Annons

Dagens bästa naturbild!

Produkter
(logga in för att koppla)

PeBro

Aktiv medlem
Ladda upp din för dagens bästa bild. Alltså bara en bild/fotograf/dag. Skriv gärna var/när och hur. Bilden får ej beskäras utan visas som den är tagen, justering av färgtemperatur, kurvor, kontrast, skärpning, ton, mättnad etc är ok.


Jag slänger in första från "idag lördag". Promenad i Nacka strand, Sthlm. Fick syn på ett par rådjur, smög efter och lyckades fånga ett av dem mot ett istäckt berg, tyvärr var det rätt mycket buskar och träd ivägen men det blev ändå min bästa bild för dagen. Eos 1D MII, EF 70-200 f/2,8 L IS USM, 1,4 x II.
 

Bilagor

Walle

Aktiv medlem
Lördagens bästa. Var nere i studion för att hänga upp en ny bakgrund. Slog på en blixt och tog några bilder på brorsan bara på kul. Inget seriöst alls, altså.
 

Bilagor

Jesper K

Aktiv medlem
Den här ligger bra till av de 300 bilder som togs idag.
Från en jättekul session i studion med fantastiska Lena B.

Canon 20D, EF 50 f1.8 II, Elinchrom FX100 med 44 cm reflektor och raster.
 

Bilagor

Senast ändrad:

DocuWild

Avslutat medlemskap
Gårdagens bästa bild iaf. Gick fram till ett träd för att spana ner i en ravin när jag fick se 2 små öron poppa upp ur ögonvrån och sen försvinna. Cirkulerade runt och satte upp med 400mm och monostativ och väntade. Efter en 5 min så tittade den lille krabaten ut igen =)
 

Bilagor

Segeson

Aktiv medlem
En fiskmås i luften ovanför någon form av mat.
(gäller Söndag 19/3-06)
 

Bilagor

Senast ändrad:

Walle

Aktiv medlem
Jag tänkte inte heller på att det var natur det handlade om...hade varit bättre med "dagens bästa naturbild" i rubriken. Jag gick in i tråden från länken på förstasidan, och reflekterade inte på i vilket forum den ligger i :)
 

matsfaxer

Ny medlem
Natur mitt i stan

Kanske inte 100% natur motiv, men denna bild kändes ändå som en av dagens bästa: Fick se dessa pimpelfiskare under promenad längs Norra Älvstranden mitt i Göteborg, nära f.d. Hasselblads nya hus. Lägg märke till det gamla Tullhuset numera Kasino som ligger på södra sidan.

Det kändes lite vådligt att pimpla på Göta Älv men det verkade som om de fick en del fisk.
 

Bilagor

PeBro

Aktiv medlem
Kul att så många redan laddat upp bilder! Christoffer, självklart borde jag skrivit "Dagens bästa naturbild", tänkte inte på att man entra tråden från försasidan.

Någon vänlig forumvärd kanske kan ändra?

Ett litet förtydligande, bilden visas obeskuren, justering av färgtemperatur, kurvor, kontrast, skärpning, ton, mättnad etc är ok.

Mvh / Peter
 
Senast ändrad:

PeBro

Aktiv medlem
I söndags Var jag ut en tur i Tyresta nationalpark, hade hoppats finna någon intressant fågel att fotografera. Nu blev det inte riktigt som jag tänkt men jag fick en trevlig promenad. Fann i alla fall lite fåglar vid Tyresta by, utanför stallet som jag tröstade mig med. Eos 1D MII försedd med EF 70-200 f/2.8 L IS USM och 1,4 Ext på stativ.

Detta blev dagens bästa
 

Bilagor

Magnus Nyman

Aktiv medlem
När mörkret lägger sig så kommer vildsvinen fram.
Några vildsvin hoppar upp i foderrännan.
En hjort blir irriterad och stångar för att mota bort svinen.
Canon EOS 20D 500/4 1600iso 0,4sek f4

MVH
Magnus
 

Bilagor

PeBro

Aktiv medlem
Snyggt vårtecken Henrik, hoppas våren snart kommer till Sthlm också!!

Påpassligt Magnus, trodde inte att Hjortar skulle våga sig på ett vildsvin!
 
ANNONS