Annons

Konica Revio KD-510Z


Summering

Med 5 miljoner pixlar är Konica KD-510Z en av de kameror i fickformat som ger störst bildutskrifter. Många manuella inställningsmöjligheter som bländare, tid, fokusering mm. Erkänt bra bildkvalitet ...

Läs mer


Betyg


(2/5)
(3.5/5)
(4/5)
(4/5)
(baserat på 2 recensioner)
Skriv en egen recension
Lägg in annons för denna produkt i Köp & sälj
Registrera som stulen/förlorad!



Anders Malmström
2007-08-27 Anders Malmström

Batterilivslängd: 3 Bildkvalitet: 4 Hållbarhet: 4
PLUS: Bra kvalitet, hyfsat avancerade inställningar, bra kamera om man vill lära sig fota "på riktigt", robust
MINUS: Blixten, filmfunktionen, brus på höga iso, liten display.

Denna kamera har ju några år på nacken nu, själv köpte jag min för 4 år sedan. Anledningen till varför jag skriver denna recencion nu är att jag tycker denna står sig väldigt bra i jämförelse med många nya kompakt-digitalkameror. Den saknar förstås många av de finesser som kommit under senare tid men har i stället väldigt bra möjligheter att manuellt göra inställningar i likhet med de inställningar man gör på systemkameror. T.ex. slutartid, ISO-tal (50-400), vit-balans, ljusmätning (center/spot) samt andra inställningar som kontrast, färgbalans, saturation m.m.

Alltså, som nybörjare får man en relativt avancerad kamera som man kan utvecklas med och som erbjuder möjligheten att ta "fotografiska" bilder. Med 5 mp får man högupplösta bilder och kameran ger bra bilder i de flesta situationer. Har man lite ambitioner och skaffar ett stativ kan denna kamera ta väldigt bra bilder! Kamerahuset känns robust och välbyggt.

Vad är dåligt med denna då? Blixten är usel, vilket den i.o.f är på nästan alla kompakta. Hade du tänkt ta filmsnuttar är inte detta rätt kamera. Filmerna blir max 30s och kvaliteten är usel. Vill du ha massa coola specialeffekter är detta inte heller rätt kamera, den har ju några år på nacken. Displayen är inte störst i Sverige. Bilder på iso över 100 blir brusiga.
2004-07-02 35448

Batterilivslängd: 4 Bildkvalitet: 4 Hållbarhet: 4
PLUS: Tar 3 format av minnen, SecureDigital, MultiMediaCard & MemoryStick. Och du kan ha 2 i samtidigt (SD eller MMC & MS) Liten och lätt
MINUS: Bildskärmen

ANNONS