Som Plus-medlem får du: Tillgång till våra Plus-artiklar | Egen blogg och Portfolio | Fri uppladdning av dina bilder | Rabatt på kameraförsäkring och fotoresor | 20% rabatt på Leofoto-stativ och tillbehör | Köp till Sveriges mest lästa fototidning Fotosidan Magasin till extra bra pris.

Plusmedlemskap kostar 349 kr per år

Annons

Minolta AF 35mm f/1.4

Betyg


(4/5)
(baserat på 1 recension)
Skriv en egen recension
Lägg in annons för denna produkt i Köp & sälj
Registrera som stulen/förlorad!



2014-01-18 Fredrik AVT
PLUS: Skarp, välbyggd, mekaniskt enkel (lär hålla länge). Får återkomma med mer bokeh tester.
MINUS: Sfärisk abberation synlig vid små fokusfel, longitudinell CA (normalt för objektivtypen), svårt sätta fokus exakt varje gång på f/1,4.

Kolla även recension av samma objektiv i lite annat kosmetiskt utseende under "G" beteckningen och under "Sony" då det är samma objektiv. Jag fick tag i det ganska billigt så jag var inte så bedrövad av negativa recensioner i FOTO och på photozone. Då jag först använde det verkade prestandan stämma överens med dessa, men då jag testade med MF i live view och noterade ett smått bakfokusfel och korrigerade för det stämde det faktiskt överens med Ken Rockwells recension (annars tar jag honom med en nypa salt). Vid f/1,4 på
A77 är det faktiskt tämligen högupplösande över hela bildfältet även om kontrasten är lite låg. Vid f/1,6 redan är kontrasten smått men synbart bättre. Den svåraste utmaningen är att få fokus att hamna rätt med AF då skärpedjupet är väldigt tunnt på f/1,4. Jag skulle dock inte tvivla att använda det på f/1,4. Jag är nu snarare förbryllad över FOTOs och photozones recensioner - det är skarpt. Obs att precis i fokusplanet är det färgneutralt men bara lite utanför tillkommer en förlust av kontrast och svarta detaljer blir aningen röda p g a sfärisk abberation. Detta är mormalt för så ljusstarka objektiv.
Uppdaterat på fullformat A900: fantastisk skärpa över nästan hela bilden vid f/1,4! Den lite lägre pixeldensiteten får objektivet att komma helt till sin rätta. Jag kan bara jämföra med Canon 24/1,4 version ett (aldrig kört 35/1,4) och denna är skarpare över det mesta av bildfältet vid f/1,4! Jag blir ännu mer fundersam på tidningen FOTOs och www.photozone.de recensionen.

Liknande produkter: Canon 24/1,4 (har ägt) och Sigma 50/1,4 (samma bildvinkel på FF - har ägt)
ANNONS