Annons

Är kläder avdragsgilla som fotograf med firma?

Produkter
(logga in för att koppla)

snap01

Aktiv medlem
Tror du att skatteverket kommer hem till dig och kollar så att jeansen du har på dig är dom du hade till fotograferingen?

Nej det kommer dom inte. Så dra av hur mycket ni vill :)
Det funkar inte så, dom granskar din bokföring ser dom något dom tycker inte stämmer så får du ett brev med FÖRFRÅGAN på det dom vill ha svar på. Sedan beslutar dom om en revision o då får du ta med dig all bokföring samt alla transaktioner på dina konton till ett möte med minst 2 handläggare,
Sedan behåller dom allt o granskar det o kommer med frågor o är dom inte nöjda med svaren så beslutar dom vad dom ska göra med det, allt från åtal Till skattetillägg etc.

Du får alltid chansen att svara på allt (typ) två veckor sedan avgör dom vad beslutar. Du kan alltid dra det vidare till tingsrätten men det är rätt meningslöst pga det är vanliga människor som dömer där o en snittkostnad brukar ligga på 40000kr där.
Därför tycker jag det är bättre att kolla vad regelverket säger för det kan bli dyrt annars.

Problemet är att om dom beslutar att du ska betala så ska du skatta fram det o ligger du över brytpunkten så blir det väldigt dyrt.
Det är inte bara att ta 8000kr från firmakontot du ska betala skatt på pengarna som du tagit extra lön o sedan tex skattetillägg osv.

Anser dom att du gjort det med avsikt för att luras så kan det bli åtal.
Därför kolla noga innan ni chansar.
 

PMD

Aktiv medlem
I skattemål angående avdrag är det dessutom den skattskyldige som har att bevisa att hon har rätt. Tvärt emot brottmål, alltså.

Plus att man inte har rätt till rättshjälp i skattemål (om jag minns rätt).
 

Dranoel

Medlem
Om du fotar vid en nudiststrand, är det snarare en regel än undantag att kläderna är avdragna. Annars sticker du ut för mycket.
Förlåt, skall vara; .....syns du för mycket :)
 
ANNONS