** Idag gör vi arbeten på vårt system, kortare störningar och nedtid kan förekomma. **

Annons

Tamron 70-300/4,5-6,3 Di III RXD för Nikon Z


Summering

Telezoom för Nikon Z



Betyg


(3/5)
(baserat på 1 recension)
Skriv en egen recension
Lägg in annons för denna produkt i Köp & sälj
Registrera som stulen/förlorad!



Ulf Nordh
2022-11-11 Snuddas
PLUS: Låg vikt, lågt pris och välbalanserad på kamerahuset.
MINUS: Ingen optisk bildstabilisering!

Tamron 70-300/4,5-6,3 Di III RXD, påminner mycket om Tamron 100-400/4,5-6,3 Di VC USD i det mesta, om man bortser från VC. Den låga vikten gör att den är väldigt lätthanterlig och välbalanserad på kameran och tar liten plats i kameraväskan. Som ofta när det gäller Tamron finns det inga reglage på objektivet, bara zoom-ring och en ring för manuell fokusering som kan programmeras för andra funktioner, om man så vill. En nyhet är dock att det finns en USB-kontakt på objektivets utsida för uppdatering av framtida firmwere (om det blir aktuellt!).

Optiskt bedömer jag att objektivet levererar ganska bra över hela brännviddsomfånget, från bländare 5,6 (6,3) ner till 11. Överraskande, får man väl anse, är att bländare 5,6 når ända ut till 200 mm, vilket är positivt på detta annars ljussvaga objektiv! Jag har använt objektivet på Nikon Z7, som har inbyggd bildstabilisering och funnit att samspelet mellan objektiv och hus (IBIS) inte fullt ut klarar Nikons utlovade fem stegs stabilisering. Min bedömning är att man kan räkna med uppskattningsvis 1-3 stegs verksam stab. på dom längre brännvidderna. En nackdel som gör att man måste använda kortare slutartider och uppskruvat ISO, om man vill ha skarpa bilder! Man får hoppas att tillverkaren uppmärksammar stabiliseringsproblemet och snarast kommer med en uppdaterad firmwere.

Mitt personliga betyg blir att objektivet är ett ganska bra budgetköp om man mer uppskattar den låga vikten (för en telezoom) än högre ljusstyrka och inbyggd optisk bildstabilisering.

Liknande produkter: Tamron 70-300/4,5-6,3 för Sony FE

Kundtjänst: Mkt bra

Pris: 7390
ANNONS