Annons

LowePro Primus AW Svart


Summering

Ryggsäcken för dagens äventyrs-fotografer som erbjuder justerbar bekvämlighet med riktigt bra kamera-skydd. Primus är marknadens första fotoryggsäck som är producerad med 50% återvunnet material, för ...

Läs mer


Betyg


(5/5)
(5/5)
(4/5)
(baserat på 1 recension)
Skriv en egen recension
Lägg in annons för denna produkt i Köp & sälj
Registrera som stulen/förlorad!



Leif Ruergård
2010-03-05 rue

Hållbarhet: 5 Bekvämlighetsfaktor: 4
PLUS: Tillverkad av återvunnet mtrl, bekväm att bära, mångsidig
MINUS: Sidoluckans utformning, vissa remmars placering

Efter min senaste flygresa förra året där jag hade en ordinär axelväska som handbagage och mindre ryggsäck som checkades in, sökte jag efter en ryggsäck som ersatte båda. Valet föll på Primus för att den kändes väldigt gedigen och lagom stor, med lämplig fördelning mellan kamerautrymme och övrigt utrymme. Jag får plats med ett hus (E3) med standardzoom, 300 mm, 135 mm samt ett 7-14. Det övre utrymmet är lagom till extra tröja+matsäck+thermos och kanske något extra objektiv. Facket som delar av säcken kan tas bort vilket då ger andra möjligheter. Smarta lösningar är väderskyddet och stativfästet. Det yttre utrymmet förstod jag inte vitsen med till en början då det öppnas från ovan och endast stängs med spännen. Det har visat sig vara väldigt användbart då man vill slänga ner en vindjacka, blöta handskar etc och kanske rent av en laptop i fodral då locket är klädd med skyddande stoppning. Att säcken är tillverkad av återvunnet mtrl är ett klart plus. Det är hög kvalitet på material och detaljer och säcken skyddar kamerautrustningen väl. Den är väldigt bekväm att bära (Jag bär den tor jobbet 1,3 mil/dag) fa tack vare ett riktigt bra höftbälte. Kamerautrymmet nås från ryggsidan vilket kanske låter galet men är helt rätt om man vill lägga ner säcken på blött underlag. Den är då torr mot ryggen då man tar på sig den igen.
Det som kunde förbättras är luckan i sidan som ju är tänkt att användas då man snabbt vill komma åt kameran. Den är på tok för liten och då har jag inte ens ett batterigrepp på kameran. Justerremmarna ovan axelremmarna är förvisso bra i sig men måste kopplas loss då man skall in i det övre facket.
I det stora hela är jag väldigt nöjd med säcken.

Liknande produkter: Tamrac och Crumplers motsvarigheter
ANNONS