On Location är mässan som möter kreativiteten. Vi har skapat en helg där du får känna på den senaste tekniken men också vara ute och fotografera och utvecklas som fotograf. Här träffar du ambassadörer från de bästa tillverkarna och får vara med på workshop med deras ambassadörer. Du får dessutom spännande föredrag från Wild Natures fotoguider.

Guldkantad Ölandshelg i naturfotoglädjens tecken Ekerum Resort

Från 2 195 kr

En intensiv inspirationshelg med naturfotoglädje och kreativitet, som bygger på succén från vår senaste ”On Location Natur”. Under ledning av några av Sveriges främsta naturfotografer varvar vi åter praktiska workshops ute i terrängen med spännande bildföredrag från när och fjärran. Samtidigt får du chansen att känna på den senaste tekniken, träffa de bästa tillverkarna och några av deras ambassadörer, samt prova på deras utbud av utrustning. Utvecklas som fotograf och diskutera bild och fotoresande tillsammans med likasinnade.

En helg med guldkant som arrangeras av Fotosidan och Wild Nature Fotoresor, denna gång på Ekerum resort på Öland 9-11 september 2022.

Träffa bland andra Jan Pedersen, Staffan Widstrand, Henrik Karlsson, Frida Hermansson och Magnus Martinsson.

Aktiviteter

FÖREDRAG

Under helgen hålls minst fem fantastiska bildföredrag, som alla ingår i On Location-passet, preliminärt program:

På fotojakt efter djur och ljus i mindre kända delar av Afrika – med Jan Pedersen

Att fotografera vithajar, lemurer, ökenlevande lejon, chimpanser och gorillor när ljuset styr – i Kalahariöknen, Sydafrikas hav och kuster, samt i skogarna på Madagaskar och i Uganda.

Fantasieggande landskap – med Frida Hermansson

Stora och små landskap från Island till Norrbotten, Gotland och Spanien, där dramatik och ljus blandas med det nära och i subtila färger.

Nordisk vildmark – med Staffan Widstrand

Vilda varelser och vilda vyer från fjäll, sjö, kust och skog – Ljungdalsfjällen, Abisko, Stora Sjöfallet, Muddus, Kuhmo, Burträsk, Orrböle, Dovre, Varanger och Flatanger

Blommande juveler – med Henrik Karlsson

Den eviga skönheten hos de vilda orkidéerna, från Norrbottens fjäll- och kusttrakter till Syditaliens olivlundar.

Senaste nytt på fototeknikfronten – med Martin Agfors

Rykande färska nyheter med Fotosidans teknikredaktör.

WORKSHOPS (preliminärt program)

Under helgen ordnas ett antal verkligt utvecklande workshops som du kan välja bland.

Ledda av bland andra Jan Pedersen, Frida Hermansson, Staffan Widstrand, Henrik Karlsson och Johan Mårtensson.

Tre workshops ingår i On location-passet och exakt vilka du vill vara med i, väljer du lite senare, då vi fastlagt det slutliga programmet

Viktiga praktiska knep för djur- och fågelfotografen, inklusive gömsle- och camouflage-genomgång

Makro – flera sätt att använda sig av ljuset och enkla närbildstekniker

Landskapsfoto – nya sätt, nya vyer, teknik och attityd

Bildskärmkalibrering & Printworkshop – hur bär man sig åt egentligen?

Lightroom – grunderna samt handfasta tips på snabba, enkla och bra arbetsflöden

UTSTÄLLARE FINNS PÅ PLATS

Ett urval kvalitetsutställare kommer att ha monter och viss låneutrutning på plats, så att du kan prova, känna på och klämma på de senaste utrustningsdetaljerna. Utställarna kommer att presenteras här inom kort.

PORTFOLIO REVIEW

Vi samtalar med dig runt ditt eget urval av dina bilder och ger dig positiv, professionell feedback och råd. Du kan beställa en Portfolio review med antingen Henrik Karlsson, Frida Hermansson eller Staffan Widstrand, som går igenom det urval bilder du vill ha kommentarer på.

Pris: 995 kr

FOTOTÄVLING

Innan eventet, kommer alla deltagare att få en länk där man kan ladda upp tre bilder som man sedan tävlar med. Juryn, utsedd av Fotosidan och Wild Nature fotoresor kommer att utse vinnaren och vid söndag lunch delas priset ut.

Temat är naturfoto i vid mening. Allt från makro till landskap kan ingå – men originalitet, konstnärlighet och ett gott tekniskt utförande bedöms extra positivt.

Prisvinnaren får:

• Presentkort som gäller på alla Wild Nature fotoresors arrangemang.

• Publicering i Fotosidans magasin och webbportal.

• Ett års prenumeration på Fotosidan och dess magasin.Om du redan är medlem kan detta bortskänkas till någon annan.

BEGRÄNSAT ANTAL PLATSER

Antalet platser är begränsat till 100.

MAT OCH LOGI

Vi som arrangerar detta kommer bo över från fredag till söndag och hoppas förstås att så många av er som möjligt också vill det, så vi kan mingla lite på kvällarna och prata natur, foto och resor. Vi har förhandlat fram bra priser på mat (olika “menyer” finns”) och logi.

Se nedan för mer info om bokning av mat och logi.

Boka din plats

ON LOCATION-PASSET Gäller för ett antal aktiviteter under lördagen och söndagen: • Alla bildföredragen • Tre workshops med erfarna naturfotografer • Lunch lördag och söndag • Deltagande i fototävlingen • Mässa med leverantörer av kameror, objektiv, skärmar mm.

Bilder från On Location Natur 2019