Annons

Nikon Coolpix P7000

Betyg


(4.43/5)
(4.71/5)

Summmering

Den här kameran ska enl. Nikon vara ett mycket bra komplement till de som har Dslr och vill resa lätt ibland. Den har ca 10mp , Nikon RAW och en fin zoom på 28-200 2.8-5.6. Optisk sökare och blixtsko för ex. blixt(den har även inbyggd blixt)2017-09-10 errevs


Batterilivslängd: 5 Bildkvalitet: 5 Hållbarhet: 5
PLUS: Skarpa färgriktiga bilder. Lätt, filmmöjligheter.
MINUS: Kanske en längre zoom.

Smidig "tag med kamera"

Kundtjänst: Ingen

Pris: 940
2015-01-29 bomalt


Batterilivslängd: 5 Bildkvalitet: 5 Hållbarhet: 5
PLUS: Robust, bra att hålla i, RAW-format, extern blixt kan användas, många inställningsmöjligheter, lågt brus. Stort zoomomfång.
MINUS: Något långsam autofokus. Genomsiktssökaren inte den bästa.

Bra kompaktkamera. Den hade långsam autofokus från början, men blev lite bättre efter firmwareuppgradering.

Vid några tillfällen låste sig kameran. Efter inskick till Nikon verkar felet vara löst då det inte inträffade igen.

Att man kan välja RAW-format samt använda Nikons externa blixtar är en stor fördel. Exponerar väldigt exakt och levererar snygga bilder med bra skärpa.

Kundtjänst: Bästa tänkbara

Köpt hos: Foto ABild, Falun

Pris: 3990
2012-07-21 majortom


Batterilivslängd: 5 Bildkvalitet: 5 Hållbarhet: 5
PLUS: Inställningsmöjligheterna, manuella inställningar, bildkvalitet
MINUS: brusegenskaper på höga iso, Långsam

Lättanvänd men samtidigt väldigt kompetent kompaktdigitalare som fungerar utmärkt som backupkamera eller för de tillfällen då systemkameran tar för mycket plats

Liknande produkter: Canon G11

Pris: 2300
2011-11-16 Per B


Batterilivslängd: 5 Bildkvalitet: 5 Hållbarhet: 5
PLUS: Bildkvalitet den klara och skarpa skärmen.
MINUS: Autofokusen är dålig samt att kameran är långsam när man tagit en bild.

Bra o smidig o snygg kamera att ha när man inte vill släpa på hela utrustningen.

Köpt hos: Media Markt

Pris: 3995
2011-09-30 Junkman


Batterilivslängd: 5 Bildkvalitet: 5 Hållbarhet: 5
PLUS: Lättarbetad, energisnål och fina bilder
MINUS: Har inte hittat några.............

Bästa kompaktkamera jag haft! Ägde tidigare P5100 ( för liten och mycket brus ) Panasonic LX3 ( krånglig att arbeta med och en energislukare av stora mått ). P7000 är en fantastiskt lätt kamera att arbeta med, mycket bra bilder och snål på energi.
2010-11-12 lyn42


Batterilivslängd: 4 Bildkvalitet: 5 Hållbarhet: 4
PLUS: Bildkvaliten och avsaknaden av störande brus vid höga ISO-tal. Skärmen. Inställningsmöjligheterna.
MINUS: Programautomatiken låser största bländare till 1/800 s, vilket gör den praktiskt oanvändbar. Autofokusen svarar dåligt vid svagt ljus och låg kontrast. Active D-lighting ger vit skärm i starkt ljus innan exponeringen när man når tryckpunkten

Det är svårt att inte tycka om den här kameran trots en del brister. Den fungerar ju nästan som en systemkamera och resultatet är klart godkänt. Om man inte vill släpa på en tung SLR utrustning är det här faktiskt ett alternativ. Bristerna kommer Nikon förhoppningsvis att fixa med en Firmware uppdatering.

Kundtjänst: Har handlat hos dem i många år, alltid med samma possitiva bemötande.

Köpt hos: Scandinavian Photo

Pris: 4896
2010-10-20 frwe


Batterilivslängd: 4 Bildkvalitet: 5 Hållbarhet: 5
PLUS: Bra hantering med enkel åtkomst av många funktioner utan att behöva gå in i menyerna. Ganska bra grepp men tummen kommer av misstag åt knappar på baksidan. Bra med två rattar för inställningar + multivredet på baksidan. Även om inte genomsiktssökaren visar hela bilden är den okej att använda, den har dioptriinställning vilket är bra. Bra objektiv med bra zoomomfång. Tillbehörssko för bl a blixt, där kan man också sätta på en extern mikrofon. Bra skärm.
MINUS: Långsam, det tar en evighet att spara RAW-filer. MItt exemplar överexponerar generellt men det är enkelt åtgärdat med vred ovanpå kameran. Genomsiktssökaren visar alldeles för litet av bilden, displayen visar 100%.

2010-12-15 Efter uppgraderingen till FW 1.1 har några irritationsmoment försvunnit.
- När man trycker ner avtryckaren och kameran är klar att exponera har bilden sett våldsamt överexponerad ut på displayen men bilden har blivit korrekt exponerad. Fixat.

Det skall tydligen gå snabbare att spara ner bilderna efter exponering. Har inte hunnit testa ordentligt än. Får känslan av att serietagningen går fortare och bufferten töms snabbare.


Mycket trevligt komplement till systemkamera, skulle också gärna rekommendera den till någon som vill ha en avancerad kamera men inte system. Vred och knappar är väl genomtänkta och sitter bra även om det tar litet tid att lära sig var de sitter och deras funktion. Greppet är mycket bra för att vara en så liten kamera och det känns inte som någon risk att hålla för objektiv eller blixt. Jag har fotat en del med SB400 extern blixt och det funkar helt bekymmersfritt, bara att skruva på och köra men jag har skruvat ner blixtens styrka med 2/3 steg.

Den känns mycket gedigen och är relativt tung vilket bidrar till kvalitetskänslan. Vred och knappar har bra avvägt motstånd.

Menyerna är enkla och inte så omfattande, det mesta sköts på kameran. Jag har den oftast inställd på bländarförval men P-läget funkar också mycket bra, lätt att ställa in bländare/tid. Det finns tre lägen för egna inställningar. Skärmen kan användas i tre lägen, helt ren, info om inställningar och släckt och du växlar mellan lägena med en knapp på baksidan, funkar även i visningsläget, mycket bra.

Det finns mycket jag inte har användning för som t ex redigering i kameran och den inbyggda blixten är det inte så mycket med. De olika färdiga programmen har jag inte provat. Jag har filmat litet grand men inget "seriöst". Håller jag kameran still blir det mycket bra men ljudet blir väl sådär men vad kan man förvänta sig?

Bildkvaliten är mycket bra upp till ISO400, helt OK på ISO800 men sedan blir det sämre så klart.

Liknande produkter: Canon G11

Köpt hos: Scandinavian Photo

Tether Tools Case Air