Annons

Nikon F 601

Betyg


(3.86/5)
(4/5)
(3.71/5)
(baserat på 7 recensioner)
Skriv en egen recension
Lägg in annons för denna produkt i Köp & sälj
Registrera som stulen/förlorad!



alexander banko
2011-08-14 aleba1

Att använda: 3 Hållbarhet: 3
PLUS: Inbyggd miniblixt , men den fungerar o skapar de jag vill ha.
MINUS: Alla Nikon jag haft innan har haft en annan typ av batterier Typ AAA eller AA batterier , denna har CR-P2 6v = tar många filmrullar men dyrare i pris. men fördelen är att du inte byter batterier varje månad. högljud i jämförelse med vissa andra modeller . men 501:an låter mera i min mening.

601:an är en bra modell (jämför med min F90x ) som den har vissa likheter med eller mera mot 801:an , men den fungerar bra o presterar sina bilder som sagt. Lätt o arbeta med och man behöver inte vara rädd om den då den är "billig i inköp" och nästan ingen håller idag på med Film men jag gillar den.

Liknande produkter: 801an AF , 501:an AF

Kundtjänst: inte behövt
Peter Svelenius
2004-07-02 Peter S

Att använda: 5 Hållbarhet: 4
PLUS: Känns gedigen. Krånglar sällan. AE-AF-låset är lysande, jag använder det reflexmässigt nu.
MINUS: Saknar skärpedjupskontroll. Låst till en batterityp. Bakstycket kan gå upp.

Jag vann min 601 i en fototävling och har därför inte kännt att jag behövt vara rädd om den, den var ju gratis! Har haft den som en slit-och-släng-kamera i drygt 10 år och komplement till min FM2n. Numera använder jag nästan bara 601an för att den är så snabb och smidig. Den har aldrig krånglat förrän nu på senaste resan när jag lyckades smälla till bakstycket så att det öppnade sig. Retligt sätt att sumpa bilder på!

Kundtjänst: Ingen än.

Köpt hos: Tävlingsvinst
2004-02-14 Rikard

Att använda: 4 Hållbarhet: 4
PLUS: Robust (för klassen) lätt att lära sig, ergonomisk.
MINUS: Dyrt batteri.

Jag har använt min 601.a i ur och skur. Det enda som har strulat var när den blev helt sjöblöt, då gick den inte att stänga av. Kameran fick torka upp, sen var den igång igen. Haft den på service 1 gång för reperation av bakstyckets låshake (vilket tydligen är ett vanligt bekymmer). Den var så bra så jag rekomenderade modellen till en kompis som dock bara hade bekymmer med sin. Han köpte sin begagnad utan garanti och den var fuktskadad fick han reda på när den servades. Trots service så blev den inte riktigt bra (måndags-ex?). Jag tycker att den har alla funktioner som behövs (och mer), det enda jag egentligen saknar är en extra batteripack att hänga under eller ännu heller att ha i varma fickan under den kalla årstiden.

Liknande produkter: 801,401
Carl Johan Seth
2003-06-13 Carl Johan

Att använda: 4 Hållbarhet: 4
PLUS: Komplett och trevlig, vanlig och billig på begmarknaden
MINUS: Drar (dyra) batterier som tusan. Aningen klumpig.

Jag tycker att autofokusen på den här är helt ok, trots sin ålder. Har använt nyare system som har haft mycket sämre autofokus.

I det stora hela är den väldigt trevlig att arbeta med. Kanonbra info i sökaren, enkla reglage och lätt att förstå. Köpte min för 1200 kr tillsammans med en normalzoom, vilket är ett ovanligt lågt pris. Men man den här kameran är inte dyr på marknaden. Ett bra köp!

Liknande produkter: Tycker den står sig riktigt fint mot nya medeldyra systemkameror
2003-04-24 Tord.N

Att använda: 5 Hållbarhet: 3
PLUS: Funktionen för låsning av exponering är perfekt!
MINUS: Kontroll av skärpedjup saknas. För mycket plast.

Köpte kameran ny för ca 10 år sedan. Nu börjar den dock bli utsliten, ibland blir det repor på filmen och den är högljud då autofokusen arbetar. Det enda problem jag annars haft är att haken som håller bakstycket gick av och luckan öppnade sig.Kameran ger bra exponeringar.
Magnus Garpedal
2003-04-24 Mankan G

Att använda: 3 Hållbarhet: 5
PLUS: Kunnig. stryktålig
MINUS: Långsam AF. Högljudd!!

Har det mesta. Bla får du i stort sett alla blixtfunktioner med vilken piratblixt som helst, kameran styr detta.

Känns oerhört gedigen jämfört med "moderna" kameror. Har tappat min i backen ett flertal gånger utan att något har hänt!!

Kundtjänst: Suverän

Köpt hos: Schönherrs foto Sthlm
2003-03-05 eeliasson

Att använda: 4 Hållbarhet: 3
PLUS: Behändig, komplett.
MINUS: Dyra batterier, långsam AF, långsam filmframmatning. Bakstyckets låsanordning går lätt sönder.

En trevlig kamera med många möjligheter. Exponeringsmätare samma som i F-801s, d v s femfälts Matrix, centrumvägd samt spotmätning; dessutom gaffling, automatisk upplättningsblixt, långsam blixtsynk, synk på bakre ridån samt naturligtvis program-, tids- och bländarautomatik plus manuell exponering (med manuella objektiv bara tidsautomatik eller manuell exponering och bara centrumvägd mätning). Matrix-mätningen fungerar helt OK, bättre än AMP-mätningen på Nikon FA.

Däremot märks det på autofokusen att kameran är gammal (kom 1991): bara en, icke korsformig mätsensor, och inte så snabb (men mycket snabbare än på en F-401!). Det senare gäller även filmframmatningen. Dessutom drar kameran en del batteri, särskilt om man använder den inbyggda blixten ofta, och det är dyra batterier i den här kameran (litiumblock). På mitt exemplar gick även bakstyckets lås sönder, tydligen ett ganska vanligt fel på den här modellen. Finns dock nya låstungor att montera på, tack och lov.
ANNONS