Annons

Minolta Dimâge 2330 Zoom


Summering

En numera ur sortimentet urgången knäpparkamera med 2,31 Megapixel och 3x optisk zoom

Möjlighet till manuell fokus samt justering av exponering (eV -2,0 till +2,0). Speciellt macroläge finns, ...

Läs mer


Betyg


(2.5/5)
(2.5/5)
(3.5/5)
(1/5)
(baserat på 2 recensioner)
Skriv en egen recension
Lägg in annons för denna produkt i Köp & sälj
Registrera som stulen/förlorad!



Chris Vighagen
2005-06-28 Danyael_X

Batterilivslängd: 2 Bildkvalitet: 3 Hållbarhet: 2
PLUS: den har inga, jag hatar den och önskar att jag väntat 3 år med att köpa den. Fungerar igentligen bara till bilder som ska publiceras på webben eller som man inte bryr sig om kvalitetn på. Använder CF kort
MINUS: Plastig, Drar batterier som fn till färgskärmen, blixten drar jävulskt med batterier. tar två sekunder innan bilden är tagen. Kan inte ta Microdrive i CF. Blixten ä dålig. Klarar inte av för mycket eller för lite ljus. en molning dag utomhus är bästa ljuset för kameran utan blixt. innomhus med alla lampor tända och det fungerar hyffast. Skakiga bilder. inten RAW eller TIFF bara JPEG

Bläääää!!!!!

Undvik!

Minolta suger!

Köpt för påtok för mycket pengar av min snälla mamma som student prensent. Den ersattes i samma veva som Minolta Dimage Z kom.

Tycker mer synd om min stackars moder som inte fattade vad hon köpte och blev blåst av dom elaka försäljarna på Guttsmans Foto i Ängelholm (som inte finns längre gudbevars)

Kundtjänst: Gled av en häst i galopp (lång historia) hade den i en skyddaväska (mycket bra skyddsväska) landade på den då den astt fast i skärpet. Spräckte färgskärmen, men den fungerade fortfarande. Detta var dagen efter att jag ahde fått den och köpt en tre års försäkring på moeget. Skickar iväg den till Minolta, inga problem med försäkringen eller garantin, M. Sverige skickar den till M. Tyskland som sitter pås kiten i 2 månader och gör inget, absolut inget. Får efter många påtryckningar reda på att modellen har tagits bort från sortimentet under tiden den varit inne för lagring och nu väntar Tysklands centrallager på att få en ny kamera från Japan, men frågade snällt om jag ville ha en ny kamera av den nya ersättningsmodellen men då fick jag betala en mellan skillnad. Nej tack sa jag, jag väntar på att den kommer från japan. M. Tyskland skickar då iväg kamerahelvetet till M. Japan och sedan går det ytterligare 3 månader innan M. Japan skickar den till M. Tyskland. M. Tyskland Skiter i att skicka den till M. Sverige och skickar den direkt till mig.

Jag hatar minolta och minoltas produkter. Det ska fan inte ta 4 månader att byta ut en trasig digital kamera! Det enda vettiga de gjorde var att M.T. skicka den driekt till mig istället genom M.S. Jag pratade dagligen med M.S. under den sista månaden för att fåreda på vad fan de sysslade med, men ingen visste riktigt var kameran var eller vad som hände med den. Klåpare!
Erik Lewin
2003-02-25 erle2683

Batterilivslängd: 3 Bildkvalitet: 4
PLUS: Välfungerande som knäpparkamera. Går att trixa en del med inställningarna.
MINUS: Egentlig kontroll över fotograferingen saknas. Kräver goda ljusförhållanden för att få bra kvalitet på bilderna.

Tycker att denna kamera generellt sätt är en bra kamera.

Att den inte duger till allt för stora förstoringar (ger 10x15-kopia i 300dpi) eller att den inte har alla kontrollmöjligheter som en systemkamera eller dyrare digitalkameror (läs bla Dimâge 5 och 7) beror just på att den tillhör en lägre prisklass.

Genom att trixa lite med de inställningar som finns - exponeringsjustering, manuell fokus, macroläge och blixt - har jag lyckats ta en hel del bra foton (tycker jag).

Det jag retar mig på är att den fungerar dåligt när det inte är så mycet ljus. Den förlorar helt förmågan att autofokusera och färgerna drar väldigt mycket åt rött/orange. Det ena löses givetvis med manuell fokus, men då enda sättet att se fokus är titta på bilden i LCD:n är det oftast mycket svårt. Det andra kan oftast ordnas upp i Photoshop. Blixten funkar givetvis men har inte så lång räckvidd och problemet med fokuseringen kvarstår.

Slutsats; inte den bästa kameran för att ta bilder på fester med, dock en utmärkt kamera för att ta på diverse motiv i dagsljus eller strax över normal inomhusbelysning.

Kundtjänst: Fick snabbt och smidigt hela kameran utbytt vid garantiservice då en multifunktionsknapp börjat fungera dåligt. Det nya exemplaret hade redan från början mycket bättre känsla i knappen.

Köpt hos: Uppsala Fotokompani
ANNONS