Som Plus-medlem får du: Tillgång till våra Plus-artiklar | Egen blogg och Portfolio | Fri uppladdning av dina bilder | Rabatt på kameraförsäkring och fotoresor | 20% rabatt på Leofoto-stativ och tillbehör | Köp till Sveriges mest lästa fototidning Fotosidan Magasin till extra bra pris.

Plusmedlemskap kostar 349 kr per år

Annons

Leica M2

Produkter
(logga in för att koppla)

SchumiSRM

Ny medlem
Har en fråga angående Leica M2,är det någon som vet värdet på en sådan kamera inklusive 3 objektiv.Kameran och objektiven är i otroligt fint skick,det enda som är lite slitet är fodralet till kameran.Skulle vara intressant att få veta värdet på grejerna på ett ungefär.Fick höra talas om en fotoaffär i Stockholm som har hållit på med Leica i många år men kommer ej ihåg vad den hette,någon här kanske vet något om den.
 

Bokeh

Aktiv medlem
Kolla vad dom tar på amerikanska e-bay, jag skulle tro prylarna är värd en fin slant.

/kent
 

Bluesman

Aktiv medlem
Om du vill se vad den kan inbringa - dvs ett realistiskt värde - så kolla i LP-fotos avslutade auktioner på www.lpfoto.se.

Där får du en fingervisning, och kan jämföra skicket på din med sålda ex av samma modell.

Mycket hänger t ex på om den a) är svart = värdefull! b) är så snygg att den är "som ny" (samlare köper inte kameror med minsta märke på) c) om du har värdefulla objektiv - helst i nyskick till den (dito) d) om du har tillbehör, originalkartonger, och serviceplomber (service seal)....ja, du fattar.

Ta den med dej till LP-foto och få den genomgången och värderad. Då vet du vad du har, och en susning om vad det är värt. Lämnar du in den på deras auktion så vet du snart vad den var värd på riktigt, dvs vad köparna faktiskt ville ge.

Ännu bättre: börja PLÅTA med den!

Ang Ebay: Ebay är ingen "riktprislista", det får man inte tro. Möjligen får man lite hum om vart det lutar om man kollar avslutade auktioner, men det är också allt. Grundförutsättning 1A är liksom att man vet alla detaljer om sina egna grejor innan man kan jämföra. Stoor nypa salt rekommenderas.

/R
 

Emil-G

Aktiv medlem
Det är nog LP Foto i Stockholm du tänker på. De arrangerar auktioner två gånger per år och lägger ut auktionslistorna på nätet efteråt så där kan du få en hyfsad aning om vad grejerna går för. Vid de tre senaste auktionerna har normalslitna M2 gått för drygt 2000kr i medel med ett spann på 900-6000kr. Om din M2 är helsvart kan du räkna med 15-20000kr istället.

Ebay kan vara en bra källa för priser men jag skulle in lita på dem enbart. Om du inte har sålt ett antal liknande objekt tidigare får du svårt att sälja något av värde då folk ofta drar öronen åt sig när en nykomling försöker sälja dyra grejer (lurendrejeriförsök). På Rangefinder Forum har ett par M2 i hyfsat skick gått för $500-600 de senaste månaderna. Beroende på när din servades senast kan du få $100 mer eller mindre (nyservade Leica betalas ofta betydligt bättre än oservade).

Priset på optiken är svårt att bedöma utan att veta vad det är. En uppsättning med 35+50+90 kan ge från $500 och långt uppåt.

Edit: Richard hann före...
 

SchumiSRM

Ny medlem
Tyvärr är det en som är silver och svart men med 35+50+90 optik.Blixt finns och även en Leica meter.Kollade med en fotofirma i stan och dom trodde runt 6.000:- för allt var ett rimligt pris.Tackar för all hjälp.Mvh Jörgen.
 

cowboy

Aktiv medlem
Sextusen låter billigt!

SchumiSRM skrev:
Tyvärr är det en som är silver och svart men med 35+50+90 optik.Blixt finns och även en Leica meter.Kollade med en fotofirma i stan och dom trodde runt 6.000:- för allt var ett rimligt pris.
Svårt att ha en ordentlig uppfattning när man inte vet vad det är för objektiv men min första reaktion över "6.000:-" för alltihop var att "det låter jäkligt billigt" speciellt när du skriver att skicket är mycket fint.

Lägg lite tid på att undersöka innan du säljer. Hos CameraQuest finns mycket nyttig information om "classic cameras" - tryck "Classic camera profiles" > scrolla ner till "Leica M rangefinder" - här kan du läsa dig till det mesta om din utrustning.

LP Fotos avslutade auktioner är (som Emil-G skriver) ett bra ställe för att få en uppfattning om prisnivån.
 
ANNONS