Annons

sekvensbilder i PS

Produkter
(logga in för att koppla)

JP Collén

Aktiv medlem
om man har tagit sekvensbilder på en skidåkare hur gör man lättast för att klippa i bilden i PS för att de ska komma i samma bild. Det är ju så fruktansvärt jobbigt att sitta och skära ut åkaren för varje bild. Finns det något lättare alternativ typ man bara klistrar in olika lager?
Bilderna tagna med stativ...
 

jakob_borg

Aktiv medlem
Om du har en mörk (rel.) skidåkare mot ljus bakgrund, och bakgrunden är stabil, borde du väl kunna klistra in alla bilderna som lager med läget "Darken", eller något åt det hållet? Svårt att säga exakt vad som kan funka utan ett bildexempel eller två...
 

Micos

Aktiv medlem
Det enda alternativet är nog att "morfa". Dvs göra ungefär som du sa, lägga alla lager över varandra, ändra "opacityn" på en del så du ser igenom dem och sedan sudda allt utom åkaren på varje bild och endast ha kvar bakrunden på det nedersta lagret. Så har iaf jag gjort på alla sekvensbilder, och det funkar ganska smidigt även om det är lite pill..! =)
 

Rodney

Aktiv medlem
Man behöver juh inte sudda ut allt utan endast den delen som ligger imot bilden innan.... vet inte hur jag ska förklara men bakgrunden borde juh vara den samma på alla bilder och bara föremålet / personen som har flyttat sig. funkar om man håller kameran stilla under sekvensen.
 
ANNONS