Som Plus-medlem får du: Tillgång till våra Plus-artiklar | Egen blogg och Portfolio | Fri uppladdning av dina bilder | Rabatt på kameraförsäkring och fotoresor | 20% rabatt på Leofoto-stativ och tillbehör | Köp till Sveriges mest lästa fototidning Fotosidan Magasin till extra bra pris.

Plusmedlemskap kostar 349 kr per år

Annons

Kodak Plus-X 125 ISO Black & White

Betyg


(4.2/5)
(baserat på 5 recensioner)
Skriv en egen recension
Lägg in annons för denna produkt i Köp & sälj
Registrera som stulen/förlorad!



Nils Bergqvist
2008-08-26 Nils Bergqvist
PLUS: Exponeringstoleransen. Den jämna tonskalan.
MINUS:

En beprövad klassiker. Kan med fördel exponeras efter 160 ISO och ändå framkallas normalt 5-7 min i D76 1+1. Har en jämnare tonskala som inte tänjer så ut så mycket varken i ljusa eller mörka delar. Kornet är inte som T-max 100 men vackert och klassiskt och lite finare än Tri-X. Detta är nog den mest exponeringstoleranta svartvitfilm jag använt. Klarar exponeringsvariationer åt båda hållen (från 125 ISO) väldigt bra. Håller med tidigare rescensenter att Plus-X är en starkt underskattad film.
2005-08-06 raderad12
PLUS: Lättframkallad, finkorning.
MINUS:

Mycket trevlig film för blixtfoto och mitt på dagen i solsken, skuggorna känns inte så hårda. Jag upplever den som lättframkallad, dvs. inte så känslig för tiden i framkallaren, jag har slarvat lite med framkallningen men ändå inte märkt nåt speciellt på bilderna.
Niklas Mörk
2003-06-30 Niklas_Mork
PLUS: Vacker tonalitet tycker jag.
MINUS: Inte lika trogen verkligheten som Delta eller T-Max (för de som ser det som ett minus).

Utmärkt till porträtt.
J. Patric Dahlén
2002-12-19 J. Patric
PLUS: "Lagomt" korn. Fin gråskala.
MINUS: -

Håller med Christian.
Christian Kaatman
2001-11-25 kaatman
PLUS: Snällt korn
MINUS:

Ett ganska snällt korn med mjuka kontraster. Det känns som om man glömmer bort Plus-X bland alla andra S/V filmer, men den är faktiskt en ganska trevlig bekantskap
ANNONS