Lowepro Flipside 400AW: Recensioner | Tester | Produktinfo | Prisjakt - Fotosidan

Annons

Lowepro Flipside 400AW

Betyg


(4.69/5)
(4.92/5)
(4.85/5)
(baserat på 13 recensioner)
Skriv en egen recension
Lägg in annons för denna produkt i Köp & sälj
Registrera som stulen/förlorad!

Mer info

Tillverkare: Lowepro

Recensioner

1 2 Nästa 
Michael Arnesson
2014-07-17 HobbyMicke


Hållbarhet: 5 Bekvämlighetsfaktor: 5
PLUS: Mycket rymlig, stabil och skön att bära!
MINUS: Lite för grund. Inga av mina vanliga objektiv får plats stående utan måste förvaras liggandes. lite bättre djup hade gjort att mer fått plats.

En av de bästa fotoväskorna jag haft! Rymmer otroligt mycket för sin storlek. Får ner ett fullstort Nikon (D700) hus med batterigrepp eller ett DSLR-Pro-hus (D2x)med monterat Nikkor 28-70 f2,8 objektiv. Dessutom går det ner ytterligare två lösa objektiv. Ett Tamron 70-200 f2,8 samt ett Nikkor 16-35 f2,8. Det gäller förståss att ha motljusskydden bakvänt monterade på samtliga objektiv och lägga dem växelvis så att bredden i väskan räcker till. Plus detta kan ytterligare en mindre DSLR (Nikon D7000) men monterat 18-105 ligga i motsatt riktning i botten. Som sagt den rymmer mer än man tror ;-). Ett stativfäste finns baktill men det går även fint att fästa stativ på sidorna av väskan.

Köpt hos: Scandinavianphoto
Jan Stolpe
2013-06-13 jstolpe


Hållbarhet: 4 Bekvämlighetsfaktor: 5
PLUS: Funktionalitet, lastutrymme, regnskydd, bekväm att bära.
MINUS: Mitt exemplar luktade rök då de röker mycket i asien. Synd att man inte kan ta bort midjebältet om man skulle känna för det ibland.

Köpte denna ryggsäck på ebay för ett bra pris ca 350 + 100 för frakt. Det enda negativa var att jag fått lägga mycket tid på att försöka få bort röklukten den hade då det är mycket vanligt att de röker i sina butiker i asien. Provat rökborttagningsspray samt tvättat hela ryggsäcken i ett badkar med vatten och tvättmedel, nu börjar det försvinna.

Förutom det så gillar jag denna ryggsäck skarpt. Då jag nästan alltid vill bära med mig mit 70-200 f2.8 samt mitt batterigrepp på kameran samt andra objektiv och blixt mm så blev det lite tungt att köra med en slingväska i längden. Denna väska tycker jag har en bra balans mellan storlek, lastutrymme samt funktion. Den är skön att bära och jag har alltid gillat deras regnskyddslösning. Inte helt säker på att det är en original, men ser ut som det. Tummen upp trots allt

Pris: 450
Torbjörn Andersson
2012-12-11 Torbjörn Andersson


Hållbarhet: 5 Bekvämlighetsfaktor: 4
PLUS: Hållbar, bekväm, regnskydd
MINUS: Inget jag kan hitta

Väskan fyller sin funktion. Jag får plats med en 5D mark III med batterigrepp på samt EF 100-400 med motljusskydd + EF 50 1.4 + blixt + EF 24-70 L.

Dock så är det lite trångt och visst skulle jag vilja haft lite större utrymme i men den räcker helt klart.

Kundtjänst: Inte använt

Pris: 999
2012-12-09 Phii Mii


Hållbarhet: 5 Bekvämlighetsfaktor: 5
PLUS: Kvalité
MINUS:

Bra ryggsäck som fyller sitt ändamål. Dock avsevärt mindre än jag trodde. Fick endast rum med ett objektiv. Enda gången man kan få rum med flera objektiv är om man t.ex har Pentax små limitedobjektiv. Har man objektiv ur Pentax DA* serie får man rum med max två objektiv och då ska ni som inte är bekanta med Pentax veta att de har förhållandevis kompakta objektiv. DA*55 är det enda DA*objektiv som jag kan få rum med tillsammans med något annat ur DA*serien. Jag skulle alltså inte beskriva den här ryggan som rymlig.

Pris: 695
Robin Andersson
2012-05-11 badlakan


Hållbarhet: 5 Bekvämlighetsfaktor: 5
PLUS: Snygg, bekväm, rymligheten,
MINUS: Luckan till huvudfacket åker tillbaka och håller sig inte nere. Midjebältet går inte att ta loss.Får bara plats ett litet stativ.

Snygg och skön väska, får plats med ett 70-200 monterat plus 5 - 6 extra objektiv eller andra tillbehör. Kan dock bli väldigt tungt att ha så mycket i =) Får också bara plats ett litet stativ på väskan. Men jag brukar lägga stativet längst upp, där finns två remmar som man kan spänna fast det med.

Kundtjänst: Snabb frakt, ca 4 arbetsdagar från UK.

Köpt hos: amazon.co.uk

Pris: 800
2012-05-09 vavademac


Hållbarhet: 5 Bekvämlighetsfaktor: 5
PLUS: Bekväm, "Smart", Rymlig, Diskret, öppningen mot ryggen och priset.
MINUS: Finns inga för nuvarande.

Har haft denna väska i snart en månad och än så länge är jag väldigt nöjd! Bytte upp mig från en kata 3n1-30 då den inte fick plats med alla kamerapryttlar.
Denna får plats med allt, t.om. en gopro + tillb.

Sen är det ett stort plus med alla smarta småsaker som t.ex. inbyggt regnskydd och stativhållare.

Liknande produkter: Liknande Lowepro/kata väskor

Kundtjänst: Har inte behövt använda den än.

Pris: 1295
2011-09-05 Olof Kosterberg


Hållbarhet: 5 Bekvämlighetsfaktor: 4
PLUS: Bra för dagsturer, Hållbar, bra bärkomfort, att den öppnas från ryggsidan, lätt
MINUS: För litet regnskydd om man har stativ på, För liten ficka för andra saker.

I kamerautrymmet får jag plats med en Canon 7D + 400/5,6 monterat + 17-40 och lite andra grejer. Det är för liten ficka för andra saker tex mat,regnkläder mm. Regnskyddet är alldeles för litet om man har ett lite större stativ på.

Köpt hos: FotoKungen

Pris: 1400
Filip Sebek
2011-09-04 filip71


Hållbarhet: 5 Bekvämlighetsfaktor: 5
PLUS: Rymlig, smart konstruktion som verkligen fungerar så som den marknadsförs, finns i grönt
MINUS: Höftavlastaren går inte att ta av eller vika undan, extrafickan skulle kunna vara aningen större.

Det finns ingen väska som är bäst i alla lägen men det här är precis vad jag ville ha när jag ska gå ut på en dagstur i fjällen. Bra avlastning och fick plats med mina grejer färdigmonterat för att snabbt kunna komma åt grejerna + lite plats för termos, mackor och en regnjacka.
Föregicks en längre diskussion på fotosidans forum - där finns även en bild på vad jag får plats i den...
http://www.fotosidan.se/forum/showthread.php?p=1716051#post1716051
Lägger man i sakerna som på bilden och skippar vertikalgreppet på huset så får man ledigt plats med en 14" laptop också i fotodelen av väskan. I det yttre facket får man precis plats med en netbook om nöden kräver.

Min bästa väska!

Liknande produkter: Lowepro pro runner 300, 350 och 450, Dörr Icebreaker medium

Köpt hos: Dustin Home

Pris: 1071
Michael Johansson
2011-04-26 Michael Johansson


Hållbarhet: 5 Bekvämlighetsfaktor: 5
PLUS: Rymlig trots ett ganska litet format. Regnskydd dolt i egen ficka. Stativfäste.
MINUS: Begränsat antal storlekar på mellanväggar.

Jag köpte ryggan efter att fått ont i bröstet när jag tog djupa andetag. Jag fick för mig att det kunde bero på min tidigare axelväska som fullastad vägde en hel del och hängde på den sida där jag kände smärta. Jag har nu haft ryggan ett drygt halvår och det onda har försvunnit. Mina aningar tycks riktiga.

Nu till själva ryggsäcken. Jag gillar att den öppnas från baksidan. Det innebär att eventuell smuts från marken om jag lagt ner den inte kommer mot kroppen. Den blir också svårare att knycka saker ur om man står hopträngd med en massa folk omkring sig. Vill man inte ta av sig ryggan går det att komma åt utrustningen genom att kränga av sig axelremmarna och svänga runt den i midjebältet.

När jag köpte ryggan så använde jag en Alpha 700 med vertikalgrepp och Sigma 10-20mm, 17-70mm, 50mm, 70mm macro och en 70-200mm. Allt detta fick plats tillsammans med ett par filter. Perfekt!

Nu har jag bytt till en fullformatare med vertikalgrepp och Sony/Zeiss 24-70mm, Sony 70-400mm, Minolta 50mm, Sony 100mm macro, Minolta 100mm Softfocus och Sigma 12-24mm. Enda problemet är de medföljande mellanväggarna som inte passar speciellt bra nu. Jag skulle önska att det fanns en tillbehörssats med till exempel ett par mellanväggar 50% längre än de korta, ett par något kortare och ett par något längre än de långa mellanväggarna. Jag har dock knåpat ihop egen inredning med hjälp av bävernylon, kardborreband och skumplast av
liggunderlagtyp . Det har blivit mycket bra funktionsmässigt men kanske inte så välsytt.

Som någon tidigare skrivit så är det lite svårt att nå den nedersta delen av ryggsäcken eftersom locket inte öppnar ända ner. Jag löste detta genom att göra två fack i den nedre halvan. Ett för 70-400mm som står på botten och längs ryggstycket och ett för kamerahus med vertikalgrepp och 24-70mm monterat. Kameran står med objektivet på botten och läggs ner med undersidan (stativskruven) mot intilliggande zoom. Det blir ett litet utrymme nedanför vertiklagreppet och mellan de båda objektiven där ett litet fodral med en vinkelsökare får plats. Ovanför detta står ett 12-24mm, ett 100mm Softfocus och ett 100mm macro med kameraändarna mot ryggstycket. Några 77mm filter får då plats i en påse tillsammans med 50mm objektivet och ett ministativ från Novoflex högst upp i ryggan. Linspensel, batterier, putsduk mm får plats i det yttre facket. Helt otroligt alltså hur mycket som får plats när inredningen skräddarsys (nåja, kanske inte skräddar-).

Plus i kanten för det fasta regnskyddet och den infällbara stativhållaren.

Köpt hos: Warehouseexpress.com

Pris: 900
Börje Liljekvist
2010-07-14 liljekvisten


Hållbarhet: 5 Bekvämlighetsfaktor: 5
PLUS: Bra pris. Bra kvalité. Bekväm att bära. Fast monterat regnskydd
MINUS: Minus, inga som jag ser det!

Toppen att man inte behöver inte ta av sig ryggan när man vill ta fram nåt, bara att häkta ur armarna och sno runt den i midjebältet och vill man inte bära den så lägger man den på utsidan, så det blir aldrig en smutsig eller våt insida mot ryggen och insides öppningen är ju även ett utomordentligt skydd mot stöld.
Den är även väldigt rymlig, min 50D med batterigrepp, monterat objektiv, 4 lösa objektiv och diverse småprylar ryms mycket väl i denna rygga som jag upplever att vara i väldigt hög kvalité.
Mitt Manfrotto 055XPROB ställer jag med mittpelaren i påsen för stativet så följer den med på ett ypperligt sätt, det enda är att när jag vänder runt ryggan i midjebältet för att ta ffram nåt och stativet sitter på så blir det lite tungt, men stöder jag ryggan mot benet så löser det sig.
Jag kan inte annat än rekomendera denna rygga!

Kundtjänst: Trevliga att ha att göra med och god serviceanda.

Köpt hos: FotoKungen

Pris: 995
1 2 Nästa 

Forumdiskussioner

Diskussion I forum Startad Startad av Inlägg Senaste inlägg - Senaste inlägg av
Lowepro Flipside 400 AW - storlek på fack Köpråd 2010-01-26 09:37 fiend 16 2010-02-03 22:11 Hasse Carlbrand

Till salu i Köp&Sälj

Det finns just nu inga publicerade radannonser med denna produkt.

Bilder tagna med produkten

Det finns just nu inga publicerade bilder med denna produkt.

Ägare

1 2 3 ... 8 Nästa 
Medlem Lagd i kameraväska +
bjorn55 2008-11-09 21:53:45
Thord Brant 2008-11-16 22:55:14
bushmaster84 2008-12-15 18:22:27
J.Zidar 2008-12-21 09:53:46
Alcatraz 2008-12-25 12:20:18
Cheyenne 2008-12-29 12:58:32
SKAS 2009-01-10 23:38:29
Camera Man 2009-01-15 10:47:54
grön-tee 2009-01-16 23:27:10
jBurman 2009-01-29 14:13:15
isacs 2009-01-30 11:50:21
Hajjen 2009-02-04 21:49:46
Billy Hjerpe 2009-02-04 22:10:41
Banarne71 2009-02-09 18:10:49
MED 2009-02-16 14:33:27
Andreas H. Lind 2009-02-18 19:26:42
nesad 2009-03-04 21:10:49
Tennisspionen 2009-03-27 16:53:26
dtrygg 2009-04-29 11:28:13
Bengt Ingemar Ahlgren 2009-06-02 09:54:02
AS365 2009-06-27 23:51:46
Carlcarlert 2009-07-01 21:42:23
Rikard Söderstedt 2009-07-07 20:02:21
A_Ahlzen 2009-07-13 11:55:14
Hasseg 2009-07-14 09:35:03
ante_svante 2009-07-28 20:07:32
Muni 2009-08-04 19:43:39
Esquire 2009-09-05 15:52:15
Illerfantasten 2009-09-07 15:02:08
1 2 3 ... 8 Nästa 


Ser du något felaktig information? Kontakta oss och beskriv felet noga så skall vi kika på det.

ANNONS