Fotografera fåglar & vilda djur (OBS! färre än 10 ex kvar)

Som naturfotograf måste man ha koll på mycket -- väder, ljus, ekologi och kamerautrustning. Man måste också ha ett gott fotoöga, känsla för bildspråk och vara en bra berättare. Helst ska man också ha tur. Men vad är egentligen "tur"?

I den här boken reder naturfotografen och expeditionsledaren Ole Jørgen Liodden ut begreppen. I 101 konkreta och av lång erfarenhet underbyggda råd -- hämtade från sitt mångåriga heltidsfotograferande i naturen -- visar han dig hur du kan förbereda dig för pangbilderna. En del av kunskapen handlar om att veta när och var man ska ta fram kameran. Men lika mycket handlar om grundliga förberedelser hemma, långt innan fotoögonblicket, både mentalt och fotografiskt. Det gäller oavsett om du fotograferar orrspel i hemmaskogen eller leoparder på savannen. Ole Jørgen delar generöst med sig av sina bästa råd om allt detta.

Jo, lite tur hjälper. I den här boken får du lära dig allt du behöver för att både hitta och ta tillvara på den.

Pangbilderna väntar på dig. God fotolycka!

Bokfakta

- av Ole Jørgen Liodden
- utgiven december 2012
- 208 sidor
- ISBN 9789186841539

Om författaren

Ole Jørgen Liodden är naturfotograf, expeditionsledare, fotoguide och safariarrangör. Han bor med sin familj i Ringerike i Norge. Ole Jørgen är natufotograf på heltid och har deltagit i otaliga fotoprojekt och bokproduktioner. Han utsågs 2009 till en av Europas bästa naturfotografer i Wild Wonders of Europe och premierades i BBC Wildlife Photographer of the Year och European Wildlife Photographer of the Year 2011 och 2012. Ole Jørgen arrangerar också ett flertal fotoexpeditioner varje år, med destination Svalbard, Kenya, Antarktis och flera platser i Nordamerika och Europa.