Annons

Pentax K-3 II


Summering

Kameran är en uppgradering av K-3 med bl a en ny generation anti-skakmekanism, inbyggd GPS (ersätter den inbyggda blixten), Pixel shift resolution system.



Betyg


(5/5)
(4/5)
(5/5)
(baserat på 2 recensioner)
Skriv en egen recension
Lägg in annons för denna produkt i Köp & sälj
Registrera som stulen/förlorad!



Måns Hagberg
2015-11-05 Måns H

Att använda: 4 Hållbarhet: 5
PLUS: Kompakt. Tyst. Många pixlar på bra sensor. Trevlig display. Kul att använda. Mycket bra bilder. Gott om finesser.
MINUS: Bruksanvisningen. Skärmen inte vikbar.

Har haft K10D, K20D, K7 och K5. K5 snyggast, K3II snarlik men inte riktigt lika samlad i designen.

K5 var tillräckligt bra för mig. K3II har fler pixlar på bra sensor, faktiskt bättre. Skärmen är bra! Lätt att se bildens kvalité direkt. Gör det roligt att plåta. Tyvärr är den inte vikbar.

Kameran är ju vädertätad. Skakreduceringen i kamerahuset fungerar med alla linser, även urgamla manuella.

Ingen blixt. OK för mig, en detalj mindre som kan gå sönder. Men den där blixtsymbolen som blinkar i alla situationer utom sunny sixteen finns där ändå och blinkar irriterande.

Handhavande: I princip vettigt nästan allt tycker jag. Pentax har flyttat lite på en del knappar. AF sitter nu bra för höger tumme men är lite väl platt. Man kan välja själv att ha spärr eller inte för programväljarratten - jag tycker spärr är bäst, andra retade sig på den. Plats för två minneskort och lätt ta ta ut dom - K5 hade ett trångt inklämt kort. Avtryckets position har blivit ett par millimeter lägre än på K5, har blivit lite svårt att hitta. Jag har satt dit en förlängning. (Betyg "bara" 4 för lättanvänd beror på finessrikedomen.)

Nya finesser: Astro Tracer och en pixelshiftfunktion som ska kunna ge klarare bilder med stativ. (Har lagt in en testbild, tryck "Bilder" här ovan och kolla båda versionerna.) Live View med Focus Peaking.

Manualen är tryckt liten bok, tack för det, men dåligt tryckt och påfallande kortfattad. Hur hantera framkallning av pixelshiftade bilder? Jag hittade ingen info.

Har nu använt K3II i ett år (skrivet jan 2017). Helhetsintryck: Mycket positivt. Bildkvalité i RAW är verkligen bra. Kul att plåta med, går tyst, har bra display och fler finesser än man rimligen behöver.

Liknande produkter: K5 K3

Kundtjänst: Cyberphoto, tryggt. Köpte med cashback och fick utlovat belopp från generalagenten inom utlovad tid.
Johan Norberg
2015-06-11 njohan81

Att använda: 4 Hållbarhet: 5
PLUS: Snabb, Bra med mörka bilder, helt OK låg brus på bilderna. Det jag gillar sen MIN första Pentax att dom är väder tåliga.
MINUS: Önskvärt att det fanns inbyggd Wi-Fi överföring (går att köpa minnes kort med funktionen).

Den är tyngre än min föregångare av 4år gamla Pentax K-5 (dock släptes den hösten 2010 tror jag).

Annars att hålla i den känns robustare än min tidigare och att knäppa bilderna går hastigt, även att ta mörka bilder känns nästan överdrivet som mörkerkamera men givetvis ingen sådan, men den hanterar väldigt bra mörka bilder.

(Priset på kameran är endast kamerahuset).

Liknande produkter: Vart en Pentax sen 2006 tror jag och har min arsenal av objektiv med Pentax, bara dumt att byta till annat, samt... är väldigt nöjd med Pentax! :-)

Pris: 9990
ANNONS