Annons

Lowepro Rover AW II


Summering

Tvådelad ryggsäck med en nedre kameradel och en övre del för andra saker



Betyg


(4.33/5)
(5/5)
(4.89/5)
(baserat på 9 recensioner)
Skriv en egen recension
Lägg in annons för denna produkt i Köp & sälj
Registrera som stulen/förlorad!



Kim Jarl
2007-10-24 Loopen

Hållbarhet: 5 Bekvämlighetsfaktor: 5
PLUS: Mycket bekväm att bära
MINUS: Svårt att organisera kamerautrymmet

Jag har svårt att få plats med min kamera och tillhörande objektiv men det är ju knappast ryggsäckens fel. När jag har 70-200/2,8 + Canon 5D så får det inte plats utan man måste sätta på ett mindre objektiv. Sen tycker jag att det saknas ett par remmar på var sida en bite ovanför nätfickorna. Bra att stoppa ner enbensstativ eller varför inte spötuben till flugspöt. Skulle även vilja ha ett par D-ringar på axelremmarna. Nog med gnäll. Regnskyddet är kanonbra och alla detaljer känns kvalitativa. Har gått en del med den på ryggen och bla fiskat och den sitter som en smäck. Sedan kan man ju sätta på mindre väskor på höftremmen.

Köpt hos: Gösta Ericson Radio TV Lilla Edet

Pris: 995
Martin Arvidson
2007-08-11 Martin Argus

Hållbarhet: 5 Bekvämlighetsfaktor: 5
PLUS: Väldigt snygg och bekväm samt den ser inte ut som en fotoväska. Får plats med lagom mycket saker, både vad gäller fotoutrustning och annat.
MINUS: Mycket remmar som lätt fastnar i saker. Ingen separering mellan de olika avdelningarna på väskan. Lite osmidig.

Blev mitt förstaval som kameraväska då jag ofta vill ha med mig lite extra saker när jag är ute och fotar, såsom en extra tröja, bok och kanske lite mat. Därför passar sig denna väskan alldeles perfekt just för mig. Får ner hela min kamerautrustning som innefattar hus med batterigrepp plus fyra objektiv. I det övre facket får jag utan problem ner resten av sakerna jag vill ha med mig. Lite störande ibland att detta facket precis är lite för litet för att rymma ett A-4 så man får ofta vinkla eller böja tidningar och pärmar. Men det brukar lösa sig ganska bra till slut ändå.
En nackdel emd de två avdelningarna är att det inte är någon separering så småsaker åker lätt ner till kameradelen vilket kan vara lite irriterande när det handlar om sand och grus.

I övrigt så är den mycket smidig att bära och sitter väldigt skönt på ryggen. Tycker kanske att det är lite väl omständigt när man ska byta objektiv eller komma åt något annat till kameran. Men oftast har jag kameran uppe och väskan på ryggen när man väl infinner sig vid fotostället.

Stativhållaren på ryggen på väskan funkar utmärkt för min del. Kanske även där att det blir lite omständigt när man ska in i väskan när stativet är fastsatt, men det brukar till slut lösa sig bra där med.

Överlag är jag mycket nöjd och jag har inte hittat några saker som är katastrofalt jobbiga med väskan. Utan det kan vara lite smådetlajer som kunde varit lite smidigare i stort.

Köpt hos: Fotokompaniet

Pris: 1295
Erik Sandgren
2006-03-20 Erik Sandgren

Hållbarhet: 5 Bekvämlighetsfaktor: 5
Jag kan absolut rekommendera väskan om man inte ofta har behov av att få fram utrustningen illa kvickt, är lite bökigare än tex en axelväska.

Det övre facket är lite mindre än jag hade hoppats. Ett bra exempel för att du skall få en uppfattning är att ett A4-block precis inte går ner stående på höjden, man måste vika in de övre hörnen något. Enda gången det medför problem är när man vill ha med sig en tidning att fördriva tiden med, de brukar bli lite slitna, om än fullt läsbara. Annars går det ner en normal matsäck och lite fototillbehör, som man annars kan ha i det under facket om man inte har med 2 st extra objektiv. Regnjackan sätter jag oftast på utsidan tillsammans emd stativet. Bör noteras att det innbyggda regnskyddet är riktigt bra och användarvänligt.
Tomas Ejdersund
2006-03-13 Ejdersund

Hållbarhet: 5 Bekvämlighetsfaktor: 5
PLUS: Bra passform, lätt och bära trots mycket grejer.
MINUS: Många remar som gärna vill hänga och slänga

Mycket bra fotoryggsäck som fungerar i alla lägen. Har haft den i skidbacken, på moutainbiken, på in-lines samt vid längre promenader.

Köpt hos: Expert Foto Lidköping
Erik Sandgren
2006-02-07 Erik Sandgren

Hållbarhet: 5 Bekvämlighetsfaktor: 5
Perfekt om man vill få med lite lunch och regnkläder upp på berget. Inte lika bra om första prioritet är att få fram grejerna jättesnabbt, jag har ofta ett objektiv monterat på kameran utanför väskan och resternade utrustning kvar nere i den. Regnskyddet känns pålitligt och är lätt att spänna på medan stativhållaren inte funkar jättebra, dock ok med lite fixande. Möjligheten att öppna mellan avdelningarna ger möjlighet att ha monsterobjektiv monterade på kameran nere i väskan, eller varför eller inte en monopod.

Köpt hos: Scandinavian Photo

Köpt hos: 1200
Erik Sandgren
2006-02-07 Erik Sandgren

Hållbarhet: 5 Bekvämlighetsfaktor: 5
Perfekt om man vill få med lite lunch och regnkläder upp på berget. Inte lika bra om första prioritet är att få fram grejerna jättesnabbt, jag har ofta ett objektiv monterat på kameran utanför väskan och resternade utrustning kvar nere i den. Regnskyddet känns pålitligt och är lätt att spänna på medan stativhållaren inte funkar jättebra, dock ok med lite fixande.

Köpt hos: Scandinavian Photo

Köpt hos: 1200
2006-01-11 M-Nilsson

Hållbarhet: 5 Bekvämlighetsfaktor: 5
PLUS: Bekväm, rymmer både en lättare kamerautrustning och lite annat. Bra kvalite.
MINUS: Väskan har ett begränsat utrymme för kamerautrustning och rymmer inte hur många objektiv som helst.

När man väl har fått på sig ryggsäcken så sitter den perfekt. Den är mycket lätt att bära med sig även med tung packning. Perfekt väska om man ska ha mer än bara en kamerautrustning med sig. Kvaliten känns också den mycket bra.
2005-11-11 P.R.

Hållbarhet: 5 Bekvämlighetsfaktor: 4
PLUS: Inbyggt väderskydd, flexibel inredning, extra avdelning till annat, separata öppningar till avdelningarna
MINUS: Inget för den med stor utrustning

Säcken är precis lagom stor för att man skall kunna ha den till vardags utan att se ut som en backpacker men den rymmer ändå hel en del.

Smart regnskydd som man viker ut bara när det behövs och det varkar fungera också. Jag åker t.o.m. motorcykel med den i regn.

Höftbältet hamnar för högt för att vara effektivt (men det är perfekt om man är motorcyklist).

Den är tåligare än jag trodde då den hållit perfekt trots att jag lastat tungt och inte varit speciellt försiktig med den.

Liknande produkter: Rower Plus AW och Orion AW

Köpt hos: Scandinavian Photo

Pris: 595
Magnus Garpedal
2005-04-21 Mankan G

Hållbarhet: 5 Bekvämlighetsfaktor: 5
PLUS: Lagom stor för en medelutrustning samtidigt som kläder/mat får plats
MINUS: Inte helt tät mellan avdelningarna

Jättebekväm tvådelad ryggsäck som rymmer lite mer. Ser inte ut som en fotoväska och det är ju bra. Däremot är den inte helt tät mellan avdelningana så smulor eller annat skräp i den övre delen hamnar ofelbart i kameradelen. Jag har löst det genom att alltid lägga mat odyl i plastpåsar.
ANNONS