Annons

LowePro Toploader 75 AW


Summering

Topmatad kameraväska med sele alt. axelrem.
Rymmer ett hus med vertikalgrepp/booster och tex ett 70-200 4L med motljusskyddet moterat alt. ett mindre objectiv i botten.



Betyg


(4.5/5)
(5/5)
(4.25/5)
(baserat på 4 recensioner)
Skriv en egen recension
Lägg in annons för denna produkt i Köp & sälj
Registrera som stulen/förlorad!



2011-04-14 janne_145

Hållbarhet: 5 Bekvämlighetsfaktor: 5
PLUS: Får mycket plats med grejjer
MINUS: Finns inga än så länge

Perfekt streetwalk väska där man får rum med min D700 med 24-70 samt batterigrepp. Blixten får också plats!

Kundtjänst: Mycket bra kundservice. Deras lager klantade sig så jag fick inte sista exet av den gamla modellen så de skickade en Pro istället!

Köpt hos: Dagspris.se

Pris: 366
Manuel Ek
2010-08-16 fotografmanuelek

Hållbarhet: 5 Bekvämlighetsfaktor: 4
PLUS: Smidig, rymlig och funktionell
MINUS: Saknar som flera andra ett snabbstängningssystem för locket, med typ ett snäpp-spänne.

En perfekt väska för kortare turer. Rymlig särskilt med tanke på att den går att bygga ut med lowepro-objektivväskor.
Jag använder den tillsammans med Street & Field-selen och då får man en perfekt "ryggsäck".
Bra med allvädersskydd även om det är placerat lite konstigt. Jag använder det inte särskilt ofta, inte ens om det regnar och har inte haft problem med blöta prylar.
En 580EX passar fint i ytterfacket och du har plats för batterier, konverters, filter etc.

Köpt hos: Privat

Pris: 500
Leif Johansson/KK
2008-10-08 Leif Johansson

Hållbarhet: 5 Bekvämlighetsfaktor: 4
PLUS: Sigma 100-300/4 får plats! Känns rejäl.
MINUS: Otymplig om man inte behöver hela utrymmet.

Vad rymmer den?

Det här är den enda toppladdade väskan jag har hittat (i Sverige) som rymmer mitt Sigma EX 100-300/4 monterat på Canon 30D + handgrepp. Men det är faktiskt nätt och jämnt! Ett EF 300/4 får plats om man vill, däremot går det inte med ett EF 400/5,6 monterat på kameran.

Förutom kameran och objektivet får jag plats med 1,4x teleförlängare och extra minneskort i "sidofickor" inuti väskan. I ytterfacket kan jag ha min gamla normalzoom (28-105) som jag inte är så rädd om (det hopvikta regnskyddet ger lite stötskydd). I nedre facket har jag två extra batterier, putsduk mm. Väskan är laddad och klar om jag vill gå ut på en promenad hemikring. Tidigare blev alltid telezoomen kvar hemma om jag inte packade hela ryggsäcken.

Hantering:

Topplocket öppnas utåt från kroppen, och det är bra. Tyvärr finns inte någon annan stängning än blixtlåset, en flik med snäpplås hade varit bra. Regnskyddet sitter på ett märkligt ställe: i en blixtlåsförsedd ficka inuti ytterfacket. Man tycker att det vore naturligt om skyddet var åtkomligt från utsidan.

Eftersom man ska ha stora grejor i den så blir väskan lite otymplig om den hänger på sidan i axelremmen. Men inte värre än en vanlig fotoväska som rymmer samma utrustning tycker jag. Bäst sitter den med bröstselen, och med en liten säck för fika mm på ryggen får man fin balans när man kliver över stock och sten! Men mycket remmar blir det ;o) Jag ska försöka hitta på ett bra sätt att fästa väskan i ryggsäckens axelremmar.

Kvalitet:

Material och sömnad känns väldigt bra. Karbinhakar och fästen för axelremmen är i metall. På den medföljande enkla bröstselen är fästena dock i plast. Väskan kommer att hålla hur länge som helst.

Övrigt:

Väskan är utbyggbar. Det går att fästa LowePro's egna objektivväskor på sidorna av Toploadern, och det finns fästen för midjebältet och axelselen i deras "Street & Field"-system.

Liknande produkter: Kinesis Photo Gear i USA gör ännu större väskor! Finns inte i Europa vad jag sett.

Köpt hos: Cyberphoto

Pris: 795
2005-07-22 Walski

Hållbarhet: 5 Bekvämlighetsfaktor: 4
PLUS: Robust, bra stötdämpning, lagom storlek, bra utformning
MINUS: Tyngdpunkten, ingen medföljande ryggsele, ganska dyr

Överlag är jag mycket nöjd med väskan. Den kostar en del, med tanke på att man bara får plats med ett hus + teleobjektiv och eventuellt ett objektiv till. Men den är robust, bekväm att ha över axeln och den medföljande bröstselen är mycket smidig om man som jag vandrar mycket.

På baksidan finns en stor hälla så att den kan fästas i ett bälte, men jag tycker väskan är för stor för att ha i bältet. Däremot fungerar hällan ypperligt för att fästa väskan på utsidan av min stora vandringsryggsäck! Jag skulle dock velat ha en ryggsele till den, visserligen finns det att köpa och visserligen fungerar bröstselen även till det men det är bökigt då spännena hamnar bak-och-fram och den sitter lite illa.

En ganska jobbig sak är att tyngdpunkten lätt hamnar i toppen, särskilt om man har ett litet objektiv monterat på huset. Om jag har hus + vertikalgrepp + 50mm monterat, och inget som tynger ned i botten, är det faktiskt rätt jobbigt att bära den med axelbandet.

Liknande produkter: Andra Top Load-väskor från LowePro

Köpt hos: Cyberphoto

Pris: 725
ANNONS