Nikon SB-29 TTL Macro Speedlight

Betyg


(4.5/5)
(4/5)
(4.5/5)
(baserat på 2 recensioner)
Skriv en egen recension2018-06-09 Ventures


Att använda: 3 Hållbarhet: 5
PLUS: Stabil produkt
MINUS: TTL bara med analoga kameror.

SB-29 ger utmärkt ljus som kan varieras något från sida till sida. Dels genom att stänga av det ena eller andra blixtröret, dels genom att det går att skymma det ena eller andra mer eller mindre genom ett reglage. Den fungerar bra för att avbilda föremål framför objektivet när man monterat blixtenheten på densamma. Däremot kan ljussättningen bli mer kreativ om man håller blixten i handen och provar olika riktningar på ljuset.
Blixtenheten kan också monteras på själva aggregatet som sätts i kamerans blixtsko och fungerar då som en vanlig blixt. En sökarlampa i form av glödlampa finns på blixtenheten. Bra när man söker insekter i mörker men kunde varit betydligt starkare. Modelleringsljus finns också, dvs blixtröret blinkar med hög frekvens för bedömning hur ljuset kommer att falla. Troligen en kvarleva från filmepoken då man annars inte kunde se resultatet på plats.
Blixtens TTL-version fungerar inte med digitala kameror så man får använda manuellt läge. Det finns 1/1- och 1/4- effekt. Blixtrören är relativt starka för närbilder men klarar också de nedbländningar som är aktuella vid makrofoto.

Liknande produkter: SB-21

Kundtjänst: Inga
2002-12-29 Magnus Wahlgren


Att använda: 5 Hållbarhet: 4
PLUS: Förutsägbart fint ljus för närbilder. Ljuset går att variera.
MINUS: Kostar en slant. Ej så bra kompatibel med D-100; man får köra manuellt, men kan ju direkt se på displayen hur det blev.

Väldigt bra att man kan se hur ljuset blir med modellingfunktionen. Vore ännu bättre om denna gav ett fast ljus. Bra att den har inställningsljus som fokuserings- och komponeringshjälp.

Mkt bra att man kan variera belysningen från höger respektive vänster så att man inte får det platta ljus som är typiskt för en ringblixt.

Elinchrom ELB 500 TTL To Go - Free Elinchrom Adapter