Annons

Pentax - Samsung framtid

Produkter
(logga in för att koppla)
www.letsgodigital.org har tittat på Samsungs versioner av Pentax *ist DS2 och DL2 i sin PMA rapport www.pma-show.com de nämner att på Photokina (sent i september) så kommer Samsung släppa sina egna systemkameror, alltså ej Pentax kameror med annat namn.

Detta är bra, för då finns det utrymme på marknaden för både Pentax och Samsung. Troligen i stort samma grund och tekniska specifikationer, men olika design och några funktioner som är special för Pentax och några som är special för Samsung. Detta blir ett intressant år!

Hälsningar*
 
Dagens Samsung GX-1L och GX-1S är identiska med Pentax *ist DL2 och *ist DS2, men enligt letsgodigital.org kommer Samsung att på Photokina mässan i September visa en *ny* kamera med egen design och egna funktioner, troligen baserad på den 10Mp kamera som Pentax nu visar upp på PMA mässan i Orlando och som kommer ut på marknaden till hösten. De två första modellerna var "snabbsläpp" för att få ut Samsung på marknaden för systemkameror, efterföljande kameror kommer vara mer Samsung. Pentax och Samsung kommer dela samma kärna och många komponenter, men kamerorna kommer vara olika. Som Fiat och Alfa Romeo, eller Skoda och Audi, eller Opel och Saab..

Detta tror jag är bra för marknaden.

Hälsningar*
 

Bofoto

Aktiv medlem
Roland Mabo skrev:
......Samsung att på Photokina mässan i September visa en *ny* kamera med egen design och egna funktioner, .....

Hälsningar*
Man får nog palla sig ner till Kölnmässan i höst.
Det är lite bökigt med övernattning, men det finns antagligen bildutställningar att lägga en egen dag på.
En dag bilder, två dagar mässa och en dag på stan.
Lämpligt transportmedel?
 

Bilagor

ANNONS