Annons

Minolta Dynax 700si

Betyg


(4.4/5)
(4.2/5)
(4.6/5)
(baserat på 5 recensioner)
Skriv en egen recension
Lägg in annons för denna produkt i Köp & sälj
Registrera som stulen/förlorad!



2005-08-03 Maj-Britt

Att använda: 4 Hållbarhet: 5
PLUS: Hållbar, mångsidig och välutrustad kamera. Bra ergonomi med vertikalgrepp. Tar bra bilder.
MINUS: Ingen

Har haft mitt kamerahus & vertikal grepp sedan -99 och har aldrig haft några problem i dessa 6 år. Kameran har fungerat perfekt och har följt mig överallt i alla dessa år!
Tillsammans med en större blixt är det en komplett kamera!!!

Liknande produkter: Canon, Nikon

Kundtjänst: Har aldrig behövts

Köpt hos: Björns Foto
2004-04-05 ancien

Att använda: 5 Hållbarhet: 4
PLUS: Flexibel och lätt
MINUS:

En hållbar, mångsidig och välutrustad kamera. Bra ergonomi med vertikalgrepp, samt lätt kamera.

Kundtjänst: Ingen erfarenhet

Köpt hos: Scandinavian Photo
Mattias Rondolph
2003-06-26 rondolph

Att använda: 5 Hållbarhet: 5
PLUS: Hållbar, enkel att använda & drift säker!
MINUS: Modellen börjar bli till åren.

Har haft mitt kamerahus & vertikal grepp sedan -96 och har aldrig haft några egentliga problem med det, någon gång har det varit lite glapp i komunikationen med vertikalgreppets avrtyckar knapp, men det är inget som påverkar helhetsintrycket efter dessa 7 år. Och så har det engång uppstått problem med exponeringsautomatiken med en tredjeparts lins, i regnskogen, troligtvis beroende på den extremt höga luftfuktigheten (troligtvis någonstans mellan 85-95% vid tillfället..) annars har kameran fungerat prefekt och den har verkligen fått stå ut med ganska tuffa tag, tappats i marken någon gång, sand, fukt, lite regn...

Tillsammans med en större blixt är det den kompletta kameran!!!

Liknande produkter: Nikon, Canon...

Kundtjänst: Det har aldrig behövts!

Köpt hos: Ericson Foto i Mölndal
Gunnar Djerf
2002-08-08 Gunnar D

Att använda: 4 Hållbarhet: 4
PLUS: Mångsidig och välutrustad kamera.
MINUS: En del inställningar är lite pilliga.

Jag har haft en hel del olika kamerahus genom åren och alla har sina för o nackdelar.
700si har hitills svarat mot mina behov utan problem.
Ljusmätningen är OK, hanteringen är bra, lite pyssligt med en del inställningar men det är oftast dom som sällan används.
Tillbehörsprogrammet räcker väl till för mig och jag har inga problem att hitta gluggar till den, varken nytt eller begagnat.
Med vertikalgreppet blir den lite stor o tung men suverän att använda och 4 AA batterier räcker i evigheter.

Givetvis finns det mer avanserade modeller nu men en 700/800 är ett fynd för dom pengarna dom kostar idag.

Kundtjänst: ingen erfarenhet.

Köpt hos: Privat begagnad
Fredrik Johansson
2001-10-03 Maverick

Att använda: 3 Hållbarhet: 5
PLUS: Bra prestanda avseende slutartider, snabb matning, rikligt med funktioner hållbar.
MINUS: Skulle kunna vara mer anatomisk, och en del funktioner är krångliga att ställa in t ex bracketing. Ingen blixtsynkroneseringsuttag på huset.

Detta hus var mitt andra hus så igentligen gjordes aldrig någon jämförelse med andra hus. Detta eftersom frågan mer kommer att handla om huruvida man ska byta märke snarare än att uppgradera sig i så fall.

Denna kamera har hängt med på det mesta i snart sju års tid med endast några få driftsstörningar. Dessa störningar har bestått i att det vertikalgrepp som jag har monterat har en tendens till att glappa i strömmatningen. Nu är det länge sedan jag hade problem men i början var detta påtagligt. Detta har dock löst sig utan någon aktiv åtgärd.

De flesta knappar sitter bra inom räckhåll. Dock är en del funktioner onödigt tillkrånglade. Att ställa in bracketing en gång i halvåret görs inte utan manual då det ska kombineras olika knappar istället för en egen knapp.

En av de största ergonomiska förbättringarna från tidigare modeller är dock att man valt att införa rattar istället för skjutreglage som användes tidigare. Detta gör att exponeringsförskjutningar och inställningar av bländare och slutartid går betydligt snabbare än tidigare.

Autofokusen fungerar bra, men kan ibland ha svårt att hitta fokuseringspunkt, i synnerhet vid svagt ljus. Vid snabba förlopp gör man säkrast att manuellt förinställa skärpan. Detta gäller framför allt bilder där det inte finns ett självklart huvudmotiv.

Kameran innehåller inga former av program, annat än det helautomatiska exponeringsprogrammet. Dock kan man om man så önskar köpa till dessa, t ex porträttprogramm, i form av små programchip som enkelt sätts i kameran. Det är möjligt att kontrollera skärpedjupet.

Min kamera har jag av misstag kraschtestat från gissningsvis 1.80-2.00m höjd med sving ner i stenbelagd mark. Vare sig kamera eller objektiv gick sönder, utan det klarade sig med lite repor i lacken.

Liknande produkter: Nikon F-601, Nikon F-801

Kundtjänst: Ingen erfarenhet.

Köpt hos: Uppsala Fotokompani

Pris: 7000
ANNONS