Klotterplanket


Bli medlem i gruppen för att skriva
Rapportera
bassa
för ett år sedan sedan


Svar till Jenny. Tack Jenny Du har helt rätt.. Mot nya bilder!!
/ Bengt H.
Rapportera
bassa
för ett år sedan sedan


Svar till Jenny.

Hej Jenny. Jag tycker ingen ska tvingas eller känna tvång att kommentera. Men vi är inte så många ,så visst är det kul att så många som möjligt är delaktiga, kommenterar och laddar upp bilder.
Därför påpekade jag det viktiga med att också ge andras bilder lite tid.
Jag hoppas att det inte togs personligt hos någon det var inte meningen.
Mer kommentarer och nya bilder. / Ha det fint. Tack Jenny för ditt inlägg.
/ bengt H.
Rapportera
Smultris Jenny Bengtsson
för ett år sedan sedan


Jag tror inte någon tolkar det som ett tvång eller som att det var personligt riktat. Du har helt rätt i din önskan tycker jag 😊


Rapportera
bassa
för ett år sedan sedan


Hej! Som ni säkert har sett har jag under kommentarer lagt in
"Ps. Kära medlemmar ge lite tid till andras bilder i poolen, med eventuellt en kommentar då och då."
Den uppmaningen är inte på något sätt riktat till någon särskild person, men ändå viktigt. Det ska kännas meningsfullt att ladda upp en bild i poolen. Kommentaren kan naturligtvis vara berömmande men även ge tips till förbättring av de mer erfarna fotograferna.
/ Bengt H.
Rapportera
Smultris Jenny Bengtsson
för ett år sedan sedan


Jag håller helt med dig, man kan ha som regel för sig själv att ge åtminstone två kommentarer för varje bild man själv publicerar.


Rapportera
Marcora
för 2 år sedan sedan


Hej!
Jag är inte gjort något för att "sätta fart på gruppen". Jag tror att det kan vara så att "var sak har sin tid" och att det inte har varit fotograferingens tid nu. Men, som vi alla vet, så kommer det sol efter regn, så det gäller bara att stå ut!

Sedan har jag inte riktigt förstått inriktningen i gruppen. Läste antagligen riktlinjerna för dåligt. Jag trodde att det handlade om ögonblick som gjorde intryck och det blev ett avtryck, en bild. Nu har jag förstått att det handlade om gatufotografering i annorlunda tappning, eller ....

En bild, som speglar mina då felaktiga tankar, var när jag var ute och gick och träffade på en man som hade varit och fiskat och kom och bar på en gädda. Detta tycket jag var ett speciellt Ögonblick som gjorde Intryck på mig och jag gjorde ett Avtryck, fotograderade mannen och gäddan.
/Marita C
Rapportera
bassa
för 2 år sedan sedan


Hej Marita . Poolen fungerar som Gatufotopoolen, med den skillnaden att det inte nödvändigtvis behöver vara en person med i bild.(Spår av människa.) kanske att gatufotopoolen också har ändrat på det och tillåter spår av människa Dock är vyer
typ Cityscapes inte tillåtet i någon av poolerna. Din beskrivning av mannen med gäddan skulle absolut ha platsat i poolen, Särskilt om han bar den i stads eller en oväntad miljö för en gäddfiskare. Viktigt är också att bilden inte är manipulerad. Exempelvis ,att man har tagit bort , eller lagt till något till bilden, Däremot är det tillåtet att beskära bilden.
Tack Marita för ditt inlägg.
/ Bengt


Rapportera
Helene K
för 2 år sedan sedan


Som en mestadels passiv medlem här i poolen vill jag ge en eloge till er gatufotografer, vilka bra bilder det visas här, den sista tiden har varje foto varit värd begrundan och kommentarer, riktigt kul att ta del av !
Hälsningar Helene
Rapportera
bassa
för 2 år sedan sedan


Hej Helene .Vi bidrar alla. Det känns att det mer och mer finns intresse för poolen, och det är väldigt roligt. Håller också med dig, bilderna håller hög klass.
Bara att fortsätta hålla kamerorna varma i höstmörkret. Tack för ditt inlägg Helene, ser fram emot dina bilder, ha det bra.
/ Bengt


Rapportera
ICD
ICD
för 3 år sedan sedan


Hej,
tackar nu för mig fo m idag går jag ur denna grupp. //Ingela
Rapportera
grgcgust
för 2 år sedan sedan


Synd din bild skatt är inspirerande // Clas


Rapportera
bassa
för 3 år sedan sedan


Hej Ingela ,jag förstår, är man så pass rädd att bilderna ska stjälas,är väl inte den här poolen rätt forum för dig.
Lycka till, hoppas att du hittar rätt forum, och det gör du säkert.
/ Bengt


Rapportera
ICD
ICD
för 3 år sedan sedan


Tack Clas, den här bilden BRUDPAR I PRAG har legat ute i Porträttpoolen men det var ganska länge sedan. //Ingela
Rapportera
ICD
ICD
för 3 år sedan sedan


Jag godtar din ursäkt, antar att du hade för bråttom att radera bort. Men lägger inte in den igen i poolen. Men bilden ligger kvar i min mapp. Mvh/Ingela
Rapportera
bassa
för 3 år sedan sedan


Hej Ingela.Då ber jag om ursäkt Ladda upp den igen.
/ Bengt
Rapportera
ICD
ICD
för 3 år sedan sedan


Skulle jag kunna få en förklaring till varför du strök min bild BRUDPAR I PRAG? Jag lade in den helt utan vattenstämpel? Kan man inte lägga in samma bild i olika pooler? //Ingela
Rapportera
grgcgust
för 3 år sedan sedan


Ja du kan lägga in samma bild i olika poler men först efter 24 timmar har gått.


Rapportera
ICD
ICD
för 3 år sedan sedan


Jag instämmer Katja, privat är det allt. Men eftersom det skrivits så öppet om mig tidigare så tänkte jag en gång för alla avsluta denna diskussion, jag har även skickat brevet privat till Bengt. Mvh/Ingela
Rapportera
ICD
ICD
för 3 år sedan sedan


Jag vet inte Katja om du har missat något angående det här. Det var ju i den här poolen allt tjafs påbörjades om copyrightstämpeln, och mitt namn blev uthängt. Sedan lade jag in samma bild i gatupoolen, och därefter en förklaring till Bengt. //Ingela


Rapportera
ICD
ICD
för 3 år sedan sedan


Hej Bengt,
jag trodde att Ulla bestämde reglerna i Gatupoolen. Men om hon tycker likadant som du så tar jag givetvis bort min bild, för jag tycker att just den här bilden satt stämpeln snyggt och inte alls störande, men jag respekterar Ullas åsikter liksom dina.

Jag har beslutat mig för att stanna kvar på FS i ett år till, så du får nog dras med mig ett tag till. Jag kan ta kritik för mina bilder, men vill att den ska vara rättvis sådan.

Jag känner att jag har utvecklats mycket under det senaste året, inte bara vad gäller gatubilder, utan generellt. Jag fick höra hur lätt det är att gå in och stjäla ens bilder, och sedan göra om i Photoshop till sina egna.

Jag älskar att fota, gör det nästan varje dag, och det kommer jag att fortsätta med också framöver. Jag kommer att satsa på utställningar i framtiden, och jag har beställt plats på Planket i augusti.

Jag hoppas att du respekterar mig och mina bilder i fortsättningen, och inte kritiserar mig för att jag är jag.

Mvh/Ingela
Rapportera
gatosi
för 3 år sedan sedan


Tänk på att inte alla följer alla fejder i alla pooler. Det här är inte GF-poolen, därför blir jag förvirrad av inlägget och förstår inte varför det ska diskuteras här vilka som bestämmer i GF-poolen.
Det här inlägget ser snarare ut som någonting som hade platsat i ett privat mejl.


Rapportera
bassa
för 3 år sedan sedan


Hej alla medlemmar .Vi närmar oss Midsommar .Kanske blir aktiviteten lite mindre,i semestertid. men tro inte då att poolen har somnat. Allt går upp och ner. Bra bilder, kommentarer , nya sökande! just nu.. Ku!l!!.
Jag ser gärna bilder från semestrar ledighet. Märk bilden.( Äntligen ledig). Men, OBS! inte bilder från släkt vänner nära kära i hemmiljö som jag har genom mail till mig, ifrågasatts när det gäller reglerna. .PS. När det gäller vattenstämplar även små över bilderna är det inte tillåtet här som ni säkert har blivit varse Dom bilderna plockas bort..Däremot förminskade bilder är ok. PS I gatufotopoolen har jag förstått att vattenstämplar över bilderna är tillåtet Men som sagt. inte här.
/ Bengt / Värd.

. Ha det fint
/ Bengt Värd.
Rapportera
ICD
ICD
för 3 år sedan sedan


Hej Mikael,
du ska inte behöva leta efter mig. När jag hittat rätt forum för att lägga in mina bilder då främst konstbilder som jag har i tusentals då kommer jag att meddela dig om det. Det är glädjande att du tycker att mina bilder inspirerat dig.
Jag började på FS för var det ca 2 år sedan, jag var oerfaren, har fotat så mycket sedan dess, allt, jag har provat att fota allt.
Och faktiskt så inspirerar all foto mig, jag har inte så mycket tid att kolla andra och att ge kommentarer då jag fotar i tusentals bilder själv ibland i veckan/månaden, så kanske jag har missat mycket från andra fotografer. Jag lär mig av mig själv genom att fota i mängder, tittar inte så mycket på andra. Kanske det är en nackdel för mig då det säkert finns mycket att lära av alla duktiga fotografer här på FS och i allmänhet //Mvh/Ingela
Rapportera
ICD
ICD
för 3 år sedan sedan


Hej Clas, det är klart att jag meddelar dig om vart jag vänder mig att visa upp mina konstbilder. Jag har ju säkert runt 15-20 000 bilder som väntar på redigeringar.
Rätt forum är då viktigt för mig, det är klart att jag kan ta kritik om hur jag ska förbättra mina bilder, men ta kritik för hur jag ska lägga upp min bild angående copyright mm det är ju en så liten del i det hela, jag vill själv bestämma hur jag ska utforma och visa mina bilder. Jag själv äger och bestämmer över mina bilder.
Då jag har fått det bekräftat från andra hur lätt man kan stjäla bilder och sedan göra om dem i PSHop som sina egna.
Jag jobbar mycket med mina bilder både att fota och redigera, så lätt är det inte att fota om en ögonblicksbild.
Varje dag har ett nytt ljus med nya förhållanden, nya villkor, en bild fotad direkt från gatan är unik ingen kan göra om en exakt lika bild, men om man hämtar den med ett sk redigeringsverktyg så är det gjort på några sek.
Några sekunder, vad tog det inte mig då att fota i rätt tid, rätt vinkel, position, ljusförhållanden mm.
Jag vill skydda mig från detta och det kan man tydligen inte få göra i denna pool, då man anser att det är snyggare för andra att se bilden hellst i högupplöst format utan redigeringar och sedan hämta som egna favoriter, vart tar de vägen sedan då?
Hur mycket tid och arrangemang tog det inte mig för att göra denna.
Jag älskar att fota och gör det ofta, men det tar all min tid i fråga och jag vill visa dem men vill inte att någon ska kunna kopiera dem på ett ögonblick till sina egna.
Vi hörs igen Clas //Mvh/Ingela
Rapportera
grgcgust
för 3 år sedan sedan


Inte kul Ingela att inte få ta del av din bildkonst som jag ofta njutit av men du får gärna tala om vart man kan se dem i fortsättningen.
Med vänlig hälsning Clas.
Rapportera
ICD
ICD
för 3 år sedan sedan


Hej alla i gruppen!
nu har jag fått nog. Jag tycker att jag känner mig kränkt här i gruppen. Bengt Hansson gick in och strök mina bilder i poolen pg a att jag ville ha mitt namn med copyrightstämpel placerad i bilden. Jag kommer att leta upp ett annat forum för att lägga ut mina bilder. Jag har idag kontaktat FS och sagt upp mitt guldmedlemsskap. Mvh/Ingela
Rapportera
Mikael Stenmark
för 3 år sedan sedan


Mycket tråkigt att inte få se dina bilder här på FS. Du är en av de fotografer jag inspireras mest av på hela denna sajt. Har du fått några av dina bilder stulna?
Jag kommer att leta efter dig på andra sidor, hoppas jag får chans att se dina bilder någonannanstans.


Rapportera
Dubbelolle
för 3 år sedan sedan


Vägrar tro att "ledningen" har rekommenderat vattenstämpel mitt i bilden, helt horribelt, LO
Rapportera
bassa
för 3 år sedan sedan


Hej LO Nej! det var nog mer ett tips till Ingela själv om hon var orolig för bildstöld.
Men som jag har sagt, efter kontakt med David, är det helt upp till min, vår pool att bestämma hur vi vill ha det.och några vattenstämplar mitt i bild blir det inte här..
.
Hälsningar / Bengt


Rapportera
grgcgust
för 3 år sedan sedan


Jag förstår Ingela Dahlström idé med vattenstämpel på den typ av konstnärliga bilder hon producerar de kan mycket väl var värdefulla för kommersiellt ändamål för andra. Där hon har en egen och unik bildstil däremot bilder av karaktären gatufoto som vi nu för tiden överöses av bör hon nog inte vara speciellt orolig för. En liten vattenstämpel i hörnet som Ingemar påpekar är meningslös då den lätt kan klonas bort.
// Clas G.
Rapportera
Ingemar Svensson
för 3 år sedan sedan


Clas, jag får nog hålla med dig där. En liten vattenstämpel i hörnet är ju ingen större match att plocka bort. En större vattenstämpel går nog skapligt att plocka bort också för den som verkligen tycker bilden är värt det besväret.


Rapportera
bassa
för 3 år sedan sedan


Hej Clas. Jag tror nog ändå att en blygsam logga typ yrkesfotografen Marcus Johansson val, under bilden, kan vara till hjälp. Många som inte känner till regler och rättigheter kan nog tänka till lite grann om rättigheter.
innan man snor bilden
/ Bengt


Rapportera
bassa
för 3 år sedan sedan


Hej medlemmar! Angående vattenstämplar i framtiden mitt i bild, har jag på inrådan från Ingela Dahlström tagit kontakt med ledningen.. Jag har nu fått klara besked. Varje pool bestämmer själv hur vi vill ha det. På grund av reaktionerna redan nu så är det därför inte tillåtet längre. Däremot om någon vill förminska sina bilder av säkerhet är det tillåtet. Jag kommer att ta bort bilder med vattenstämplar eller annan inlagt text över bilderna. Ps. Om missnöje, så ta kontakt med David Elmfeldt.
Bengt / Värd.
Rapportera
Ingemar Svensson
för 3 år sedan sedan


Jag har lyckats vänja mig vid en liten diskret stämpel i något hörn som inte drar ögonen till sig. Men när de börjar ta plats och påverkar helhetsintrycket av en bild så blir bilden i sig ointressant för mig. Jag förstår att bildstöld kan vara ett problem och är man verkligen orolig för det så skall man kanske vara mycket försiktigt med vart man publicerar sina bilder.


Rapportera
rofr
för 3 år sedan sedan


Håller helt med dig Bengt. Vattenstämpel mitt i bilden faller bort helt.


Rapportera
tomazon
för 3 år sedan sedan


Det låter konstigt att vattenstämpla sina bilder. Vad är anledningen?

Jag har sett väldigt få stölder av bilder av mina egna bilder, men å andra sidan kanske mina bilder är så ointressanta att ingen vill sno dom :-)

Nä om folk börjar stämpla sina bilder så är det lika bra att gå off-line på riktigt och inte ladda upp något på internet överhuvudtaget.

Med vänlig hälsning Tommy