Bättre bilder / Natur & landskap

Martin Borg

169 kr
Vad händer när man kombinerar två passioner i ett intresse? Magi uppstår, förstås.

Att fotografera ger utlopp för kreativitet, teknikintresse och känslor. Naturen ger själen andrum, återhämtning och påfyllning av energi. Att fotografera i naturen är följaktligen en svårslagen upplevelse.

I den här boken delar naturfotografen och skribenten Martin Borg med sig av annars svårvunna insikter och utsikter i form av 71 texter och bilder om allt från konkreta hemliga knep till vad det kan innebära att vara naturfotograf.

Dra på dig stövlarna, greppa kameran. Och kom inte hem igen förrän du har bärgat magiska ögonblick.
Recension

Här delar författaren med sig av sina erfarenheter som naturfotograf i en inspirerande handbok. [...] Författaren ger oss både konkreta tekniska tips och mer abstrakta funderingar kring natur och naturfoto. I 71 texter och bilder får vi lära oss knep för att fånga motiven i naturen på bästa sätt eller förstå naturfotografens sätt att tänka. Texterna är lättlästa. Språket är rakt och tydligt. Bilderna håller hög klass och utgör inspiration och exempel för de olika tipsen. För varje bild finns tekniska uppgifter som slutartid, bländare, brännvidd och eventuella filter. Boken passar både nybörjare och erfarna amatörfotografer. (Bibliotekstjänst häftepos 11110196, lektör Tom Hermansson Snickars)

Bokfakta

- av Martin Borg
- utgiven februari 2011
- 128 sidor
- ISBN 9789197726047

Om författaren

Martin Borg föddes 1968. Martin är uppvuxen i Karlshamn och bosatt i Lund med omnejd sedan 1989. Han utbildade sig först till grundskollärare i matte och NO-ämnen och jobbade som detta i sju år innan fotointresset tog över 2001. Han har också en magisterexamen i journalistik vid Lunds universitet och delar tiden mellan fotografering, helst landskap, natur och kultur, och frilansskrivande inom vitt skilda ämnen för fackpress, tidningar och tidskrifter. Är ansluten till bildbyrån Scanpix/Bildhuset och medlem i PhotoNatura och har tidigare tillsammans med Håkan Sandbring gett ut böckerna "Öland  ljus, hav, alvar", "Skåne  känsla och horisont" och "Besöksguide Skåne". Martin är gift med Catarina och har två barn i förskoleåldern. Bättre bilder / Natur & landskap