I huvudet på fotografen Serkan Günes - Guide till landskapsfotografi (online läsning)

Göran Segeholm, Serkan Günes

170 kr
Boken läses online här på Fotosidan. Offline kopia finns inte.


Det här är på en och samma gång en utsökt fotobok, ett porträtt av en mästarfotograf, och en djuplodande handbok i landskaps­foto­grafi. För bokens innehåll står Serkan Günes, prisad landskaps­fotograf och föredrags­hållare. Hans bildvisningar lockar alltid en stor publik – det är många som vill veta hur det unga stjärnskottet i fotosverige lyckas fånga na­tu­­r­en så väl. Serkan är alltid generös med råden. Och nu, efter två och ett halvt års arbe­te, fin­ns det mesta av Serkans fotografiska tänkande sammanfattat i bok­form. Text­en är skri­ven av Göran Segeholm, som har följt Serkan tätt i hans ar­­be­te i skog och mark. Till­sammans har de diskuterat, analyserat, filosoferat – och inte minst foto­graferat. Göran är själv fotograf och en av Sveriges mest upp­­skat­ta­de och pub­licerade fotoskribenter. Resultatet av deras samarbete är en bok som likt få andra lyckas tränga in till de innersta hemligheterna bakom fram­­gångs­rikt naturfoto. Som läsare får du bland annat lära dig:

- Om skillnaden mellan centrifugal och centripetal komposition
- Hur man utan att svära sätter upp ett stativ
- Vad det storslagna landskapet kan tänkas ha gemensamt med det intima
- Varför Serkan ofta tänker som en räv
- Varför ordet »sublimt« är ett nyckelord för många naturfotografer
- Hur 1+1 kan bli mer än 2 om du bara vet vad du gör, och varför

Dessutom gör författarna en djupdykning i begreppet »slow photography«. Om du vill veta om det skulle kunna vara något för dig, se första kapitlet.

Bokfakta- av Göran Segeholm och Serkan Günes
- utgiven oktober 2013
- 160 sidor
- ISBN 9789186841584

Om författarnaSerkan Günes (f. 1980, Istanbul, Turkiet), prisbelönt fotograf, bosatt i Stockholm sedan år 2000, började fotografera vid 22 års ålder. Genom kameran upptäckte han den svenska naturen och det nordiska ljuset. Serkan gestaltar naturens varia­tions­rika land­skap, stora som små. Bilderna karak­täri­seras av hans kritiska sätt att välja ljus, det som idag blivit hans signum.

Göran Segeholm (f. 1961, Stockholm) är fotograf, skribent, före­läsare och fotolärare. Det här är hans femte bok om fotografering. Naturfotografering är inte Görans starkaste gren, men han kan betyd­ligt mer nu än innan han följde med Serkan ut i skog och mark.


Om DEXT

DEXT ger ut fotohandböcker för den nyfikna nybörjaren och den avancerade användaren. Våra fotografer och författare visar de kreativa möjligheterna, och stärker och inspirerar läsaren att utnyttja dem. dexterous: Skillful with ones hands; skillful in some specific thing; agile; på svenska fingerfärdig, händig, skicklig. Läs mer på DEXT.se. I huvudet på fotografen Serkan Günes - Guide till landskapsfotografi (online läsning)
ISBN:
Författare: Göran Segeholm, Serkan Günes
Publicerad:
Antal sidor:
Mått:
Vikt: