Som Plus-medlem får du: Tillgång till våra Plus-artiklar | Egen blogg och Portfolio | Fri uppladdning av dina bilder | Rabatt på kameraförsäkring och fotoresor | 20% rabatt på Leofoto-stativ och tillbehör | Köp till Sveriges mest lästa fototidning Fotosidan Magasin till extra bra pris.

Plusmedlemskap kostar 349 kr per år

Annons

Fuji Neopan 1600

Betyg


(4.5/5)
(baserat på 6 recensioner)
Skriv en egen recension
Lägg in annons för denna produkt i Köp & sälj
Registrera som stulen/förlorad!



Rune Thorsell
2007-02-06 ~u86810078
Snabb film som tillsammans med POL-FADER gör en massa skrymmande tillbehör (ex: blixt) överflödiga.Ger lite korn i bilden men det är bara charmigt. Man kan ta mycket på 1/1000 sekund och "frysa" rörelser.

Liknande produkter: Har provat massor av filmer. Den här vann.

Köpt hos: Kameradoktorn Sth

Pris: 50
Martin Norberg
2005-10-07 Martin Norberg
PLUS: En oerhört bra film men otrolig känsla. Med rätt framkallning kan man få fram detaljer ur kolmörka miljöer som ingen annan film kan ge.
MINUS: Finns inga!

Alltså, behöver man högkänslig film och orkar lära sig framkalla den optimalt så finns det inget fräsigare än Neopan 1600. Kornet är distinkt och snyggt och ger en väldigt analog känsla (jo, den får man snart leta efter när alla kör digitalt). Man kan köra den på 800 och ha den som allround om man vill, med kortare framkallningstid (och då blir kornet mindre och kontrasten lägre). 3200-4800 funkar faktiskt med lite fingertoppskänsla och koll på framkallningen, så man har oerhört goda marginaler. D-76 stock är perfekt som soppa, i alla fall för mig.

Liknande produkter: Har försökt använda de flesta filmer i kasst ljus och N1600 är den enda som funkar optimalt.

Kundtjänst: Man kan kolla datablad på Fujis hemsida, om man vill.

Köpt hos: Många olika ställen, många år.
Mattias Lundblad
2004-02-12 MattiasL
PLUS: Det snygga kornet! Gråskalan.
MINUS: Håller inte 1600 iso

Min standardfilm för konserter och andra inomhusmiljöer.
En lätt film att lära sig. Jag har inte haft så här lätt att få kopior med sånt drag i med någon annan film. Soppad i Xtol blir den faktiskt dessutom oerhört finkornig för sitt exponeringsindex. Kolla t ex

http://www.fotosidan.se/gallery/viewlarge.htm?ID=338361&target=_blank

Vad gäller känsligheten är 1600 iso tyvärr ganska långt från verkligheten, så man får passa sig för att vara för snål med exponeringen, men jag får ett klart bättre resultat än med pressad TriX. En klar favorit vid svagt ljus.

Liknande produkter: Pressad TriX, Ilford Delta 3200, Kodak T-Max 3200.

Köpt hos: Kameradoktorn, Scandinavian Photo

Pris: 50
2003-02-08 linaphoto
PLUS: ljuskänslighet
MINUS:

Håller med föregående talare, kornet syns men är man bara medveten om det och använder filmen för att få lite ruffigare känsla så funkar det bra. Använder den till konsertplåtningar på mörka klubbar där blixt skulle förstöra det mesta av känslan. Strålkastare räcker ju gott för att lysa upp personerna på scenen.

Köpt hos: Tokyo, stor butik innehållande endast sv/v film. :)
2003-01-11 Petter Engman
PLUS: Pris och ljuskänslighet
MINUS:

Att klaga på kornet är enligt min mening inte relevant då det är en snabb S/V film och de är av naturen relativt grovgorniga. Jag skulle vilja påstå att rätt exponerad och rätt framkallad är detta inte alls en grovkornig film för sitt iso tal. Ibland vill man ha korn! Ett fullgott budget alternativ till den dyrare Tmax 3200.

Som exempel se: http://www.fotosidan.se/pools/view/10/78805.htm?allc=1

Liknande produkter: Kodak Tmax 3200
Henric Lindsten
2002-09-28 Henric86
PLUS: hög känslighet, inte allt för dyr
MINUS: kornet

Kornet är störande, och det är sällan snyggt i svartvitt. Framkallningen är enkel, och man får lätt snygga negativ. Jag framkallar i HC110. Men direkt vid kopieringen då man passerat storleken 9x12 med förstoringsapparaten, syns kornen tydligt. Vid 18x24 är kornet klart störande. Jag har aldrig vågat gjort större kopior.
Varför i sjutton ska man fotografera om det är så kasst ljus att man behöver den här känsligheten, och förlorar så mycket på det.
Ändå gången jag använder filmen är när jag vill få en "grov" känsla i bilden, en "rå" känsla, och använda detta som ett konstnärligt uttryck. Reportage, typ i sjukhusmiljö är den säkert fin också.
Får förmodligen att finframkalla i t.ex. Microdol X eller likanade med bättre ressultat.
Skaffa blixt!

Liknande produkter: T-max 3200

Köpt hos: fick några rullar
ANNONS