Som Plus-medlem får du: Tillgång till våra Plus-artiklar | Egen blogg och Portfolio | Fri uppladdning av dina bilder | Rabatt på kameraförsäkring och fotoresor | 20% rabatt på Leofoto-stativ och tillbehör | Köp till Sveriges mest lästa fototidning Fotosidan Magasin till extra bra pris.

Plusmedlemskap kostar 349 kr per år

Annons

Kolsyrat. (SD14)

Produkter
(logga in för att koppla)

Carl Rytterfalk

Aktiv medlem
Jag testade häromdagen att ta bilder på kolsyrade frukter/saker. Det var vansinnnigt kul. Här följer lite av resultatet. Jag använde en vas och en blixt.

http://www.rytterfalk.com/sd14/bubble/bubble_2.jpg

http://www.rytterfalk.com/sd14/bubble/bubble_1.jpg

Och en klassisk vinhällarbild, fast det var saft:
http://www.rytterfalk.com/sd14/bubble/saft.jpg

Samtliga bilder är nya för mig, har aldrig försökt mig på något liknande. Så bra kommentarer är alltid välkommet.

Kamera: SD14
Objektiv: 50 & 70mm EX.
www.rytterfalk.com
 

Carl Rytterfalk

Aktiv medlem
Jag använde en kompis blixt, den är på mellan 150-300w, något för mig okänt märke. Jag använde en vas och skyddade kanterna med svart wellpapp (som jag även hade som bakgrund, matt yta) detta för att blixtljuset inte skulle slå i ojämnheter i glaset och visa fingeravtryck och liknande. Objektivet höll jag på ett ganska bra avstånd från vasen, i mitt fall kanske en 30-40cm. Jag hade wellpappen hela vägen fram till linsen så att inget kontrasthämmande ljus skulle nå fram till det ena eller andra.

Sedan körde jag manuellt och testade lite olika styrkor och F-tal för att se när jag fick hela frukten att bli skarp. Jag håller egentligen i frukten med min hand och fotar med den andra. :) Tittar man noga i ena änden så ser du reflexerna från min hud. Sedan har jag mörklagt bakgrunden (den var redan svart, men jag rensade och gjorde fint) och klippte bort min hand.

Blixten hade en stor softbox och jag körde aldrig på full styrka. Dock stog den väldigt nära. Det är enkelt. Ska visa en bild jag tog med en halogenlampa från IKEA (liten ettrig skrivbordslampa)

http://www.rytterfalk.com/sd14/bubble/bubble_4.jpg
http://www.rytterfalk.com/sd14/bubble/bubble_3.jpg

Här är det ju ingen blixt så slutartiderna vart lite kass. 1/20 tror jag det slutade på. Lampan höll jag i handen, använde samma lilla vas som för frukterna. Denna gång vitt A3 ark som vasen stod på och sedan böjdes upp bakom.
 
ANNONS