Som Plus-medlem får du: Tillgång till våra Plus-artiklar | Egen blogg och Portfolio | Fri uppladdning av dina bilder | Rabatt på kameraförsäkring och fotoresor | 20% rabatt på Leofoto-stativ och tillbehör | Köp till Sveriges mest lästa fototidning Fotosidan Magasin till extra bra pris.

Plusmedlemskap kostar 349 kr per år

Annons

Nikon Coolpix 4600

Betyg


(3.57/5)
(2.71/5)
(3.29/5)
(4/5)
(baserat på 7 recensioner)
Skriv en egen recension
Lägg in annons för denna produkt i Köp & sälj
Registrera som stulen/förlorad!



Jonas Sandström
2007-11-07 JonasFromSweden

Batterilivslängd: 3 Bildkvalitet: 3 Hållbarhet: 5
PLUS: Liten, billig.
MINUS: Tar lång tid mellan korten.

Köpte kameran när jag skulle ta studenten. Har nu haft den i 3 år och den har alltid fungerat perfekt. Tyvärr så tar det väldigt lång tid mellan korten speciellt med blixt. Bilderna blir ok men nu när man har kört systemkamera ett tag så blir man väl lite kräsen. Men men. En helt ok kamera.

Köpt hos: Scandinavian Photo

Pris: 2000
Emelie Hallberg
2007-10-13 Christall

Batterilivslängd: 1 Bildkvalitet: 3 Hållbarhet: 3
PLUS: Bra färger,
MINUS: Känslig med skakningar,dålig blixt

Jag kan både säga att jag är missnöjd/nöjd med denna kamera.Ibland tar den hur snygga bilder som helst och ibland är det rent utsagt katastrof.Inomhus kan man inte ta utan blixt!Kameran är känslig om man inte håller handen stilla.Sen tar det lång tid om man tagit en bild och vill ta en till!

Pris: 2000
Johanna Lundholm
2007-07-19 barajagjohanna

Batterilivslängd: 2 Bildkvalitet: 2 Hållbarhet: 4
PLUS: Liten, enkel.
MINUS: Långsam, lätt oskarpa bilder.

Detta blev min första digitalkamera och till att börja med var det såklart kul och jag var nöjd. Men vid närmare jämförelse med andra, så märker jag att denna faktiskt inte är särskilt bra. Färgerna på bilderna är inte så bra, det blir lätt väldigt fult med blixten - och tar man bort blixten blir bilderna väldigt oskarpa.

Kameran är ganska långsam när man har tagit en bild. Det tar också lång tid att ta bilden, det blixtrar flera gånger i följd.

Köpt hos: Expert

Pris: 1995
2007-07-15 artbook

Batterilivslängd: 3 Bildkvalitet: 3 Hållbarhet: 4
PLUS: enkel, liten, och det är ju bra för en del . Jag har haft den i ett år och den har hållt sej väldigt bra , och jag är inte direkt försiktig med den ..
MINUS: brusiga bilder, seg efter varje bild har tagits

Min gamla kamera gick sönder för ett tag sedan, så då fick jag denna. Och om jag ska vara ärlig så är jag väldigt besviken på den. Alla bilder blir brusiga, och när man inte använder blixten så blir bilderna röda.
Hur jag en gör så verkar bilderna inte bli mindre brusiga ..
Jag tror att det var jag som förväntade mej för mycket eftersom det var en Nikon, (alltid sett det som ett riktigt proffsmärke) men jag har haft den i ett år, och det är en bra kamera för att ha om man ska ha den med sej i skolan tex. Det är en perfekt "slit-och-släng" kamera.
David Hagdahl
2006-03-02 hagdahl

Batterilivslängd: 4 Bildkvalitet: 3 Hållbarhet: 4
PLUS: Billig, behändig och enkel att använda.
MINUS: Under vinterhalvåret när det är mörkt så räcker det inte med vanlig vardagsrumsbelysning för att autofokusen ska fungera. Den vägrar helt enkelt om man inte har någon stark stödlampa på objektet. Lång väntetid mellan bildtagningarna, speciellt vid blixttagning dår det tar evigheter innan den laddat upp.

Köpte kameran för dess låga pris, enkelhet och för att ha en mindre kamera som alltid kan hänga med i fickan.
Har tidigare använt en Coolpix 5600 och det påverkade mitt val.

För någon som inte är bekant med den här typen av kameror kan det lätt bli helt fel då lägesratten hamnar på "scenes". Bekanta till mig fotade en hel semesterresa i partyläge och det resulterade i oskarpa bilder och dubbelexponeringar.
Inte kamerans fel egentligen, men lätt hänt för den ovane.

Jag gillar panoramaguiden, men de övriga programmen undviker jag.
Blixtlägena är bra, men det mot röda ögon tar sån tid att man ofta missar själva fotoögonblicket. Då är det bättre att använda den medföljande programvaran som väldigt snabbt och enkelt tar bort röda ögon.

Överlag en bra kamera för det låga priset.

Liknande produkter: Coolpix 5700

Köpt hos: Fotokungen Söder

Pris: 1690
2005-07-23 mikrotan

Batterilivslängd: 3 Bildkvalitet: 4 Hållbarhet: 4
PLUS: Bra bilder, verkar tålig, liten och smidig, bra pris
MINUS: Långsam af, hopplöst långsam med blixt, långa slutartider i dåligt ljus, få manuella inställningar

Uppstart: strax över 4 sekunder.
Af: ca 3 sekunder till den hittar rätt.
Slutarfördröjning: ca 1 sekund.
Tid mellan foton med blixt: 10-11sek från avtryck till du kan ta focus igen
Tid mellan foton utan blixt: 3 sekunder från avtryck till du kan ta focus igen

Tiderna testade med max kvalitet, enbildstagning och autoläge på kameran, SD 512mb elite pro high speed kort.

Ganska långsam af och ganska mycket lagg mellan avtryck och bild. Kasst är att om man tar en bild med blixt så dör kameran 4 sekunder medan blixten laddar upp igen. Störigt! Lägg ihop tiderna så ser du, mellan blixtbilder i enbildstagning med ny focusering för varje bild så blir det typ 12 sekunder. 0,08-0,09 fps!

Bildkvaliten är helt ok, A4-utskrift är inga problem alls, jag har inte testat större.

Man får fler bilder/laddning om man kör med displayen av, men då får man en sekunds fördröjning till innan af börjar vakna.

Många motivprogram, med flera underprogram(via menyer i motivlägena). Enkel i menyerna, t ex: tryck på menyknappen när du är i porträttläget och du får upp olika porträttalternativ. Tryck på utzoomen och du får upp hjälptext. Porträttläge, landskap osv väljs med ratt, sedan ställs resten med menyer. Knapparna är snabba att lära, logiska och med symboler.

Så: Många och bra menyer och motivlägen(16 st, 5 färgalternativ). Mycket funktioner och bra bilder med denna kamera till för mig lagom peng, men ack vad långsam den känns. Svårt att ta ögonblicksbilder...

Kundtjänst: Kameran craschade och fungerade inte med minneskortet i(helt låst och reagerade inte på någon knapp), fick tömma kortet via dator med kortläsare för att kunna använda kameran igen.
Jörgen Lindström
2005-03-28 Livohelvete

Batterilivslängd: 3 Bildkvalitet: 5 Hållbarhet: 4
PLUS: Mycket prisvärd kamera.
MINUS: Har inte hittat några.



Liknande produkter: Hade NIKON CoolPix 2100 innan jag köpte 4600´an. Eftersom att jag var nöjd med modellen innan så var det ingen tveksamhet från min sida att det blev den kamera som det nu blev.

Köpt hos: Expert, Sandviken

Pris: 1900
ANNONS