Annons

Våren 2019 på super8

Produkter
(logga in för att koppla)

Trackdriver

Avslutat medlemskap
Jag testade först morsans gamla Kodak Instamatic m2 men det gick inget vidare. Nästan varenda filmruta blev dubbelexponerad (antagligen är slutaren i osynk). Istället köpte jag en Canon Auto Zoom 814 Electronic på eBay och den fungerade betydligt bättre. Här är min första super8 filmad på Kodak Ektachrome 100D:
https://www.youtube.com/watch?v=whVS5pm8uUU

Jag använde den inbyggda ljusmätaren i manuellt läge förutom när jag följer ankan på stan där mätaren står på auto. Jag tycker det ser ganska korrekt ut och behövde bara göra små justeringar på ett fåtal klipp. Svårast är att ställa skärpan. Jag gillar inte (avskyr faktiskt) microprism så det blev inte alltid så lyckat, t ex skärpeförflyttningen vid sjön. Önskar man kan kunde byta ut den mot en split screen eller ta bort den helt.

Jag är överlag nöjd med resultatet och har redan köpt ny film. Denna gång blir det Kodak Vision 3 200T och istället för att använda det inbyggda filtret för filmning i dagsljus med den filmen så har jag införskaffat ett externt.
 

Trackdriver

Avslutat medlemskap
Jag får den skannad på samma ställe där jag framkallar filmen vilket känns smidigast för mig:
https://www.gaugefilm.co.uk/

Man kan välja på lite olika upplösningar och filformat, om man vill ha färgkorrigering eller inte. Jag beställde utan.
 

CMattsson

Medlem
Najs!

Bob Hund-synth och super-8 i Linköping.

Jag gjorde ungefär samma sak när jag pluggade i Linköping på 90-talet, fast då var det Kodachrome och indiepop. Jag tror jag gav 180kr per rulle inkl. framkallning. Svindyrt tyckte jag då.
 
ANNONS