Annons

Nikon F6


Summering

Nikons nya flaggskepp som ersätter Nikon F5. Den mest uppenbara skillnaden är att på F6 är nu vertikalgreppet löstagbart och inte en del av kameran,



Betyg


(5/5)
(4.83/5)
(5/5)
(baserat på 6 recensioner)
Skriv en egen recension
Lägg in annons för denna produkt i Köp & sälj
Registrera som stulen/förlorad!



2013-02-18 masens

Att använda: 5 Hållbarhet: 5
PLUS: Ljus och stor sökare , tycker att allt stämmer om man är van Nikon.
MINUS: Kommer ibland åt och ändrar fokusväljare knappen.

Det blev fel från början med handhavandet från min sida så jag var inte nöjd med den.Men den skickades iväg till Nikon service där man inte hittade nåt fel. Hade ett snack med Schönherrs där jag fick hjälp .Tack Lasse och övriga där.
Denna kamera har fått omdömen tidigare av Agneta Landahl och jag tackar dej för ditt fina handhavande. finns ju inte en repa nånstans
Instämmer hittills i det du skrev för nästan 10 år sen.

Liknande produkter: Ägde en F5:a förut som jag också var nöjd med,förutom tyngden hos denna.

Kundtjänst: Inlämnad för att jag inte fick den att fungera alla gånger , men det visade sej att det var fotografen som inte kunde med kameran. Mycket bra bemötande från alla inbl.
krister lindkvist
2010-04-18 krillan54@gmail.com

Att använda: 4 Hållbarhet: 5
PLUS: känsla av kvalitet
MINUS: finns inga

vilken arbetshäst kanske den bästa kamera nikon har gjort

Liknande produkter: fanns inga

Kundtjänst: ej behövt

Köpt hos: Engmans Foto

Pris: 18500
Åke Fredriksson
2007-03-12 ÅkeFredrik

Att använda: 5 Hållbarhet: 5
PLUS: Byggkvalitet, funktionalitet, sökaren,
MINUS: Drar mycket batterier.

Den bästa kamera som Nikon har byggt, inklusive de digitala, tycker jag. Jag har arbetat med Nikon sedan Nikon F i början av 70-talet. Den finns alltid med i väskan.

Liknande produkter: F5, men de går ändå inte att jämföra.

Kundtjänst: Har inte behövt

Köpt hos: YFO

Pris: 17000
Tommy Vikars
2006-08-02 TSV

Att använda: 5 Hållbarhet: 5
PLUS: Rejäl och snabb.
MINUS: Tycker den drar ganska mycket ström.(använder inte autofocus)ca 15 rullar med vertikalgreppet.För att uppnå 8 bider per sek. ska man ha frächa kraftfulla batterier.Jag kommer gång på gång åt slutaren på batterigreppet i misstag.Låsningen kunde vara säkrare.

En robust och rejäl kamera.Mycket stor och ljus sökare,vilket gör att man får bra kontakt med motivet.Många för mej onödiga funktioner.Omedelbar reaktionstid vilket ju åxå e bra,man missar inte snabba situationer.

Liknande produkter: F5

Kundtjänst: Inget behov ännu.

Köpt hos: Tyskland
Patrik Björklund
2004-12-14 Piscovery

Att använda: 5 Hållbarhet: 5
PLUS: Robust, lättanvänd, ergonomisk.
MINUS: Beroendeframkallande.

Detta är en väldigt bra kamera. Jag använder F6:an med batteripacket MB-40 och ett Li-Ion batteri. Har plåtat mycket när det var minusgrader, men batterikapaciteten är bra. Jag har haft kameran ute i regnet utan några som helst problem. Sökaren är stor och ljus. De 11 AF punkterna täcker av förklarliga skäl en mindre del av ytan jämfört med Nikon D2H/D2X. Fördelen med D2H/D2X är att en del av AF punkterna hamnar vid tredelningarna, vilket gör det enkelt vid bildkomponerandet.

Menyerna påminner väldigt mycket om D2H/D2X menyerna. Smidigt är att få information inskrivet mellan bildrutorna. Autofokusen är blixtsnabb, i synnerhet med AFS optik. AF är väldigt bra även i mörker, kan fokusera även då ljusmätaren inte klarar av att mäta (testat i spot och matrix). Detta är absolut den bästa kamera jag har använt.

Uppdatering 2005-04-25:
Efter att ha använt kameran flera månader så måste jag säga att den har fungerat bra i ur och skur. Jag är mycket imponerad av Matrix II mätningen, klarar att exponera väldigt exakt. Nu använder jag endast spotmätning vid landskap som kräver nedtonad himmel. Några små petitesser som kanske borde varit annorlunda, multiexponeringensfunktionen borde ha en egen knapp istället för att gå in via menyn. Knappen för byte av exponeringspunkter känns lite sladdrig.

Liknande produkter: Nikon F4, Nikon F5.

Kundtjänst: Nej.
Agneta Landahl/BF
2004-11-24 Agneta L

Att använda: 5 Hållbarhet: 5
PLUS: Lättanvänd, gamla tillbehör passar, möjlighet till matrixmätning med manuella objektiv, lagring av bildinformation och mycket, mycket mer.
MINUS: (Beroende på hur man håller kameran, kan reglaget för fokuslägesväljaren sitta lite i vägen för vänster hands fingrar vilket kan resultera i att man oavsiktligt kommer åt reglaget och fokusläget ändras. Ser man upp med det finns det inga minus.)

En ny avancerad analog kamera i denna digitala värld känns mycket spännande och glädjande för en inbiten diafotograf. Jag måste erkänna att hjärtat klappade lite extra när jag som en av de första i Sverige packade upp detta underverk. Tack Lasse på Schönherrs Foto för att jag fick denna möjlighet!
Med lång erfarenhet av flera analoga Nikonkameror, såväl manuella som autofokusmodeller, kände jag mig genast bekant med mycket av det F6 har. Här ett litet axplock av några för mig användbara funktioner och nyheter:
• via en bakre LCD-panel och Multiväljaren kan jag lätt anpassa kameran efter mitt sätt att fotografera och dessutom spara inställningarna i fyra olika minnesbanker
• snabb autofokus och tyst
• gruppdynamisk AF, för att följa ett rörligt motiv (dessutom tre andra AF-val)
• lagring av bildinformation på upp till 57 rullar om jag väljer basinformation, 31 rullar vid detaljerad information
• uppgifter för manuella objektiv kan programmeras in varvid matrixmätning kan erhållas även för dessa (jag har mina gamla favoriter!)
• spegeluppfällning (finns på min F3HP) har jag saknat på F100 och F80 men nu har jag fått tillbaka funktionen på F6
• den ljusa sökaren visar nära 100 % som på F3HP och har mycket detaljerad information bl a en ny placering av den analoga skalan till höger i sökaren
• okularslutare som på F3HP
• fin ergonomisk utformning så att jag med små händer lätt når alla reglage och knappar medan jag har fingret på avtryckaren
• robust hölje som andas kvalitet och hållbarhet
• gummiskydd på undersidan så att repor från kulled och andra huvuden undviks
• min gamla vinkelsökare DR-3 passar med adapterring DK-7 (dvs samma utrustning som jag har till F3HP och F100)
• exponeringen är tillförlitlig som på mina tidigare Nikonkameror
Dessutom finns en massa andra inställningsmöjligheter och finesser som jag inte hunnit pröva ännu och några som jag inte är så intresserad av.

Efter några veckors handhavande kan jag förmedla följande intryck:
F6 är tyngre än F100 men jag tänker inte på det vid praktisk fotografering. Kan det vara ergonomin? Eftersom jag ofta fotar med handhållen kamera (ja, jag ska försöka använda stativ lite oftare!) uppskattar jag att kameran ligger så bra i handen. Det är roligt att jobba med F6. Jag känner att jag har allt jag kan önska mig och lite till innanför höljet. Kameran är i mitt tycke det proffsigaste jag kan tänka mig.

Köpt hos: Schönherrs Foto

Pris: 18495
ANNONS