Annons

Minolta Dimâge 2300


Summering

2,3 megapixelskamera med 2X digital zoom och macro



Betyg


(4/5)
(0/5)
(4/5)
(0/5)
(baserat på 1 recension)
Skriv en egen recension
Lägg in annons för denna produkt i Köp & sälj
Registrera som stulen/förlorad!



2004-05-12 Magnus-L

Bildkvalitet: 4
PLUS: Utmärkt bildredigeringsprogram medföljer (Photoshop 5.0 LE). Många bra finesser finns.
MINUS: Bristfällig bruksanvisning. Blixten klen vid inomhusfotografering på längre avstånd.

En helt ok kamera om man lär sej finesserna. Nackdelen är den simpla bruksanvisningen (som dessutom helt riktigt kallas snabbhandledning). Där står visserligen en hel del matnyttigt om hur man ställer in ljuskänslighet och komprimering, men flera funktioner omnämns bara förbigående bland tekniska data.

Bland annat att man har timerfunktion. Symbol finns dock på funktionsratten. Eller att man kan ta bilder utan blixt, fast med förlängd slutartid genom att ställa funktionsratten i läget mellan "setup" och där man normalt har den när man tar bilder. (Stativ rekommenderas). Symbolen på knappen anger "flerbildsvisning på displayen". Manualen säger också att den kräver datorer med Windows 98 eller senare, men den funkar utmärkt med min Macintosh. (Det gjorde den medan jag fortfarande körde med OS 9, men den funkar inte i OS-X, så nu är det kortläsare som gäller).

På plussidan är det först att man får ett mångsidigt bildbehandlingsprogram med. Photoshop 5.0 LE, och att reglagen är lätta att klura ut. Bilderna sparas på ett CompactFlash-kort, så det är ju utbyggbart från det 8mb som medföljer. Jag tycker att bildkvaliten är bra också. Bra färgåtergivning såväl i dagsljus som inomhus. (Eftersom jag numera har skaffat nyare och bättre kamera så ser jag väl lite mer kritiskt på Minoltans bildkvalité, men med tanke på att den är tillverkad år 2000, och är en pocketkamera så får jag hålla kvar vid omdömet.)

LCD displayen använder jag sparsamt, för den käkar batterier. Bildöverföringen sker med en medföljande USB kabel direkt från kameran. Ingen dockningsstation behövs.

Kundtjänst: Ännu ingen erfarenhet. Till dags dato har ingen service behövts, trots ett fall från ett bord ner på ett kaklat golv. (Detta handhavande rekommenderas dock ej.)

Köpt hos: Expert
ANNONS