Som Plus-medlem får du: Tillgång till våra Plus-artiklar | Egen blogg och Portfolio | Fri uppladdning av dina bilder | Rabatt på kameraförsäkring och fotoresor | 20% rabatt på Leofoto-stativ och tillbehör | Köp till Sveriges mest lästa fototidning Fotosidan Magasin till extra bra pris.

Plusmedlemskap kostar 349 kr per år

Annons

Musik vid modellfoto

Produkter
(logga in för att koppla)

mipert

Aktiv medlem
Jag skulle vilja ha lite fräscha idéer till musikval i studion, skall fotografera några modellbilder.

Vad säger ni som har koll på musiken nuförtiden, jag märker att jag har svårt att komma på något bra för att få lite ”groove” i studion.
 

Maverick

Aktiv medlem
Definitionen av "groove" är väl lite subjektiv men om det är musik som ger fart och lite attityd så är mina personliga favoriter E-type och en grupp som heter FunFactory. Hög bps och mycket melodiös. Vill man ha mer attityd än fart så är det väl lite mer hårdrock som gäller, där är min rekomendation "Theraphy" och albumet "garbage" tror jag att det hette.

Boom Funk MC har ju gjort några bra låtar, men om man inte kan bränna ihop en egen skiva med favoriter så rekomenderar jag de första eftersom de har åtminstone ett varsitt bra jämt album.

Mvh
Maverick
 

Calle S

Aktiv medlem
Skribent
mipert skrev:
Vad säger ni som har koll på musiken nuförtiden, jag märker att jag har svårt att komma på något bra för att få lite ”groove” i studion.
Ajajajajaj! Hur länge orkar du läsa?

Jag har bränt åtskilliga cd´s att spela i studion. Kan väl säga att det mesta med James Brown innan 1976 funkar, helst då de plattor som heter The JB´s där Fred Wesley är med.
Gammal disco går alltid hem; Bee Gees, Sylvester, Barry White, Trammps, Van McCoy, Sister Sledge, Chic, KC And The Sunshine Band, Earth Wind And Fire osv, osv, osv....ABBA funkar alltid, iallafall en del av deras grejer. De gjorde mycket skräp oxå.

Vill du ha nyare grejer heter lösningen house. Finns massor bra, allt från tunga underground grejer från Chicago till glättig disco-influerad sådan. Den senare varianten kanske funkar bäst; mainstream men ändå inte Tracks-musik. Daft Punk har gjort mycket kul. Kolla samlingsskivor från Minestry Of Sounds, är ganska praktiskt om du inte orkar leta alltför mycket.
Jag lägger in mitt veto mot Maverick, jag avskyr Euro-disco;-)
 

mipert

Aktiv medlem
Tack skall ni ha, lite idéer fick jag.

Tyvärr går E-type automatiskt bort, det är en naturlag för mig.

Samlingsalbum är alltid bra.

Jag känner mig lite ledsen ibland, en gång hade jag koll och sprang på Skivhugget och brände stålar, nu börjar benen rycka till Afro-Dite och dylikt!

Men, trots mina bekantas hån sätter jag ibland på Lok och känner mig ung igen.
 

jimh

Kodsnickare
Forumpersonal
mipert skrev:
nu börjar benen rycka till Afro-Dite och dylikt!
Damn, då ligger du illa till. Jag som började känna mig gammal för att jag inte har haft tidsenlig musiksmak sen grungevågen 1939 och i mitt sökande efter ny musik alltid till slut sitter där med ett nyupptäckt band som upplöstes 1989. Tack för det mipert, du får mig att känna mig ung igen! :)
 

Maverick

Aktiv medlem
*skratt*

Jag känner mig som värsta snorvalpen numera, tack det är iaf en tillfällig bot på en begynnande trettioårskris :)))

Vad har ni emot euro-dico? Fart, fläkt och attityd vad mer kan begära. :)

Om ni inte giller E-type så ska ni nog inte besvära er med att lyssna på funfactory heller.

Personligen har jag lite svårt att dra gränsen mellan house och euro-disco. Black Box och 49ers tillhörde house delen när det begavs sig på 80-talet men jag tycker inte att det är så stor skillnad mot E-Type på 90-talet och i våra dagar.

Ha det bra och lycka till med musikvalet.

"Trust the force..."

Mvh
Maverick
 

Sinuslinus

Aktiv medlem
Euro likamed House..... ohhhh, nu börjar det hetta till här ;)

House är kul att lyssna till... vet inte om Euro-disco är det. Men house är ju väldans inspirerat av afrikanska trummor å det har väl ändå E-type en bit kvar till
 

micro

Aktiv medlem
Vill du ha glada modeller och samtidigt lyssna på riktigt asskön musik så köp några plattor med Pluxus! (från deras eget skivbolag pluxemburg) Det är typ elektronika tycker jag, men själva säger de att de spelar elektronisk pop. Alltså inte techno, långt ifrån.... utan mer skumma ljud de fått fram från asgamla maskiner och syntar, och helt utan sång. Riktigt bra och lättsamt samtidigt som det är rätt kul, man drar lätt upp mungiporna en bit när man hör de gladare låtarna.

De har dock släppt mycket skit också som lätt drar ner stämningen lite så köp en hög skivor och bränn ner favoriterna på en cd. De har i princip alla låtar på audiogalaxy också om du är snål. Men själv tycker jag man kan stödja såna här smågrupper och köpa platterna istället. Mvh micke
 

Maverick

Aktiv medlem
Hmm... den house jag hört hade inte särskilt mycket afrikanska trummor med även om det var tungt "beat". De låtar jag fastnade för en gång fanns på en skiva som heter Latino House Mix om jag inte minns fel. Fast vad spelar det för roll så länge man vet vad man gillar.

Ha det

Mvh
Maverick
 

www.tille.se

Aktiv medlem
Jag föredrar att spela musik som modellerna gillar. Det är inte så dumt att fråga dem. Då slappnar de av bättre än om de ska behöva E-type och egentligen hatar hans musik.
 

J. Patric

Aktiv medlem
Jag föredrar klassisk musik när jag arbetar med vad det än vara månne. Mozart går bra till det mesta som "skvalmusik", förutom operorna då. Barockkonserter ger en lugn stämning, medan senromantik typ Bruckners symfonier eller mäktiga körverk av Brahms när man söker gudarnas ideal i konsten... :)

Poppig musik från anime-filmer är heller inte dumt, eller varför inte soundtracken från TV-spel typ Final Fantasy eller Chrono trigger.

Inte bara för att ha en trevlig atmosfär och lugna modellen, men också som inspiration, är musiken nyttig.

Rock'n Roll för raggarbilder med känsla, eller varför inte Martin Ljungs "Rock'n Roll tralallalla" om man vill ta en serie satirbilder i samma tema. ;)
 

mipert

Aktiv medlem
Eller ljudet av en nervös Mikael som med nasal röst sluddrar fram instruktioner eller en argsint Mikael som skriker fram instruktioner som om han stod på kaserngården på Karlsborg.

Den ideala inspelningen vore rösten av Patrick Demarchelier som smörar modeller med lämplig bakgrundsmusik.
Det vore någonting att spela in och sälja till fotografer?
 

J. Patric

Aktiv medlem
mipert skrev:
Eller ljudet av en nervös Mikael som med nasal röst sluddrar fram instruktioner eller en argsint Mikael som skriker fram instruktioner som om han stod på kaserngården på Karlsborg.

Musik kan ju dränka lite av röstens darr om man är nervös när man ska ta nakenbilder av en kalaspinlga. :)
 

mipert

Aktiv medlem
Sobril är inte bra, gör som jag.

Fotografera två kalaspinglor i veckan under en månads tid och om det inte hjälper så får du börja med naturfoto.

OBS, skämtsam ironi.
 
ANNONS