Annons

Minolta Reflexskärm Set V


Summering

Reflexsskärm för Minoltas blixtar 3600HS (D) och 5600HS (D). Fästs direkt på blixten för att ge indirekt ljus t.ex utomhus. Kan fällas ihop och förvaras i en påse ca 30 x 6 cm



Betyg


(3/5)
(baserat på 2 recensioner)
Skriv en egen recension
Lägg in annons för denna produkt i Köp & sälj
Registrera som stulen/förlorad!



Michael Johansson
2006-05-12 Michael Johansson
PLUS: Mjukt fint blixtljus, en bra bit från kameran även när blixten sitter på kameran.
MINUS: Den känns lite bräcklig och ömtålig. Det blir ganska vingligt och blir ett stort paket ovanför kameran. Knappast användbart utomhus om det inte är totalt vindstilla.

En ganska stor ihopfällbar skärm. Ger mjukt ljus som dessutom kommer en bra bit från optiska axeln när blixten sitter på kameran. Monteras på blixten genom att en transparent "burk" sätts över blixtöppningen. Skärmen monteras i sin tur på denna med hjälp av en liten pinne.

Köpt hos: Cyberphoto

Pris: 687
Jan Karlsson
2004-09-18 janc
PLUS: Kan förbättra ljuset i situationer där det annars inte varit möjligt med reflekterat blixtljus. Lätta att ha med i väskan.
MINUS: Det blir lite "svajigt" med skärmen monterad på blixten. Rekommenderas inte i blåst...

En reflexskärm som monteras på blixthuvudet på Minoltas blixtar och ger ett mjukare behagligare ljus än blixt rakt på.

Kontruktionen består av en transparant adapter att sätta på blixthuvudet, på detta sätter man en pinne och på pinnen skärmen. Skärmen är hopfällbar och kan låsas i utfällt läge. Alltihop packas ner i en medföljande påse och tar hoppackat ca 60 x 300 mm
ANNONS