Annons

Lowepro Classified 160 AW

Betyg


(5/5)
(5/5)
(4.67/5)
(baserat på 3 recensioner)
Skriv en egen recension
Lägg in annons för denna produkt i Köp & sälj
Registrera som stulen/förlorad!



Per Alstergren
2009-07-25 perals

Hållbarhet: 5 Bekvämlighetsfaktor: 4
PLUS: Kvalitet, diskret, påerfekt för kortare turer, rymmer mer än man tror
MINUS: Möjligen lite obekväm efter lång tid

Mycket diskret, smidig och ganska bekväm fotoväska i tillräckligt liten yttre storlek för kortare turer t ex i stan. Jag får utan problem ned D700 + 24-70 mm samt 80-200mm 1/2.8 med gott om plats kvar för batterier, filter, blixt mm. Om jag har vertikalgreppet på kameras ryms den fortfarande men med lite bök när man ska lägga ner den eller ta upp den. Väskan fungerar mycket bra när man ska byta objektiv, otroligt smidigt!

Kvaliteten verkar vara mycket hög på tyg, blixtlås mm och det inbyggda regnskyddet är verkligen smidigt.

Två mycket små negativa anmärkningar: väskan blir lite obekväm efter några timmars bärande (snedbelastar ryggen)och vadderingen vid axelremmen sitter fast på axelremmen vilket gör att det är trixigt att byta bärsida eftersom man måste justera bärremmen på två ställen.

Liknande produkter: Lowepro Slingshot 200 AW, Kata 30N1-20

Köpt hos: Scandinavian Photo

Pris: 1595
Elin Johansson
2009-07-22 ElinErica

Hållbarhet: 5 Bekvämlighetsfaktor: 5
PLUS: Regnskyddet som är lätt att dra på, kvalitén, utseendet, lättåtkomliga fickor med plats för mycket m.m.
MINUS: Inga än...

Otroligt välgjord väska som känns rejäl och håller hög kvalité...

Gillar utseendet på väskan, då den inte ser ut som en typisk kameraväska och känns lite mer diskret.

Många fack där man får plats med mycket tillbehör.

Rekommenderas starkt!

Köpt hos: Cyberphoto
Boris Bonasin
2008-12-30 boris.bonasin

Hållbarhet: 5 Bekvämlighetsfaktor: 5
PLUS: Mycket hög Kvalitet. Bra storlek.
MINUS: Axelremmen. Glänsande material.

Utrymmen
Detta är en mycket bra väska för den som endast vill ha ett hus och två objektiv med sig. Om prozoomar eller långa telen inte används ryms ytterligare två objektiv. Det går också alldeles utmärkt, att istället för extra objektiv, ha med sig två blixtar.

Väskans djup kan ändras enkelt genom att dra upp ett blixtlås, detta gör någon centimeter på djupet vilket är perfekt om man växlar mellan vanliga hus och prohus.

Min konfiguration är för tillfället en D3 med monterat 24-70 och motljusskyddet rättvänt och en till två SB-900. OBS! Om två SB-900 skall ned i väskan bör man inte använda sig av blixtarnas originalväskor. Då krävs det milt våld för att blixtarna ska få plats men det går det med. Istället rekommenderas t ex SS-24, skinnväskan till SB-24, eller wraps i lämplig storlek. Väskan är perfekt till D3 med ett 24-70 och ett 70-200. Vilket som av objektiven kan vara monterat

På fronten finns några fack för övriga småprylar. Innehållet i de facken skyddas av ett stort locks som vid behov, lätt viks undan. På baksidan finns ytterligare två fack, ett för regnskyddet och ett för tunna saker som exempelvis fiberdukar och linspapper.

Ergonomi
Väskan är utformad så att tyngdpunkten är nära kroppen, vilket gör den lätt att bära. Den öppnas med ett blixtlås som löper några centimeter utanför väskan sidor. Detta gör det enkelt och snabbt att komma åt innehållet samtidigt som diskretion upprätthålls. Kort sagt en mycket bra väska i stadsmiljöer.

Material
Väskan är gjord i ett mycket slitstarkt material, känns det som i alla fall. Mycket förtroendeingivande. Vad som inte är lika bra är att materialet glänser en aning, vilket i mina ögon ser lite töntigt ut. Vi som störs av materialets glans kan säkert åtgärda detta genom att rugga upp ytan med ett fint sandpapper. Att tänka på är att det också finns fördelar med materialets glansighet. Väskan är hal och tål en hel del regn utan att regnskyddet används. Vattnet rinner av den, ungefär som på en nyvaxad bil.

Det absolut största minuset är axelremmen. Remmen i sig är det inget fel på. Men remmen löper inte fritt genom axelkudden, vilken är fastsydd mitt på remmen. Mycket korkat! Det gör det svårare att svänga väskan fram och tillbaka när den används som en messenger, vilket är sättet jag föredrar att bära den på. Som tur är hade jag en rem från en skrotad Lowepro Stealth Reporter 400 AW över. Jag bytte omedelbart ut remmen och på med Domkes axelkudde .

Sammanfattning
Väskans kvalitet är mycket hög och utrymmesmässigt perfekt för den som föredrar att endast ha det nödvändigaste med sig. Den enda väskan, i sin storleksklass, som jag har hittat som rymmer en D3 med 24-70 i skjutposition och en eller två SB-900.
Jag ger väskan högsta betyg trots att jag har anmärkt på glansen och remmen. Detta är dock min högst personliga uppfattning. Det finns säkert andra som tycker tvärtom. Väskan rekommenderas starkt med andra ord.

Köpt hos: Scandinavian Photo
ANNONS