Annons

Nikon Noct-Nikkor 58mm f/1.2


Summering

Det här är ett väldigt speciellt objektiv som introducerades 1977 och då som ett AI objektiv, uppdaterades till AI-s 1982 och gick ur produktion 1997.
Det är ett "special purpose", handgjort ...

Läs mer


Betyg


(5/5)
(baserat på 1 recension)
Skriv en egen recension
Lägg in annons för denna produkt i Köp & sälj
Registrera som stulen/förlorad!



martin andreasson
2016-12-12 rikitikitavi
PLUS: Fantastik Bokeh. Väldigt Ljus starkt. Perfekt och välbyggt. En helt unik Karaktär.
MINUS: Har inte hittat några...

Denna legend kom jag över av ren tur och även om det kostade en hel del pengar så ångrar jag inte en sekund att jag har fått chansen att äga det och fotografera med ett objektiv som har sådan status och som ger ett så karakteristiskt utseende.
Förutom att det är litet och välbyggt så är det så ljus starkt att det passar att ha med sig i mörker nästan. Man kan alltid ta en bild med det och få ut en bra bild trots så lite ljus.
Men det jag har varit mest imponerad över och gillar bäst med objektivet är spm sagt dess karaktär, som jag inte har funnit i NÅGOT annat objektiv. Närmast är då förstås Nikons nyare variant 58 1,4 också det ett av mina favoriter. Dock är det inte riktigt samma känsla i det som i Noct.
Den "drömska" lite gammeldags karaktären i bilderna är fantastisk. Bokehn är magisk. Den är något mjuk såklart med helt öppen bländare, men ger samtidigt en väldigt speciell look då som är svår att få på något annat sätt. Bländar man ner något eller några steg så är det fortfarande magiskt men lite skarpare också.
Den är väldigt svår att få tag på och väldigt dyr, men eftersom det är ett samlar objekt ser jag det som en investering.
Har ni chansen att prova detta objektiv på något sätt, gör det.

Liknande produkter: Nikon 58 1,4

Pris: 23000
ANNONS