Annons

köpa Zenitar

Produkter
(logga in för att koppla)

lorranga

Medlem
Är grymt sugen på att köpa ett 16 mm Zenitar-objektiv, men är lite nojig över att beställa på nätet från skumma ryssar. Är det någon som handlat från www.rugift.com och som kan intyga att man verkligen får nåt objektiv? Finns det nåt annat sätt att köpa ett nytt Zenitar som nån provat?
 

yalazy

Aktiv medlem
Många har köpt från rugift och det har gått bra. Det lär dock vara väldigt långa leveranstider därifrån. Av den anledningen valde jag själv Foto Walser, www.fotowalser.de och mitt kommer i posten vilken dag som helst =)
 

andgi

Aktiv medlem
Jag köpte mitt på eBay av en belgisk ryss (namnet var mer ryskt än belgiskt iaf..). Det gick bra och var några hundra billigare än alternativen, men med eBay så vet man ju aldrig säkert hur det går i förväg.
 

Norrlandsros

Aktiv medlem
Kompatibilitet

Hej, ser att du har en Canon 300D. Vet du att det fungerar (är i tagen att köpa 20D)? Varför jag frågar är att en del objektiv har haft problem med de digitala kamerorna.
 

yalazy

Aktiv medlem
Re: Kompatibilitet

Norrlandsros skrev:
Hej, ser att du har en Canon 300D. Vet du att det fungerar (är i tagen att köpa 20D)? Varför jag frågar är att en del objektiv har haft problem med de digitala kamerorna.
Zenitarobjektiven "fungerar" bra med både 300D och 20D och analoga kameror. Dvs de fungerar inte alls som ett autofokusobjektiv som kommunicerar med kameran. Läs här: http://photonotes.org/reviews/zenitar-fisheye/
 

C. Hansson

Aktiv medlem
Hej!

Jag ser att jag är sent ute och att du antagligen redan har beställt ditt objektiv. På tradera ligger f.n. ett 16 mm Zenitar med Canonadapter ute.
http://www.tradera.com/auction/Objektiv/aid_9585058

Jag har köpt ett sådant objektiv av säljaren (dock utan adapter, köpte objektivet till min sovjetiska Zenit) och kan rekommendera både säljaren och objektivet.

/Christopher
 

Fredrik Jutfelt

Aktiv medlem
Jag har en 20D och fisk en Zenitar i helgen. De fungerar utmärkt ihop, men är lite svårfokuserade. Fokusmarkeringarna fungerar inte, och det är omöjligt att se i sökaren exakt var fokus ligger. Men bilderna blir bra och objektivet är litet, lätt, välbyggt, ljusstark och billigt. Bara köp!

En bild med 20D och Zenitar 16mm från i lördags:

http://www.fotosidan.se/gallery/viewpic.htm?ID=284900
 
Senast ändrad:

lorranga

Medlem
Tack för tipset, Christopher! Hade inte beställt än, så jag gick in och la ett bud. Personen som sålde verkade ju ha bra historik och så, så det blir nog bra.
 

Eric Hörstedt

Avslutat medlemskap
Tack för alla svar, är väl åtminstonde lite klokare efter att ha läst igenom.

Som någon sade så ska jag plåta mycket actionsport (skateboard & snowboard mest) med fisheyet.

http://foto-walser.biz/myfactory20/Shop/Shop.aspx?ClientID=wf129714101695231409&Shop=1&Type=9&Param=566&Group=23&Language=D

Detta var ju onekligen billigt och ser shysst ut. För jag pallar verkligen inte betala 5000+ för en lins. Såg dock länken om det och EOS-kameror men förstod inte riktigt allt.

Kommer den linsen att fungera bra med Canon EOS 20D?

Tack på förhand igen.

[Redigerat]

Nu ser jag att personen ovanför mig har testat det med 20D, och att det är svårt att fokusera låter ju inte så bra, annars låter det shysst... men det är väl autofokus? Fungerar inte den bra?
 
Senast ändrad:

andgi

Aktiv medlem
M42 varianten av Zenitar-objektivet kan uppvisa fokuseringsproblem när det används tillsammans med en M42-till-EOS adapter på grund av att adaptern ändrar avståndet mellan objektiv och filmplan (bara lite, men vid så korta brännvidder är det kritiskt).

Om man alltid tänker använda objektivet med adaptern så kan man justera det så att fokusringen visar rätt med adaptern. Hur diskuteras i den här tråden:
http://www.fotosidan.se/forum/showthread.php?s=&threadid=32108

/Anders
 
ANNONS