aldrig)
 

Oscar

Aktiv medlem
Finns det ingen möjlighet att få digitala bilder "framkallade" dvs inte utskrivna på papper utan genererade som vanliga foton??
 

Klp

Medlem
Digitala bilder på fotopapper

Jag har provat ett par bilder på www.fujifilmnet.com det blev ganska bra tycker jag, men jag har ju egentligen inget att jämföra med, annat än skrivaren hemma.

Man loggar in som medlem och lägger upp sina bilder i ett album, ungefär som här.
Sen kollar man i en databas vilken fotobutik som ligger närmast ens hem eftersom fuji skickar bilderna dit.
Beställer de bilder man vill ha och hämtar dem i butiken efter ca 1 vecka.
Endast bildkostnaden debiteras, ingen startavgift eller dylikt.
Senast jag beställde kostade 10x15 5.50/st, alltså inte mer än vanlig efetrbeställning frå film.

Kanske något för Nicke att kolla, eftersom du redan har kollat så många.

Mvh

Patrik
 

jimh

Kodsnickare
Forumpersonal
Misstänker att alla ovanstående labb kör med riktigt fotopapper belyst med laser. Annars kan du hålla utkik efter Fuji Frontier eller Lightjet. Tror säkert att Noritsu och de andra också har apparater som fixar biffen.
 

Torbjörn A

Aktiv medlem
Fuji Frontierlab versus Fotolabo

Har själv jämfört att få digitala bilder överförda till fotopapper via Fotolabo och hos min lokale fotohandlare i Lund som är utrustad med ett Fuji Frontierlab. Fotolabo kom på en hedrande andraplats i jämförelsen. Skillnaden var inte jättestor men tydlig vid direkt jämförelse.

En annan jämförelse jag gjort är de "påsframkallningar" med CD som flertalet "påslab" erbjuder. Vid jämförelse med Kodak, Fuji, Extrafilm kontra min lokale fotohandlare (se ovan) så vann Frontierlabbet med hästlängder. Visserligen kostar CD-bilderna dubbelt så mycket, men de jämna exponeringarna och bilder nästan helt utan färgstick (antydd gulaktig nyans ibland) gör att jag tycker att prisskillanden är helt OK. Dessutom får man ut bilderna i högre upplösning (ca 1200-1800px)

(Detta är ett helt osponsrat inlägg - faktiskt. Har sin grund enbart i min förtjusning över labbets prestationer)
 

irrbloss

Aktiv medlem
Hur stora bilder?

Hur stora bilder kan man skriva ut från en kamera med 5 Mpixel och få "godkänd" kvalité? Jag har låtit göra en förstoring av 35 mm-negativ till 70x50 cm och är nöjd med kvalitén även om det blir lite suddigt och kornigt om man står och tittar på den på nära håll.

Min digitalkamera har upplösningen 2560 x 1920, vilket skulle ge 2560/(70/2.54) x 1920/(70/2.54) ~= 93 x 70 dpi vid en 70x50-utskrift. Om man använder en bra uppsamplingsalgoritm (Lanczos t.ex.) borde man väl kunna resampla bilden tre gånger utan att bilden blir "pixlig" (däremot suddig). Då får man iaf 300 x 200 dpi,

Hur mycket sämre skulle den digitala bilden bli i detta formatet jämfört med 35 mm om man antar att kvalitén på optiken är likvärdig på de olika kamerorna?

Skulle vara intressant att veta hur stora bilder ni fått ut från era megapixlar och vad ni anser om resultatet.
 

Stegge

Aktiv medlem
Jag har testat colormailer fyra gånger och är jättenöjd. Jag testade att köpa lite olika storlekar upp till 30x40 och har blivit jättenöjd. Priset är inte helt fel heller...

Jag såg alla de andra adresserna på labb som också gör sådant så man kanske skulle testa något mer labb så man har att jämföra.

//Stergios
 
ANNONS