Som Plus-medlem får du: Tillgång till våra Plus-artiklar | Egen blogg och Portfolio | Fri uppladdning av dina bilder | Rabatt på kameraförsäkring och fotoresor | 20% rabatt på Leofoto-stativ och tillbehör | Köp till Sveriges mest lästa fototidning Fotosidan Magasin till extra bra pris.

Plusmedlemskap kostar 349 kr per år

Annons

Lowepro Topload Zoom AW


Summering

Topload Zoom AW är den största bältesväskan. Perfekt för ha kameran nära till hands. Den kan även rymma en mellanformat kamera eller en video 8 kamera.

35mm kapacitet: 1 kamerahus, 1-2 objektiv ...

Läs mer


Betyg


(3.5/5)
(baserat på 2 recensioner)
Skriv en egen recension
Lägg in annons för denna produkt i Köp & sälj
Registrera som stulen/förlorad!



Daniel Jönsson
2005-05-18 Dajo
PLUS: Allväderskydd, flexibla bärremmar, kompakt format.
MINUS: Oflexibel inredning.

Jag saknar möjligheten att öppna huvudfacket från fel håll (botten).
Nu måste man ta ur kameran för att komma åt det i botten av väskan.

Köpt hos: Scandinavian Photo

Pris: 745
Svante Hall
2002-12-10 Jalong

: 3 : 5
PLUS: Oerhört smidig och bra för en medelstor kamerautrustning.
MINUS: Dragkedjan i locket har gett med sig alldeles för fort.

Köpte den för att kunna bära min kamerutrustning i sele över bröstet när jag fjällvandrar, och efter ca 40 vandringsdagar kan jag konstatera att det fungerade över förväntan. Vikten fördelade sig fint, kameran låg väl nedbäddad mellan tjocka väggar men kunde slitas upp på tre röda sekunder, och det inbyggda regnskyddet fyllde sin funktion. Har också varit i Kina med den och bl.a. stått och knött i överfulla lokalbussar med hela min kamerautrustning i tryggt förvar. Framförallt blev jag positivt förvånad över hur mycket jag kunde proppa ner i den. Nu senast i Kina hade jag min EOS 30 med ett 28-135mm IS alltid redo att slita upp, och fick även ner ett Tokina 17mm, ett litet Speedlite 200E samt ett par filmer & småditt i själva huvudfacket. I det stora ytterfacket, egentligen avsett för film, hade jag ett EOS 300 hus, ett 50mm och ett 24mm. Dessa, framför allt 24:at, låg dock inte lika väl skyddat i det tunnare facket, även om regnskyddet gjorde väggen lite tjockare och dessutom fungerade som bra stöldskydd och kamoflage. Är inte lika uppenbart att det är kameror man knatar omkring med när det smutsiga omärkta regnskyddet täcker väskan, särskilt inte om man är klädd i samma stil :-). Minussidan är att dragkedjan i locket håller på att ge med sig efter bara 1½ års användning, vilket jag tycker är alldeles för fort. Drar ner det övergripande betyget från 5 till 4. Måste snart köpa en ny, och väskans snabba bortgång gör att jag åtminstone tänker spana efter något liknande men med kraftigare dragkedja i topplocket (eller ingen alls). Har också haft Lowepros minsta toploadzoom, och där gav dragkedjan upp ännu snabbare. Har vidare en Lowe-Pro Mini Trekker hemma, men den är inte smidig att resa eller vandra med om man redan har allt ordinarie bagage i en annan ryggsäck. Tänker kolla in Tamracs väskor, men hittar jag inget som verkar lika bekvämt så får det bli en till TLZ AW. För mig är den helt perfekt bortsett från den klena dragkedjan.
ANNONS