Annons

Folkhögskola!

Produkter
(logga in för att koppla)

NixXxoN

Aktiv medlem
Jag kom in på Gotlands folkhögskola. Den är dock för i princip nybörjare men de har bra mörkrum iallafall. Att senC SN sa nej till att jag skulle få börja är en annan sak!:mad:
 

Gnurra

Aktiv medlem
Jag har gått en folkhögskola i Norge som jag varmt kan rekommendera! Det är Sogndal folkhögskola i Sogndal, (såklart ;) ), som ligger ca 30 mil nordväst om Oslo, ganska långt in i Sognefjorden.
Jag gick som elev på naturfotolinjen 00/01 och det Norska "Vestlandet" är som gjort för naturfoto kan jag meddela. Kika gärna in i mina album för att se lite bilder därifrån.(Kommer fler snart...)

Här kan du besöka skolan online: http://www.sogndal.fhs.no/

Som kuriosa kan jag säga att det är en bild som jag har tagit som representerar naturfotolinjen, både på hemsidan och i katalogen... :D Tyvärr har den inte kommit till sin rätt. (Beskuren och alldeles för blek). :(

Till skillnad mot svenska folkhögskolor så är det ingen intagning med bilder eller så, utan först till kvarn gäller där det finns platser kvar. Man kan gå antingen hel eller halvår och ansökan till norska folkhögskolor börjar i februari.

En annan sak som kan vara bra att veta är att du kan få ett stependie på ca 13.000kr om du som svensk medborgare studerar på folkhögskola i annat nordiskt land. Läs mer om det här: http://www.nfa.se/svestip.html

Du kan väl maila mig om du vill veta mer (gustafbratt@hotmail.com). Du kan också beställa en katalog om skolan från hemsidan.

Andra Norska folkhögskolor hittar du här:
http://www.folkehogskole.no/

En liten varning bara, när du slutar på folkhögskolan kommer du ångra dig att du ens började. Varför? Jo, för att du inser att du aldrig kommer att ha ett roligare år i hela ditt liv!! Så kändes det för mig i alla fall...

Lycka Till!

/Gustaf
 

MartinAdolfsson

Aktiv medlem
Skolor

Hej, nån som har tips på nått annat än just folkhög skolor?
Tex privat kurser, inom foto och bild behandling?
Helst Sthlm, Gbg, Malmö eller utland?
 

J_Plupp

Aktiv medlem
En väns syster (jag möte Lassie?) läste den ettåriga kursen på Gotland, och jag vet att hon var nöjd. Hon kom in på nån skola i London sen, om det är nått bra betyg skolan eller henne får ni väl avgöra själva :)

/ Johan - som ska gå treveckorskursen på Gotland i sommar.
 

livelin

Avslutat medlemskap
GFU, min nuvarande linjeledare pŒ Gotlands LŠns FOlkhšgskola har jobbat pŒ GFU och det lŠr vara en kanonutbildning. har ocksŒ en klasskompis som gŒtt dŠr och hon trivdes jŠttejŠttebra.
 
ANNONS