Som Plus-medlem får du: Tillgång till våra Plus-artiklar | Egen blogg och Portfolio | Fri uppladdning av dina bilder | Rabatt på kameraförsäkring och fotoresor | 20% rabatt på Leofoto-stativ och tillbehör | Köp till Sveriges mest lästa fototidning Fotosidan Magasin till extra bra pris.

Plusmedlemskap kostar 349 kr per år

Annons

Cyberphoto uppges inte skydda sina kunder från nätfiske.

Produkter
(logga in för att koppla)

Gunnar Fahlström

Aktiv medlem
Enligt Computer Sweden så saknar Cyberphtos sajt det skydd (dmarc) som gör att inte mejl felaktigt kan påstås komma från från Cyberphoto.

"Även om avsändaradressen ser ut att vara genuin är det enkelt att förfalska, eller spoofa som det kallas, en avsändaradress, om inte domänägaren implementerat säkerhetsprotokollet dmarc, domain-based message authentication, reporting and conformance. Utan skyddet kan vem som helst sända ut ett mejl med falsk avsändaradress som ser ut att vara legitim."

Den fulla artikeln kan läsas här https://computersweden.idg.se/2.2683/1.743708/skydd-natfiske-dmarc?utm_source=dmdelivery&utm_medium=email&utm_campaign=IDG Senaste nytt Kväll 2017 2020-12-11 15:49:35
 

Oförbätterlig

Aktiv medlem
Det är ju inte bra. Men vad ska någon ondsint med detta till? Om Cyberphoto mailar dig och ber dig att skicka in ditt kreditkortsnummer eller annan personlig och värdefull information så gör du väl inte det i alla fall? Man kan väl skicka en länk till en egen "Cyberphoto-domän" med fantistiska erbjudanden och hoppas att folk nappar för att sedan stjäla t ex kreditkortsinfo och andra uppgifter som fylls i på sidan. Men det bygger ju fortfarande på att man som användare låter sig luras eftersom sidan kommer att heta något annat än Cyberphoto. Jg tycker också att det rätta hade varit om Computer Sweden hade informerat Cyberphoto om detta istället för att trycka sensationsrubriker. Nu blir det ju som att man ska sälja lösnummer på att skapa en osäkerhet hos folk att handla från Cyberphoto vilket kommer att drabba butiken ekonomiskt. Det är garanterat inget de undvikit medvetet för att spara pengar.
 
ANNONS