Kampanj – Ett 1 års gratis Plus-medlemskap och rabatt på kameraförsäkring

Plusmedlemskap värde 220 kr per år

Annons

Canon EOS 1N

Betyg


(4.88/5)
(4.53/5)
(4.88/5)
(baserat på 17 recensioner)
Skriv en egen recension


SummmeringKenneth Eriksson
2007-09-17 Kijana


Att använda: 5 Hållbarhet: 4
PLUS: Mångsidigheten, snabbheten i bilder per sekund, stabiliteten.
MINUS: Placeringen under en lucka av knapparna för byte av bildtagning och AEB.

Blev påhoppad för någon månad sedan av en säljare av mobilkameror, eller om det var telefoner, som menade att hans tremegapixelautomatik med tillhörande wunderoptik var samma sak som det EOS1N-hus som jag bar. Då har han inte fattat något alls, i synnerhet inte om fotografi eller om kamerahuset när han tror att vikten är ett skäl till att inte använda den.
Rena stridsvagnen ja visst, men det finns väl ett skäl till att stridsvagnar är tunga?
Gillar alltså vikten, men framför allt mångsidigheten hos denna kamera. Går att använda i studio med inkopplade studioblixtar, eller till actionfoto när stora motorn är påskruvad. Där emellan är det en utmärkt reportagekamera, eller till natur, porträtt, landskap och husdjur.
Går att behålla ljusmätningen på avtrycket, men koppla om fokuseringen till exponeringslåset. Upplever det som att det går snabbare att jobba på det sättet. Nackdelen är att det inte fungerar på vertikalgreppet.

Liknande produkter: EOS 5

Köpt hos: Schönherrs Foto Online
2006-04-27 Tommy Åström


Att använda: 5 Hållbarhet: 5
PLUS: Rejäl på alla sätt och idag ganska billig.
MINUS: Nej då.

Trots att denna med dåtidens mått mätt "super-kamera" kom 1994 så känns den fortfarande som en avancerad stridsvagn. Visst har dagens modeller kryddats med ännu mer finesser, men om man som jag plåtar analogt så räcker denna mer än väl till för att alltid lyckas komma hem med bra bilder i bagaget. Det jag uppskattar mest med den är att den är så himla rejäl och hållbar. En del har fått byta slutaren i den, men antagligen så har det gått en och annan kilometer film i den då. Autofokusen är inte lika snabb som i EOS-1v men den är fullt kapabel att fånga de snabbaste motiven. En annan grej som är bra är att man kan välja mellan fem autofokuspunkter manuellt eller låta kameran välja en automatiskt. Å konstigt nog så brukar den välja den bäst lämpade. Den här finessen tycker jag kommer bäst till sin rätt när man plåtar med en Canon EZ blixt, som då styrs av den valda punkten. Det finns ett antal customfunktioner att välja mellan för att på så sätt skräddarsy den något. T.ex tystgående återspolning. Jag tycker att EOS-1v klår EOS-1n på alla punkter, men känner man inte för att lägga ut drygt 20000 för en 1v så duger EOS-1n mer än väl. Å det finns rätt så många på beg-marknaden.

Liknande produkter: EOS-1 och EOS-1v

Kundtjänst: Min har funkat i elva år utan problem.
2005-12-29 Jhns


Att använda: 5 Hållbarhet: 5
PLUS: Kvalitet rätt igenom , har de där funktionerna man saknade på EOS1, stryktålig
MINUS: Tung men är det kvalitet så är det. Jag har booster så extratyngd blir det.

Stabil och lätt att använda. Fungerar när det är kallt och regnigt. Rejäla doningar

Liknande produkter: EOS1

Köpt hos: Privat
Philip Dygéus
2005-11-10 pullman


Att använda: 5 Hållbarhet: 5
PLUS: Sitter som en handske i handen. Allt funkar även om det regnar, snöar och är sandigt. Sökaren är inte alls mörk. Det beror på vilken lins man använder till stor del. Med låg-f-linser ser man jättebra. Funkar bäst utan booster eftersom kameran är lätt att hålla i högläge (och _vem_ behöver 5-6 rutor i sekunden?).
MINUS: Inga egentligen. Kameran är byggd för att vara en fotografisk stridsvagn och väger därefter. Helt klart en suverän kamera med allt man kan önska sig och inget av det man inte vill ha (som alla dessa j*kla löjliga bildprogram etc)

Detta är en suverän kamera som numera slumpas bort i begagnatbutikerna. Jag rekar att låta en auktoriserad servicebutik gå igenom kameran efter köp eftersom de flesta har gått som pressfotokameror med 70000+ bilder vilket ju har en viss inverkan på mekaniken inuti. Efter en genomgång (ca 1000 kr) är kameran som ny.

Liknande produkter: EOS 850, EOS 650, EOS 600, EOS 620, EOS 100, EOS 10, etc etc

Köpt hos: Madeco, begagnat

Pris: 6000
Niclas Forsberg
2005-09-05 Niclasfoto


Att använda: 4 Hållbarhet: 5
PLUS: Snabb (med HS). Hållbar. Går och går,, Härlig sökare jämfört med den EOS1D jag nu använder mest..
MINUS: Ingen inmatningsratt på vertikalgreppsavtrycket!!! IS,en följer ALLtid AF,ens valda placering, inget alternativ!!!

Härlig kamera som nu går att hitta till slumppriser. För den analoga biten kan jag inte tänka mig att byta upp mig, så länge den lever vilket den lär göra en bra stund framöver.

Köpt hos: Privat i Norge 1999
2005-05-14 porsche


Att använda: 4 Hållbarhet: 5
PLUS: Kvalitet, 100% i sökaren
MINUS: Tyngd möjligen

Fantastisk kamera för dom futtiga slantar den kostade.
Trots rätt många år och rullar fungerar den oklanderligt.
Väger en del men tar man av boostern och sätter på ett normalzoom har man en smidig kamera som tar fantastiska bilder.

Köpt hos: Privat
2004-11-15 Sydostbild


Att använda: 3 Hållbarhet: 5
PLUS: Robust, hyfsat snabb, exponerar nästan alltid rätt.
MINUS: Mörk sökare, tung, högljudd.

En bra presskamera som fungerar i vått och torrt.

Pris: 5500
Fredrik Rapp
2004-02-03 frapp


Att använda: 4 Hållbarhet: 5
PLUS: Det mesta
MINUS: Några detaljer i reglagen

Som andra nämnt så saknar man exponeringsratt på boostern och även knapp för val av focksruta. Jag retar mig även lite på att man måsta öppna den "hemliga" luckan för att ändra mellan frammatningshastighet, något som åtgärdats på nyare modeller(eos 3och1v).
För övrigt är det inte så mycket att klaga på. Jag har kört min en hel del utan booster på resor när man inte vill bära på så mycket, och den funkar lika bra så. (Dock minus för det lite töntiga motorljudet utan booster).

Efter en hel dags fotande i regn sommaren 2003 så strejkade den dock i en dag innan den hade torkat ut ordentligt. Sen funkade den perfekt igen.

Nu kommentar 2010:
Har nu ägt denna kamera i 10 år och kommer aldrig att gör mig av med den. Känslan i att fota med denna stridsvagn är svåröverträffad. Och slutarljudet när motorn rassla på ger rysningar jämfört med moderna digitalkameror. Hade den framme nyligen och tog några rullar och den var lika trevlig att använda som alltid.

Liknande produkter: eos3, eos1v, eos1 (eos5 nja)

Kundtjänst: Har inte behövts.

Köpt hos: Beg.

Pris: 9000
2003-09-25 Marcus LB


Att använda: 5 Hållbarhet: 5
PLUS: Kvalitet, skärpa, snabbhet, funktioner, m.m.
MINUS: Nada..

Canon EOS-1N är en hälig kamera att jobba med. Den klarar av precis allt, -natur, sport, studio, you name it.
Tillsammans med boostern ger den härlig tyngd, som jag inte tycker stör alls vid själva fotograferingen. Alla knappar och reglage är extremt välplacerade och handgreppet tillsammans med boostern är kanon!
Min kamera har under nästan 10 år åkt jorden runt. Besökt sandstormar i afganistan, gjort 2 vinter-OS och hängt över axeln under karnevalen i Rio. Fortfarande går den som en klocka. Tappar du den i golvet; -lugn, den håller!
Enda lilla nackdelen jag kan komma på är att du inte kan reglera slutartiden från boostern i höjdled. Men, det kan man leva med.
2003-05-14 anders-holmberg


Att använda: 4 Hållbarhet: 5
PLUS: snabb & stryktålig god vän.
MINUS: stor och klumpig då man vill vara "anonym"

man känner att man håller i en ordentlig kamera.
programmeringsmöjligheterna är mkt bra för egen design
av autofocus och avtryckare etc.
Jesper Ekvall
2003-02-19 Jeppe


Att använda: 4 Hållbarhet: 5
PLUS: Stabil med en härlig greppvänlig yta. Den andas kvalité och hållbarhet lång väg när man använder den.
MINUS: Skulle vara att boostern saknar inmatningsratt. Annars har jag inte hittat några.

En av Canons toppmodeller. Står sig fortfarande mycket bra. Känslan mot en enklare modell är att denna är sjukligt bra! 100% i sökaren tar ett tag att vänja sig vid om man inte använder diaramar som inte maskar av. Alldeles för många funktioner att skriva här om. Håll i den och bli förälskad.

Liknande produkter: EOS 1, 1V, 3

Köpt hos: Ebay.de
Mange Holmqvist
2003-01-17 Magnus Holmqvist


Att använda: 5 Hållbarhet: 4
PLUS: Suveran kamera som passar utmarkt i handen. Alla funktion ar lattatkomliga och den ar latt att anvanda. Att den vager ganska mycket gor inget da det ger stabilitet.
MINUS: ingenting ar daligt med denna kamera!Kundtjänst: Kopte min begagnad av en god van som hade anvant den som ett extrahus. Den hade mest legat still under lang tid och da jag tog den till en service-verkstad i sthlm sade de att ngt hade torkat ihop. De fixade problemet for ca 1800kr och den har fungerat hur bra som helst sen dess. Bet 50kr for en manual som den lokala fotoaffaren bestallde at mig.

Köpt hos: Min kompis Ullis

Pris: 7500
2002-11-23 lars_w


Att använda: 5 Hållbarhet: 5
PLUS: Gedigen och robust kamera. Bra att man kan använda vanliga batterier när man kör med Boostern. Många inställningsmöjligheter med 14 olika CF.
MINUS: Något tung med Boostern, men man vänjer sig, det har jag gjort på 2 dagar. Kunde haft programratt i höjdformatet på Boostern.

Köpte denna kamera för några dagar sedan och har testat den grundligt,en toppen kamera för min fotografering. Perfekt med alla olika programmeringsmöjligheter med CF. Autofokusen är extremt snabb som vissa har skrivit så är det en klar skillnad mot för Eos 1. Har allt som man kan önska sig.

Liknande produkter: Eos1 och Eos5!

Köpt hos: Mikael Fritzon medlem på Fotosidan...

Pris: 5000
2002-11-05 david_eng


Att använda: 5 Hållbarhet: 5
PLUS: Enormt stöttålig, perfekt ljusmätning och lättanvänd.
MINUS: Med Boostern blir den tung och klumpig.

Det är mycket kamera. Övriga recensenter har fått med det mesta, så det är bara att bocka. Ångrar inte en sekund att jag köpte den!

Liknande produkter: EOS 5, EOS 1

Köpt hos: begagnad, privat.

Pris: 4000
linnea fagerström
2002-10-06 plyschkavaj


Att använda: 5 Hållbarhet: 5
PLUS: Det är en extremt bra kamera som passar MIG väldigt bra.
MINUS: Med boostern på är den jättetung! -men man vänjer sig ganska snabbt!

Jag har en Eos1 också, o jag måste säga att jag är mycket mer bekväm med 1n. Fast det är ingen kamera att ha om man ska ta semesterbilder (om man har en booster på)
Jag måste säga att den här kameran är guld värd för att ta pressbilder!

Liknande produkter: Eos1

Kundtjänst: Dyr handbok!! 200 spänn ska canon ha för den! I övrigt bra! Huvudkontoret lånar ut utrustning när man lämnar sin på reparation.

Köpt hos: Aftonbladet (begagnad)
Patrik Skolling Möller
2002-06-19 SiPaMoId


Att använda: 5 Hållbarhet: 5
PLUS: Den har precis allt man behöver.Möjligen kan man sakna FP-blixt ibland då man vill ha upplättningsblixt och fullöppning på dagen. Jag köpte den som en DP men har även booster samt kör även den "ren" ibland,då är det en väldigt liten och smidig kamera.
MINUS: Väsnas kanske lite FÖR mycket för vissa situationer.

Jag är ett men min EOS 1N!
Den fungerar oklanderligt och exponerar bra. Jag tycker som recensenten nedan att man skall helst köra med L-gluggar för att få ut max av kameran.
Jag skrev att den är lätt att använda men det kanske en som inte är van att fota gör. Jag jobbar semiprofesionellt och utnyttjar mycket av kamerans kapacitet.

Liknande produkter: Det mesta...

Kundtjänst: Jobbar på Canon.
Thomas Berglund
2001-10-03 pixelbild


Att använda: 4 Hållbarhet: 5
PLUS: Mycket robust,driftsäker,exponerar bra.sökaren visar 100 %.
MINUS: Tyvärr blir den tung med boostern på.

En fin fin kamera som kommer mer till sin rätt om man använder canons L optik. Snabb autofokus.Hade eos-1 förut men bytte till eos-1n,det är stor skillnad framför allt på autofokusen som är kvickare.

Liknande produkter: eos-3.F100,F5

Kundtjänst: Inga problem.

Pris: 7000
ANNONS