Som Plus-medlem får du: Tillgång till våra Plus-artiklar | Egen blogg och Portfolio | Fri uppladdning av dina bilder | Rabatt på kameraförsäkring och fotoresor | 20% rabatt på Leofoto-stativ och tillbehör | Köp till Sveriges mest lästa fototidning Fotosidan Magasin till extra bra pris.

Plusmedlemskap kostar 349 kr per år

Annons

Minolta Macro Ring Flash 1200


Summering

Ringblixt, den nedre i bild



Betyg


(5/5)
(5/5)
(2.5/5)
(baserat på 2 recensioner)
Skriv en egen recension
Lägg in annons för denna produkt i Köp & sälj
Registrera som stulen/förlorad!



Michael Johansson
2007-01-29 Michael Johansson

Att använda: 5 Hållbarhet: 5
PLUS: Lättanvänd ringblixt med inställningsmöjligheter bestående av fyra separata blixtrör som kan tändas var för sig.
MINUS: Möjligen att den har så litet hål för objektiv (55mm filterfattning). Det hade inte gjort något om den hade passat 72mm filterfattning.

Ett ypperligt hjälpmedel vid macrofoto där en jämn belysning eftersträvas. Det går även att modellera ljuset eftersom ringblixten består av fyra blixtrör runt objektivfattningen med en opalisrad plastskiva framför. Dessa blixtar går att tända var för sig efter önskemål. Mellan blixtarna finns inställningsljus beståenda av fyra glödlampor. Mycket stabil konstruktion.

Liknande produkter: Minolta Macro Twin Flash.

Köpt hos: Via medlem på dyxum.com
Jonas Svedin
2004-09-24 Jonas S.

Att använda: 5
PLUS: Lättanvänd, utmärkt exponering, 4 blixthuvuden, bra hjälpbelysning
MINUS: Inga hittills

Jag har använt blixten i mycket av min macrofotografering och upplever att den är mycket pålitlig i exponeringen. Hjälpbelysningen är stark och jag använder den ofta till att få perfekt kontroll över ljuset. Särskilt bra är det att blixhuvudena kan kopplas på/av individuellt för bättre ljuskontroll. Blixtljuset är mjukt och väl balanserat (läs: inte kyligt).
Själv använder jag en äldre version av blixten till min Dynax 7 och kompabiliteten är nästan optimal (hjälpbelysningen lyser i tid och otid och det går inte att testexponera).

Köpt hos: Begagnat av privatperson

Pris: 1500
ANNONS