Jakten på ljuset – fånga stämningen på bild!

Corry de Laan

280 kr
Dagens moderna kameror och bildbehandlingsprogram gör det enkelt att ta bra bilder. Men varför är det så sällan bilderna lyckas fånga fotografens känslor och intryck från platsen? De upplevda stämningen tycks alltför ofta gå förlorad, trots att bilden är tekniskt perfekt. Resultatet återger inte fotografens känslor eller intentioner. Den goda nyheten är att det går att ändra på det. Och Corry DeLaan vet hur.

Bokfakta

- av Corry deLaan
- översättning Per Stymne
- utgiven april 2013
- 200 sidor
- ISBN 9789186841058

Den här boken handlar om hur man skapar bilder med dynamik, intensitet och kraft. Allt börjar med fotografens jakt efter ljuset, under fotoutflykter under alla årstider och väderlekar, och under dygnets alla timmar. Följ med författaren i sökanden efter det bästa och mest dramatiska ljuset, under gryningen såväl som skymningen och nattetid. Författaren känner de bästa knepen för hur man bäst tar vara på möjligheterna i alla väderförhållanden, även de ruskiga, med snö, is, dimma, regn och storm.

Boken behandlar även ämnen som formspråk, komposition och bildredigering. Allt hänger ihop, och samverkar för att du som fotograf ska lyckas att maximera uttrycket i dina bilder. Det är först då bilden lyckas återger de känslostämningar du hade när du tryckte på avtryckaren. Jakten på ljuset börjar nu.

I den här boken lär du dig att

- utnyttja grynings- och kvällsljus, liksom den blå timmen, till din fördel
- maximera tonomfånget med HDR-teknik
- förutse det bästa ljuset med väderprognoser och koll på klockan
- konvertera till svartvitt och använda filter för kreativa effekter
- använda och bryta mot kompositionsregler
- använda Photoshop för att ta fram och betona bildens styrkor Jakten på ljuset – fånga stämningen på bild!