Annons

Minolta Dynax 505si

Betyg


(3.5/5)
(4/5)
(3.38/5)
(baserat på 8 recensioner)
Skriv en egen recension
Lägg in annons för denna produkt i Köp & sälj
Registrera som stulen/förlorad!



Fredrik Malmberg
2013-01-21 IpPhotoMalmberg

Att använda: 5 Hållbarhet: 5
PLUS: Snabb, lätt, tar bra bilder.
MINUS: Plastig, men verkar hålla bra ändå.

Min tredje Minolta. Helt ok kamera. Lätt, enkel, klarar endel stryk. Levererat många fina rullar film.
Kan va lite tjurig i minusgrader, enligt mig beroende på batteristatus.
Tar mkt bra bilder med Minolta objektiven. Tyvärr såldes den som allt annat i kit med sämre objektiv.

Kundtjänst: Inbyte över disk. Bytte en tidigare minolta mot denna då den va ny.
Marcus Jernström
2005-08-23 skix3m

Att använda: 5 Hållbarhet: 4
PLUS: Lätt och smidig för att vara en systemkamera.
MINUS: AF fungerar inte särskilt bra i miljöer med mycket ljus och stora kontraster.

Har haft kameran sedan 2002 och i det närmaste uteslutande använt den i fjällen och alperna vintertid samt i viss mån vid kusten sommartid. Den har överlevt ett par rejäla vurpor i och utanför skidbacken så den får stora plus för hållbarhet. Däremot så har den på senare år börjat överexponera alla bilder. Dessutom så låser sig elektroniken om det är minusgrader. Detta brukar dock lösa sig om man slår av och sätter på kameran några gånger i följd.

Köpt hos: Expert

Att använda: 4 Hållbarhet: 4
PLUS: billig och väldigt prisvärd tar skarpa och fina bilder. Bra kvalité
MINUS: låter lite mycket och har ganska krånglig om man ska köra manuellt men man lär sig med tiden.

jag köpte min kamera privat o jag är väldigt nöjd med den hitils har inte hittat några större fel på den fotar snabbt o bra , med kvalite.

Min andra systemkamera jag ägt har lärt mig väldigt mycket med den är som sagt en bra kamera för amatören men även för dom bättre som föredrar att inte köpa det dyraste

Köpt hos: privat

Pris: 1500
2002-10-24 lagerstedt

Att använda: 4
PLUS: Mycket enkel att använda i de automatiska lägena. Har spotmätning och af-lås. Väger nästan ingenting.
MINUS: Har inga vred på objektiven utan alla manuella inställningar måste ske på huset (obekvämt). Saknar inbyggd lampa. Har därför svårt att fokusera i mörker.

Kameran har alla de vanliga funktionerna en kamera i den här prisklassen har. Huset är lätt och trevligt att jobba med i autoläge och hyfsat ljus. I praktiken är det inte svårare att ta bilder med den här kameran än med en kompaktkamera. Den väger inte mycket mer än en sådan heller.

Autofokusen är rätt långsam i jämförelse med mer professionella kameror och det är besvärligt att använda den i mörker eftersom kameran sankar inbyggd lampa och istället slår en serie blixtar för att fokusera. Man bör alltså använda en riktig blixt, men denna måste ha en minoltasko, det går alltså inte att ta någon blixt man har liggande. Detta kan vara något att tänka på, då Minoltas originalblixtar kostar en del.

En nackdel med det här huset är att vreden inte sitter på objektiven. Istället får alla manuella inställningar göras på huset. Det går, men det hade varit enklare att ha vred.

Ljusmätaren på mitt ex verkar vara lite schizofren. Jag har inbillat mig att den ibland ger olika värden i autoläget och det manuella. Jag skickade iväg den, men verskstaden påstod att där inte var något fel.

Min kamera kom med två originalobjektiv, 28-80:3,5 och 75-200:4.5. De är alltså inte jättesnabba, men de är ju också Zoomobjektiv och förhållandevis billiga.

På begagnatmarknaden tror jag att det är lättare att hitta objektiv till Canon och Nikon. Jag har också fått intrycket av att deras kameror är tekniskt överlägsna (jag tänker nu framförallt på autofokusen).

Jag vet inte om jag skulle råda någon att köpa den här kameran. Jag har aldrig haft varken Nikon eller Canon själv, men deras motsvarande produkter verkar vara lika bra, och då får man också tillgång till en helt annan marknad för begagnade objektiv.

Kundtjänst: Expert gav ett trevligt bemötande. Men jag var av med kameran i tre veckor utan att de gjorde något med den.

Köpt hos: Expert
Patrik Martin
2002-10-02 phat

Att använda: 4 Hållbarhet: 4
PLUS: Lätt, tålig(hittils), ögonaktiverad
MINUS: liten, 2bilder/ps, svåråtkoliga knappar, Låter mycket.

Minolta Dynax 505si Super

Detta är min första kamera. Första intrycket jag fick på kameran var att den va liten och lätt. Nu när jag har fotat med den i mer än ett halvår så har jag märkt att den va förliten. Greppet är inte så skönt som jag skulle vilja ha det.
"Rattarna" och reglagen sitter lite svåråtkomligt när jag vill ändra på saker.

Jag har inte fått någon användning för de 2bilder per sekund. men om jag hade haft fler så skulle jag ta mera sekvensbilder på t.e.x. snowboard, skateboard och trialbilder.

Den är smidig att ha med sig. tar nästan ingen platts alls i väskan.

Tåligheten tycker jag själv har varit suverän hittils. Jag har tappat den i golvet runt tio gånger och allting fungerar fortfarande som det ska. En liten plastgrej låssnade litegrann engång men den gick att trycka tilbaka.

Ögonaktiveringen är ganska skön när man ska kolla slutartider och fokusera. När jag har haft den avstängd så har jag ibland råkat trycka in exponeringsknappen lite för långt och det har blivit en onödig bild på kanske en gräsmatta eller någonting sånt.
Desvärre så fungerar inte ögonaktiveringen helt perfekt, speciellt när man har glasögon på sig.

Själv så tycker jag att detta är en kamera för små händer. Kanske för tjejer och lite yngre personer.
I slutändan så är det en bra och billig kamera som man kan lärasig att fotografera med.

Köpt hos: Fotokungen

Pris: 3000
Stefan Rundberg
2002-08-14 rust29

Att använda: 4 Hållbarhet: 4
PLUS: Enkel, har det som behövs
MINUS:

En enkel men ändå väldigt bra systemkamera.
Vill man så är det bara att köra "sikta-och-tryck" annars kan man göra alla inställningar manuellt och komponera bilden efter eget tycke.

Köpte ett paket med Tamron 28-200 objektiv.
Man klarar sig kalas med enbart detta rör (än så länge iaf), närgräns på 0,5 meter till nästan hur långt bort som helst.

Liknande produkter: Canon EOS300

Köpt hos: Expert-butik

Pris: 3500
2002-02-03 leidner

Att använda: 3 Hållbarhet: 1
PLUS: Enkel
MINUS: Dålig kvalite, tål inte att användas i normalt svenskt väder.

Kamera endast använd vid normalt svenskt väder. Alldrig utsatt för mer än tre regndroppar. Trots det hävdar minolta att den är vattenskadad.
Dåligt bemötande av minolta. De lovar vissa lagningstider och det tar mycket längre tid. Igen kompensentation typ låne kamera. De lagade inte alla fel jag anmärkt på vid första reperationen så detta har kostat mig 400 kr i batteri kostnad.

Kundtjänst: KASSSSSSS!!!! Se längre omdömme. Stor varning! Till och med kamera doktorn i sthlm vägrar ta emot kameran pga. "för mycket strul med Minolta"

Köpt hos: Scandinavian Photo

Pris: 4000
2001-12-25 sebban

Att använda: 3 Hållbarhet: 5
PLUS: En bra nybörjarkamera med både helautomatiskt och manuellt läge.
MINUS: Lite plastig och programvalen tar ett tag att lära sig.

Kameran är bra för nybörjare, eftersom den är lätt att använda och den känns stabil. Ett bra pris för den som inte vill betala alltför mycket i början. Om du verkligen vill ha valuta för pengarna, köp super-modellen med aktivering när du sätter den till ögat. Onödigt? Det bestämmer du....

Liknande produkter: Nikon F65, Canon EOS 300, Minolta 404si

Köpt hos: Fotokungen

Pris: 2995
ANNONS