Fujifilm X-T10

Betyg


(4.25/5)

Summmering

En lite mindre modell än Fujifilm XT-1. Något mindre sökare och ej vädertätad men med en del nya funktioner framförallt avseende autofocus.2017-09-24 Ludvig_svensk


Att använda: 5 Hållbarhet: 5
PLUS: Storlek, vikt, bildkvalitet
MINUS: Man kan köpa till extragrepp till kameran, det tycker jag inte gör någon dramatisk skillnad.... Med tanke på att de flesta objektiv bygger på en del på bredden så kunde fuji kosta på sig ett lite rejälare handgrepp.

Bytte i juni upp mig från xe1 och det mesta har blivit bättre eller enklare. Uppskattar att det finns några fler reglage att vrida på än på xe1. Som friluftsintresserad så var vikten på kameran (och övriga systemet) av stor vikt för mig. Därvidlag så är jag extremt nöjd, kameran med 35/1,4 och 18-55 väger typ 750gram och ryms i en liten väska. Jag har aldrig riktigt förstått varför folk klagar på batteritiden, för mig så räcker 1 batteri i 2 veckor när jag fjällvandrar. Då tar jag ca 1000bilder och kallstartar kameran om och om igen. Hållbarheten får man väl betrakta som bra, på fjällvandringen blev det så mycket kondens i väskan att det rann vatten på insidan men kameran fortsatte gå.
Den enda negativa jag egentligen kan säga om kameran är att jag inte riktigt blir kompis med focus peakingen, jag tyckte det fungerade bättre på xe1 (så länge det var bra ljus). Det är lätt att sätta fokusen bra manuellt, men svårt att sätta den perfekt.

Liknande produkter: xt1, a6000serien, m43.

Pris: 2900
2017-09-10 Joakim88


Att använda: 4 Hållbarhet: 4
PLUS: Smidig, lätt, enkel, vackra jpeg bilder,
MINUS: Seg kontinuerlig autofokus på rörliga föremål såsom djur i fart

Köpte denna kamera i våras då jag ville testa mig på Fujifilms system. Kan inget annat säga än att den är så härlig att använda/fotografera med. Har fattat tycke för fujis filmsimulationer som finns inbyggt i kameran.
Den är liten och smidig och tar enormt detaljrika bilder. Sen hänger mycket på objektivets kvalite och där är fuji riktigt vassa. Man lär sig kameran relativt snabbt. Behåller den här tills X-t30 kommer innan jag uppgraderar mig.

Liknande produkter: X-T20
X-t1

Pris: 3990
2017-06-28 Patrik Klasén


Att använda: 5 Hållbarhet: 4
PLUS: Bildkvalitet dir ur kameran. Rolig, snabb.
MINUS: Batterierna kunde räcka längre, men det är en kompromiss gällande storlek, o gäller alla spegellösa. O då är denna en av de bättre!

Underbar kamera för sitt pris. Snabb, med bra bildkvalitet. Haft många kameror, o kört fullformat med a7, samt rx1, o kom senast från x100t, men denna kamera är så jäkla rolig o plåta med. Just nu använder jag den med 35mm f2wr, perfekt kombo, men när jag vill åt kortare skärpedjup så slänger jag på Nikon 50 mm f1,4 AIS, o den kombinationen blir magisk. Jämfört xt10 med xt1 och jag föredrar 10an. Om något, så är sökaren större på xt1 men jag sätter skärpan rätt varje gång med manuella gluggar, så det är inget problem. Köp! Men testa först såklart.

Liknande produkter: Xt1 Fuji, Sony a6300, mm

Kundtjänst: Bästa Scandinavian på kungsholmen. Däremot rekommenderar jag att man inte går till deras andra butik på Sveavägen.
2015-06-27 jkm


Att använda: 4 Hållbarhet: 4
PLUS: Snabb liten och med skön känsla. Hur mycket möjligheter som helst att påverka hur filerna blir. Bilderna blir fantastiskt fina rätt ur kameran. Inbyggd blixt! Det saknar XT 1 an och det avgjorde valet för mig. Tillgång till Fujis fantastiskt fina, men dyra, objektiv. Mest glugg för pengarna måste vara 18-55. Kan fås för ett par tusenlappar beggad.
MINUS: Får återkomma men mindre än såhär kan nog inte en systemkamera bli tror jag. Särskilt om du som jag är vänsterrögd. Du bör prova om den verkligen funkar för dig. Jag har plockar bort alla funktioner på alla knappar på baksidan förutom Q för att inte oavsiktligt ändra intällningar med min stora näsa. Näsan är större än kameran känns det som?? Ändå har jag rätt små händer. Övriga kroppsdelars storlek kommer icke att redovisas här, lugn bara lugn. AF systemet har blivit bättre men är inte i klass med DSLR ännu. Objektiven är alldeles för dyra. Det blir billigare att investera i ett begagnat DSLR hus av bra kvalitet och köpa till typ en 85 mm f 1,8 från ex. vis Nikon. Fujinon 90 mm f 2 kostar mer... Men viss är det fina gluggar. Tyvärr uppvisar sensorn en del märkliga hudutsmetningar på iso 3200 och över. Huden ser vaxartad ut. Blir rätt trött på det här eftersom jag plåtar rätt mycket på hög iso och just porträtt...

Min tredje kamera ur Fujis X serie. Liten och med en mycket bra känsla i kameran. Snabbare AF med fler möjligheter än föregångarna. Vinklingsbar skärm är något som jag saknade på min XE-1 a. Har bara lekt lite med den men bildkvaliteten verkar mycket bra so far. Däremot behöver jag utvärdera porträtt på hög iso. Dom senaste Fuji sensorerna har haft problem med smearing på hudtoner. Får återkomma om detta men det lutar nog åt att köra RAW i dom här lägena... Eller auto iso upp till 1600 och blixt...
Edit 20150707 Plåtat med den ett tag nu och kameran funkar bra med 18-55 an. Bilderna ser väldigt fina ut, precis som förväntat. Men det bästa är att kameran känns så komplett; bildkvalitet, kompaktheten, känslan i knappar och vred, vikbara skärmen, Q knappen med möjlighet att skräddarsy det du vill ändra direkt, slutarrespons plus tillgång till Fujis fantastiska (men dyra) gluggar. Kan rekommendera den helhjärtat men prova först så att den inte är för liten för dig! Och att du inte plåtar rörliga motiv...
Som helhet känns kameran som en mycket kompetent "ta med överallt kamera". Som en lite större och mer potent kompakt., särskilt med 18-55 an. edit 20151126 Har köpt till 35 mm f 1,4, en riktigt fin kombo! Snabb och ljusstark...

Kundtjänst: Alltid trevligt att handla på Götaplatsen. Där har man sprungit sen 70-talet...

Pris: 6995

Elinchrom Rotalux Softboxes