** Idag gör vi arbeten på vårt system, kortare störningar och nedtid kan förekomma. **
Som Plus-medlem får du: Tillgång till våra Plus-artiklar | Egen blogg och Portfolio | Fri uppladdning av dina bilder | Rabatt på kameraförsäkring och fotoresor | 20% rabatt på Leofoto-stativ och tillbehör | Köp till Sveriges mest lästa fototidning Fotosidan Magasin till extra bra pris.

Plusmedlemskap kostar 349 kr per år

Annons

Nikon md-14


Summering

Nikon winder passande bla fg, och fg20 möjliggör hastigheter upp till 3,2 bps genom två lägen, långsam (1,5bps) och snabb (3,2bps)



Betyg


(4/5)
(4/5)
(4/5)
(baserat på 2 recensioner)
Skriv en egen recension
Lägg in annons för denna produkt i Köp & sälj
Registrera som stulen/förlorad!



Fabian Gafvelin
2008-02-06 Fabian.Gafvelin

Att använda: 4 Hållbarhet: 4
PLUS: God kvalitet och ett bra grepp. Två hastighetslägen varav det ena för specision och det andra för hastighet. Behöver inte elektronisk trådutlösare.
MINUS: Saknar eget avtryck.

Förvånansvärt bra kvalitet, man märker at denna är gjord primärt för FG-huset och inte FG20 eller EM även om den går att använda på dessa också.

Den har en ibland värdefull funktion och det är att den har ett fast hastighetsläge som inte maxar utan ligger tsadigt på 2bilder/sec. Detta finner sin användning om man ska fotografera ett förlopp av något slag och har nytta av att veta att det är en halv sekund mellan bilderna. Utöver detta går det ju att köra den på helfart och då går det 3,2 bilder i sekunden om jag inte missminner mig.

Den erbjuder ett mycket skönt grepp om de annars lätt tvålformade EM/FG20, på FG som har ett litet avtagbart handgrepp är det inte lika katastrofalt utan baterigrepp men även där är det en välkommen form i handen.

Tyvärr saknar batterigreppet eget avtryck så man får använda kamerans, det låter dock värre än det känns för man når riktigt bra pga kamerans litenhet och batterigreppets utformning.
I vissa fall är detta en fördel för har kan man köra med batterigrepp med filmframdragning och trådutlösare utan att behöva en elektronisk sådan, någonting som tex md-12/md-11 och md-15 behöver en MR-3 för att åstakomma.

Batterieffektiviteten är god om än inte riktigt lika god som med md-12an, skillnaden är dock marginell skulle jag säga.
En liten fördel med md-14 är att det inte behövs något mynt att skruva upp batteriluckan med.

Liknande produkter: MD-E...men det är en helt annan (sämre) kvalitet och ett mycket sämre grepp, köp den inte!

Köpt hos: Privat

Pris: 600
2006-01-21 kungsörn

Att använda: 4 Hållbarhet: 4
PLUS: robust, enkel. Ger bättre grepp på kameran
MINUS: inga

Lite för långsam

Köpt hos: schönherr

Pris: 850
ANNONS