Annons

Olympus E-500


Summering

8MP DSLR med SuperSonic Wave Filter och Fourthirdsteknik.



Betyg


(4.58/5)
(4.52/5)
(4.39/5)
(baserat på 33 recensioner)
Skriv en egen recension
Lägg in annons för denna produkt i Köp & sälj
Registrera som stulen/förlorad!



Mattias Johansson
2008-10-24 mighty mattis

Att använda: 5 Hållbarhet: 4
PLUS: Känslan, färgerna, ergonomin, menyerna,bildkvaliten under iso 400, optiken som finns etc
MINUS: Brusig på höga iso, ganska slö fokus vid lite sämre belysning, slö skrivhastighet, ganska begränsat objektivutbud(men det är många bra av de som finns)

Jag gillar E-500 väldigt mycket. Kameran känns lite som min allra första minolta(glömt vilken det var) och det är en känsla som får mig att vilja fotgrafera mer. Menyerna är busenkla och genvägarna via direktknapparna gör kameran snabbjobbad. Storleken gör att man aldrig behöver lämmna kameran hemma. Perfekt backup eller resekameran om man har olympus objektiv.

Även solen har sina fläckar och så även E-500, iso över 400 blir ganska brusigt. Skrivhastigheten när man fotar i rawformat är ganska slö. Af i dålig belysning är lite si sådär. Trots detta är kameran bra och rolig att använda.

Köpt hos: byte mot objektiv med fotosidanmedlem
2007-10-17 wack

Att använda: 4 Hållbarhet: 4
Första systemkameran...
2007-10-10 JacobStenfeldt

Att använda: 4 Hållbarhet: 4
PLUS: Enkel att använda och lära sig.
MINUS: Dåligt med tillbehör. Olympus är inte någon jätte på marknaden det finns inte överflödigt med objektiv och andra tillbehör och det som finns passar mest bara dom större modellerna. Det jag saknar mest till E-500 är ett batterigrepp.

Min första digitala systemkamera så jag har inte så mycket att jämföra med men jag gillar den.
Lagom storlek och tyngd, greppvänlig och rubust.

Liknande produkter: Va nära att köpa en Nikkon D40 men en vän köpte en sådan innan mig så det blev en E-500.

Kundtjänst: Ingen erfarenhet.

Köpt hos: Begagnad

Pris: 5900
Elin Fahlander
2007-10-09 mojjan

Att använda: 3 Hållbarhet: 4
PLUS: Många funktioner, ganska lätt att lära sig, ger mycket bra bildkvalitet
MINUS: På grund av FourThirds-fattningen är urvalet av objektiv begränsat. Ibland fungerar inte autofokus riktigt som det ska heller, bilderna kan se lite suddiga ut.

Min första digitala systemkamera. Hitills har den varit underbar och härlig. Färgerna den ger på bilder tagna under rätt förhållanden kan få en att häpna!

Helt klart en bra systemkamera för en nybörjare, du kan köra både manuellt och med program!

Kundtjänst: Har ej haft kontakt än.

Köpt hos: Fuji Fotocenter Skärholmen
2007-09-09 Nils stockholm

Att använda: 4 Hållbarhet: 5
Bra kamera, har tappat den på berget, det har regnat på den,hållbar! , stör mig på att den exponerar lite ljust
2007-07-25 Johan.N

Att använda: 5 Hållbarhet: 4
PLUS: Lätt att använda, stor display, bra nybörjarkamera.
MINUS:

Väldigt lätt att använda.

Dessvärre så funderar jag på ett kamerabyte till Nikon pga:
- Litet utbud av objektiv och blixtar.

- Alla bilder tycks bli blåa, framförallt vid fotografering med blixt. Får därför justera alla bilder efteråt.

- Bilderna blir väldigt brusiga (mer än normalt) om man fotar över 400 ISO.

Ögonmusslan har väldigt lätt för att lossna.

Köpt hos: inWarehouse

Pris: 8999
2007-05-13 Cap Ron

Att använda: 5 Hållbarhet: 3
Jag håller med, 500:an är en bra kamera. Jag vill bara varna för att batteriluckan kan lossna. Ådå blir det problem. Dels kan batteriet tappas (dyrt), och enligt Olympus Sverige så går det inte att beställa denna lucka. Kameran måste skickas till Portugal för rep.

Det tar 5 sekunder att sätta dit luckan då gångjärnet är i plast och snäpps dit.

I USA går den att beställa (7 dollar). Släkt i USA skickar nu luckan till mig.

Tips; sätt dit en bit svart eltejp för att säkra luckan.
Erik Ohlsson
2007-05-06 erikohlsson

Att använda: 5 Hållbarhet: 5
PLUS: Mycket lätt att använda, bra känsla i handen
MINUS: liten sökare, litet utbud av objektiv, autofocus

Jag köpte min E-500 i november 2006 med två kitobjektiv, 14-45mm och 40-150mm. Hittills har den producerat mycket bra bilder och den är väldigt lätt att använda och lära sig.

Båda objektiven är trevliga, speciellt 40-150mm med schysst skärpa även vid 150mm. Batteritiden är bra och allt som allt är jag nöjd med kameran.

MEN det finns ett väldigt litet utbud av objektiv och de flesta är rätt dyra, så jag kommer att byta till Nikon pga detta. Det känns svårt att utvecklas med Olympus.

Liknande produkter: 350D, D50

Kundtjänst: Shitbra kundtjänst

Köpt hos: Utomlands

Pris: 6900
2007-02-15 Spenwrist

Att använda: 5 Hållbarhet: 4
PLUS: Enkel och bra nybörjarkamera.
MINUS:

Ett av de bästa köpen jag gjort. är nybörjare och den här passar perfekt. har använt den nästan varje dag, det känns som det är en stabil kamera som tål endel slit och släng.den har legat ganska mycket på golvet och sätet i bilen.

Köpt hos: AAFES, Camp Bond Steel, KOSOVO

Pris: 4400
Michael Gatchell
2007-01-28 Headlessmike

Att använda: 5 Hållbarhet: 4
PLUS: Bildkvaliité, inställningsmöjligheter, storlek, Zuiko-objektiv
MINUS: Ingen trådutlösare, USB 1.1

Har nu haft kameran i drygt ett år (seden slutet på 2005), så jag tänkte dela med mig av mina erfarenheter av kameran. Valet av systemkamera, för min del, stod mellan Pentax *ist DL/DS och den då nya Olympus E-500. Valet blev, som ni märker, Olympusen. Det som gjorde att jag valde Olympus över Pentax var till stor del att Pentax, liksom många andra märken, inte hade möjlighet till lägre ISO-tal än 200 (åtminstone var det så då), dessutom fanns det en del mindre saker som hjälpte också.

Första intrycket av E-500:an var mycket bra, kameran är liten och lätt, men den känns inte så i handen. Den har en underbar grepp, även för mig med väldigt stora händer, och den känns väldigt stadig trots att den är gjord till största delen av plast. Slutaravtryckaren sitter precis där mitt pekfinger hamnar, till skillnad från t.ex. Canon 350D/400D, fär jag måste vrida handen på något konstigt sätt för att kunna använda den. Det som gör att jag ger bara 4/5 i hållbarhet är att jag i första hand tänker på E-1 som är byggd som en pansarvagn, men som jag inte egentligen borde jämföra den med, men nu gör jag det.

De två kit-objektiven, 14-45 och 40-150, är faktiskt rätt bra, bättre än de kit-objektiv som följer med de billigare Canon och Nikon. 14-45:an är hyffsat och ger ganska bra bilder framför allt om man bländar ner något steg. 40-150:an är riktigt bra, förmodligen ett av de bättre kapen bland objektiv, älskar min, och den sitter nästan alltid på kameran. Men det finns såklart bättre objektiv i Olympus (Zukio) utbud, även Sigma har nu en del väldigt intressanta objektiv att erbjuda.

Kameran levererar underbara bilder med "Olympusfärger", fina mättade bilder direkt ur kameran. Upplösningen på 8 Megapixel räcker längre än de flesta kommer att behöva, och kameran har bra dynamisk omfång. Många klagar på mycket brus i bilderna, och visst det finns en del brus, men den är bara väldigt tydlig i felexponderade bilder, eller i mörkare (underexponerade) delar av bilden. Det har ganska lite brus upp till ISO 1000, i mitt tycke, och den brus som finns går lätt att bli av med med bra programvara.

Många stör sig på att sökaren är mindre än hos många andra kameror, och det är den, men den är ganska jämnstor med andra i samma klass. Till det mesta fungerar sökaren bra, men när man använder gamla manuella objektiv räcker den inte alltid till. Det finns tillbehör som förstorar sökaren, men jag har inte testat dessa ännu. Kameran har 3 autofokus punkter, vilket är väl lite i misnta laget, men de är träffsäkra och fungerar bra, men man skulle kanske önska sig 5 eller fler.

De enda saker som egentligen stör mig är inte speciellt stora saker, dels önska jag att det fanns en trådutlösare, och inte bara den IR-utlösare som finns. Till den nya E-400:an så släppte Olympus en trådutlösare, som jag har hört ska fungera på E-500 också, men jag har inte kunnat bekräfta detta ännu. Och kamera köra bara med USB 1.1 som är lite långsam med 8 Megapixel bilder, men en kortläsare löser enkelt detta.

Men till kamerans fördel så finns många inställningsmöjligheter, de flesta av dessa är lättillgängliga med den smarta menyuppbyggnaden. Den har även en den finesser som inte alltid finns bland billigare systemkameror, som t.ex. spegeluppfällning. Batteriet håller bra och länge, med minst 400-500 bilder.

Sammanfattningsvis måste jag bara säga att jag är helnöjd, kommer inte att byta kamera på länge, bara köpa fler och bättre objektiv. Synd bara att kamera håller på att ersättas av E-400:an, för själv föredrar jag E-500:an.

Liknande produkter: Alla systemkameror under och runt 10000 kr.

Kundtjänst: Har bara bra saker att säga om Cyberphoto. Sen får man också godis med sin beställning..

Köpt hos: Cyberphoto

Pris: 6000
2007-01-10 thaung

Att använda: 5 Hållbarhet: 4
PLUS: Bra att hålla i. Tydlig och ljusstark display. Lätt att förstå sig på. Inbyggd sensorrengöring. Överlag mycket bra bildkvalité
MINUS: Något brusiga bilder vid högre känsligheter.

Överlag en trevlig kamera. Rejäl och välbyggd för prisklassen. Man får mycket för pengarna. Men se till att köpa paketet där man får med uppladdningsbart batteri.

Köpt hos: ONOFF

Pris: 5500
Matti Ohlsén
2006-12-09 matti

Att använda: 5 Hållbarhet: 4
PLUS: Kompakt och välbyggd. Snygg. Användarergonomi suverän! Bra upplösning och snygg färgåtergivning. Jämn kvalitet på bilder "kant till kant". "Anti-damm system". Extremt prisvärd.
MINUS: Liten sökare. Från ISO 400 och upp lite "brusig".

Hittade till Olympus efter att ha haft mer omfattande system från bla Nikon och Canon (sist en EOS 30D). Märkte att stora systemen blev liggande hemma och ville därför ha ett mer portabelt "kit". Jag är mycket kräsen med ffa känsla och detaljkvalitet på mina prylar....Olympus uppfyllde detta fint!

Handhavandet hos huset är helt suveränt! Enkelt och logiskt samtidigt som alla inställningar "mer avacerade" fotografer behöver finns lätt tillgängligt". Gillar speciellt den snabbt åtkomliga egna vitbalansen. Är man sportfotograf kanske 3 bps är lite klent men jag behöver inte mer. Autofokusen funkar lika bra som mina tidigare Nikon och Canon. "Endast" tre AF-punkter, men jag är "old school" och har/kommer aldrig använda annat än centrumsensorn ("focus and shuffle"). Ultraljudsrusk av sensorfiltret mot dammansamling känns tryggt.

Jag är nöjd med bildkvaliteten. Snygg färgåtergivning och bra detaljupplösning. Bruset är förstås mer uttalat än på min senaste Canon (EOS 30D) men upp till ISO 400 är det inga problem. Bilderna från Olympusen ger ett mer oförvanskat intryck med bättre skärpa tvärsöver hela bilden, mindre distortion och mindre kromatisk abberation än mina tidigare Nikon- och Canon-system (pga 4/3-sensorn och motsvarande anpassade objektiv???). Olympus kan bygga objektiv den saken står helt klar, även de "enkla kitgluggarna" är mycket bra!

Blixtexponering funkar jättebra med Olympus egen FL-36. Denna blixt passar också mycket fint storleksmässigt på huset.

Jag är sammantaget mycket nöjd med systemet. I väskan LowePro Nova 1 AW får jag plats med: Huset + 14-45/3,5-5,6, ett 40-150/3,5-4,5, ett macro 50/2, blixt FL-36 + omnibounce, laddare + extra batterier, kablar, polfilter. Inga problem att få med sig detta överallt till skillnad från mina tidigare "mastodontsystem i ryggsäckar".

Extremt prisvärt speciellt i kit med 14-45 och 40-150. Dessa kitgluggar är också oerhört mycket bättre än andra märkens motsvarande.

Enda större nackdelen med huset är den något lilla sökaren. Går att förbättra med förstoringsokular, men jag har inte kännt det behovet så starkt.

Köpt hos: Cyberphoto
Gert Magnusson
2006-10-20 Gert M

Att använda: 5 Hållbarhet: 5
PLUS: Bra bildkvalitet, ergonomisk och lättanvänd.
MINUS: Sökaren kunde varit större, vid högre iso-tal blir bilderna ngt. brusiga.

Lättanvända menyer om man nu måste använda dem, det är nämligen mycket enkelt att ställa in det mesta utan att ta ner kameran från ögat. Sökaren kan upplevas som något liten om man som jag är van vid OM-seriens stora sökare. Inget problem för mig dock, mest en vanesak. Mycket bra bildkvalitet.

Liknande produkter: Nikon D50, Canon 350D.

Köpt hos: Expert
2006-10-10 _Michael_

Att använda: 5 Hållbarhet: 4
PLUS: Menyerna, dammborttagning, extremt prisvärd!, World Wide Warranty.
MINUS: Inget batterigrepp.

En riktigt bra och prisvärd kamera! Sökaren funkar bra utan problem. Den ger verkligen fina bilder. Synd att det inte finns ett batterigrepp. Den känns hyffsat robust fast lite knarr hörs om man drar lite i greppet o.s.v.
Köpte huset, båda kitobjektiven, 2x UV-filter, 2gb 120x CF-kort och extra piratbatteri. För 6600kr på DV Connections på Lucky Plaza i Singapore.

Liknande produkter: Nikon D50, Canon 350D/400D, Pentax K100D/K110D, Olympus E-400

Kundtjänst: Olympus, hjälpsamma :)

Köpt hos: DV Connections, Lucky Plaza, Singapore.

Pris: 6600
daniel askolin
2006-10-08 askolin

Att använda: 5 Hållbarhet: 5
PLUS: menyerna är extremt lättarbetade, bildresultatet direkt ur kameran (utan photoshop)
MINUS: inget lågdispersionsglas i kitlinserna, inget batterigrepp

har nu bytat till canon för att kunna använda mina gamla grejer, men saknar logiken och lättåtkomligheten från oly's menyer.

att sökaren är mindre än andra sökare har aldrig besvärat mig.

den inbyggda blixten har alla inställningar en extern har och med oly's egna blixtar så styr man den externa med samma meny!

Liknande produkter: d50 350d

Kundtjänst: bergströms på hansa companiet är kanonbra

Köpt hos: bergströms foto

Pris: 8500
2006-09-24 Johnson26

Att använda: 5 Hållbarhet: 5
Suverän kamera! Har endast använt vanliga systemkameror så detta är en ny värld som öppnar sig.

Har ägt Minolta, Contax, Canon tidigare och min nya Olympus E-500 är troligtvis den bästa hittils.
Har inga problem med sökaren som många tycker är för liten.
patrik grönlund
2006-09-15 peegee85

Att använda: 5 Hållbarhet: 4
PLUS: Ergonomin, lätt att komma åt knappar och ändra slutartider samtidigt som man tar kort tillskillnad från t.ex canon. Sitter perfekt i handen (för mig ialla fall) Tar bra mycket bra bilder, tar nästan bara manuellt och tycker att det funkar jättebra
MINUS: lite kass seriebildtagning, sämre bilder vid högre iso tal.

Köpte kameran i februari som ett paket med 14-45 och 40-150 objektiven och en väska. Tog endast några dagar för att lära sig det viktigaste. Seriebildtagningen är lite sådär tycker jag.

Kundtjänst: Aldrig behövt

Köpt hos: köpte direkt från Olympus genom en kontakt

Pris: 7200
Hans Carlsson
2006-08-02 HiC

Att använda: 5 Hållbarhet: 5
PLUS: Lättöverskådlig, bra menyer.
MINUS: Sökaren

Har inte haft kameran så länge men hittils är jag mycket nöjd. Köpte ett paket med två objektiv. Jag kan dock tycka att sökaren är för liten särskilt efter som jag använder glasögon. Kan också vara lite sen att ta nästa bild med då den behöver jobba med bilden innan nästa.

Köpt hos: Expert

Pris: 8595
Peter Ljunggren
2006-07-08 Peter Ljunggren

Att använda: 5 Hållbarhet: 4
PLUS: Lätt meny. Behöver knappt instruktionsbok.
MINUS: Lite seg motortagning vid höga bildkvaliteter tex tiff raw. Behöver tid att hantera bilderna innan man kan skjuta igen. Men det kanske beror på minneskortet.

Stod länge och klämde och valde men fastnade för att den kändes skön och balanserad samt att objektiven i paketet är av god kvalite.

Liknande produkter: D 50. Eos 350

Köpt hos: Expert
Roger Lundgren
2006-07-07 r0l

Att använda: 4 Hållbarhet: 5
PLUS: Gediget och lagom stort kamerahus. Trevligt menysystem.
MINUS: Något liten sökare.

Är helt grön vad gäller Systemkameror, men det känns som jag gjort ett bra val vad gäller min nya E-500. T.om. en nybörjare som mig kan få fina bilder med den.

Liknande produkter: Canon 350D

Köpt hos: Expert, Jägersro Malmö
Per-Håkan Söderström
2006-06-15 perero

Att använda: 5 Hållbarhet: 4
PLUS: Liten, lätt och användarvänlig mycket pra paketpris
MINUS: kamerahus i kompositplast (men med bra byggkänsla och hög kvalitet)

Kortfattat en mycket prisvärd kamera, och med ett otroligt litet och lätt kamerahus är det ingen tegelsten att släpa på. Är mycket nöjd med bildkvaliteten trots den lite mindre sensorn i kameran. Tyvärr plasthus men hantera den förnuftigt så är det den absolut bästa systemkameran idag om man jämför pris/kvalitet.

Liknande produkter: EOS 350D, Nikon D50
Max Jakobsson
2006-06-14 Foto_Fox

Att använda: 3 Hållbarhet: 4
PLUS: Lång batteritid,skarpa bilder,lätta menyer att navigera sig igenom
MINUS: Liten sökare,batterier som kostar 50 kr styck

Köpte min Olympus E-500 för ett par dagar sedan och tycker att denna systemkamera lever upp till mina förväntningar på den.
Jag har inte hunnit fotografera mycket men de bilder jag prövat har blivit bra och jag hoppas att kameran tål tidens tand ett antal år

Liknande produkter: Nikon D50

Kundtjänst: OnOff's kundtjänst är inte den bästa, skulle säga att de har en rätt så okunnig personal, men köpet gick ba

Köpt hos: OnOff

Pris: 5995
2006-06-04 överlid

Att använda: 5 Hållbarhet: 5
PLUS: Sensorrengöring, färgerna, handhavande, pris, skärm
MINUS: liten sökare, men blir bättre med nya ögonmusslan

Kompakt och snabb kamera som ger utomordentliga resultat.
Säljs som paketpris mycket billigt

Liknande produkter: Nikon Minolta, Canon

Kundtjänst: Mycket bra

Köpt hos: Fotohörnet i Helsingborg
Alexander Mattisson
2006-05-19 Mattissons

Att använda: 5 Hållbarhet: 4
PLUS: Lång batteritid, praktiskt snabb både för granskning och fotografering.
MINUS: Liten sökare, enligt mitt tycke en bedrövlig Makro, dålig ISO.

Jag tycker denna kamera är en rätt bra kamera med stora möjligheter.
Dock så gillar jag inte Autofokusen och sökaren är bland de värre jag varit med om.
Har dessutom inte testat denna kamera speciellt utan har bara tagit ca 150 bilder och kommit fram till att som nybörjare är denna kamera en kanonkamera.

Köpt hos: POWER

Pris: 9000
Alexandra Falsen
2006-05-02 alexandrafalsen

Att använda: 5 Hållbarhet: 4
PLUS: mycket lättanvänd, stor lcd skärm
MINUS: liten sökare.

Jag tycker detta är en super kamera för nybörjare och även för personer som kan lite mera om fotografering. nästan alla inställningar finns på "första sidan", som alltid är framme mellan tagningarna är jättebra det är kul att ändra och variera sitt skapande. Kameran ligger bra i handen och har en bra vikt. lätta att leta efter tagna kort på kamera och zomma in upp till 14ggr är bra för att se om kortet blev skarpt. Jag blev absolut possetvit överaskad av olympus E-500, jag är jättenöjd med mitt köp. något som också gjorde mig glad var bildkvalitéen tänkte att de ville skyllta med 8mega pixel men den det blir verkligen fina kort även förstorade. Det som kan varit lite negativt är at tjag inte har hittat några objektiv som passar till kameran av något annat billigare märke, får väl hoppas på att det kommer.

Liknande produkter: Nikon D50, Canon 350D

Köpt hos: hegethorns.

Pris: 7495
2006-03-21 Danica

Hållbarhet: 5
PLUS: Kameraet fungerer på alle måder tilfredsstillende
MINUS: Ingen

ikke fortrudt dette køb på noget tidspunkt, den lille søger gener mig ikke, jeg har købt et øjestykke der forstørrer 1,5 x Har
købte det som kitsæt 14-40mm + 45-150mm.

Köpt hos: Cp Foto Hillerød

Pris: 6500
Peter Toth
2006-03-21 pixarens

Att använda: 4 Hållbarhet: 5
PLUS: Bildkvalitet
MINUS: Inga

Den första systemkameran i min ägo, försöker bekanta mig med inställningarna. Verkar vara en trevlig kamera som man kan använda till mycket.
Köpte den på ONOFF inkl väska och 256MB kort till för nedanstående kampanjpris (060320)...

Liknande produkter: Panasonic DMZ7 (tror den heter så)

Köpt hos: ONOFF

Pris: 5996
2006-02-28 MrSiggelin

Att använda: 4 Hållbarhet: 4
PLUS: Enkla för programeringar
MINUS: Liten sökare

Första system kameran för mig, så jag har inte så mycket att jämföra med.
Börjat bli vän med inställningarna, Skärpan i bilderna är svårt att få eller så jag extremt höga krav. Har en Ixus500 som har en otrolig skärpa på macro fotografering.
Bra batteri kapacitet ca 200 bilder med blixt med orginal batteriet.Bra intro DVD att lära sig till (tyvärr utan svensk text)
Pris: Kamera, 14-45,40-150 objektiv, ex batteri, 1GB kort+väska

Liknande produkter: Canon350D

Köpt hos: Bildsnabben Upplandsväsby

Pris: 9500
2006-01-19 sarosen

Att använda: 4 Hållbarhet: 5
PLUS: Mycket lätta menyer
MINUS: finns nog inga minus!

Innan jag köpte min första systemkamera, olumpus e500, trodde jag att det var svårt att förstå allting. men det var det inte, enkelt och det blir verkligen snygga bilder.

Liknande produkter: Nikon D50

Köpt hos: Cyberphoto

Pris: 5836
2006-01-12 zidden

Att använda: 5 Hållbarhet: 5
PLUS: Bara massor med +++++ här. Pris, funktion, ja allt.
MINUS: Sökaren är liten. Det går visserligen att köpa till en förstoring (x1.4) till sökaren, men detta borde varit med i paketet redan. Resultatet med ISO400+ blir inte så värst bra...

(200061112 - denna recension skriver jag i all hast. den kommer att kompletteras senare)

Köpte paketet med Olympus E500 med dubbel optik (14 45 och 40 150). (Olympus objektiv medger faktor 2.0) alltså talar vi om 28-90 resp. 80-300 i motsvarande 35mm

Detta blev årets digitala systemkamera år 2005. Jag förstår varför...

Pris
Priset är ju outstanding. För samma pengar som du använder till ett Canon 350D kamerahus får du här en synnerligen fullspäckad kamera med två objektiv.

Funktioner
==========
Automatiskt sensorrengöring. Varje gång du slår på kameran rengör den automatiskt sensorn från dammpartiklar.

Menysystem
==========
Menysystemet är MVG. Det kan helt enkelt inte bli enklare för användaren. Mängder med avancerade inställningar når du direkt från infoläget på LCD-displayen. Stega bara fram till önskad parameter (t.ex. "Focus") tryck OK och vips kommer alla inställningsalternativ fram. Snabbtangenter finns för alla viktiga funktioner som du snabbt vill nå (t.ex. vitbalans etc).

4/3-fattning
============
Olympus anväder sig av den nya 4/3 fattningen för objektiv. Om jag förstår rätt kan objektiven göras med kompakta samt att ljuset faller med rätare vinkel mot sensorn jämfört med "vanliga" objektiv. Detta har ingen betydelse om vi talar vanlig analog film, men för en digital sensor har det förståligt nog större betydelse. 4/3 objektiv finns redan hos SIGMA med flera.

(20060112 09.46 - mer text senare)

Liknande produkter: Canon 350D

Köpt hos: Inwarehouse.se

Pris: 7800
Kim Willer
2005-11-29 Kim Willer

Att använda: 5 Hållbarhet: 4
Bedste DSLR til prisen lige nu.
Micael Häggman
2005-11-28 michagg

Att använda: 5 Hållbarhet: 5
PLUS: Förträffliga menyer, snabbt och enkelt att ändra inställningar. Många välfungerande färdiga scenval för den oerfarne fotografen. Kitlinserna ger valuta för pengarna. Otroligt bra kvalitet på bilderna. Välbyggd och ergonomisk.
MINUS: Sökaren är i minsta laget, dock en vanesak tycker jag. Har dock beställt ögonmusslan som förstorar. ISO över 800 inte riktigt lika bra som Nikon D70 eller Canon. Långsam USB, men det spelar ingen roll när man använder kortläsare.

Hållbarheten är ju inte så lätt att bedöma, men kameran ger kvalitetskänsla beträffande konstruktion och funktionalitet.

Liknande produkter: Har tidigare använt Nikon D70.
Tommy Gustavsson
2005-11-22 surfen

Att använda: 5 Hållbarhet: 5
PLUS: Batteritid, bildkvaliten och snabb.
MINUS: Kanske något för liten.

Väntar på den!!!

Orkar inte vänta längre! Så jag ska försöka att avbeställa den. Det gjorde jag också.

Men nu 2007 så behövde jag ytterligare en kamera så jag beställde en från USA,den dök upp efter en vecka ungefär. Öppnade packetet och där låg den lilla godsaken, första intrycket var så där! men efter lite pillande och knäppande så har det blivit mitt första val när jag är ute och fotar. Den är lätt att sköta ger otroligt fina bilder, och lätt att ändra inställningar i kameran.
Tänk om det fanns ett batterigrepp till den, det skulle sitta fint, bli bättre balans/tyngd i kameran....Känns lite fel när man sätter på 50-200mm objektivet, inga bra bilder.
Men med 11-22mm och 14-54mm objektiven. OJ oj oj vilka bilder, knivskarpa.

Nu finns det batterigrepp till Olympus E-500 inte original men det fungerar. Kameran känns lite mer gedigen med battgrepp på, plus att den ligger bättre i handen med alla objektiv.

Liknande produkter: EOS400, A100, D80 och K10D

Köpt hos: Privat köp USA

Pris: 2700
ANNONS